Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár: most sincs vevő

Győztes kihirdetése nélkül zárult a kapuvári húsgyár eladására kiírt legutóbbi pályázat is.
Győztes kihirdetése nélkül zárult a kapuvári húsgyár eladására kiírt legutóbbi pályázat is, melyre három érdeklődő nyújtott be – végül eredménytelen – vételi ajánlatot. A rábaközi gazdák az agrárkamarán keresztül próbálnak tulajdont szerezni.

Ismét győztes kihirdetése nélkül zárult a kapuvári húsgyár eladására kiírt és február 19-én lejárt pályázat. Dr. Kovács Csaba, a felszámolással megbízott cég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRM) ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a gyár területén működött két cég, a Kapuvári Hús Zrt. és a Bacon kft. értékesítésére kiírt pályázatra három ajánlat érkezett, melyekből mindegyik a Kapuvári Hús Zrt. megvételére adott ajánlatot. A késztermékeket gyártó Bacon kft.-t, úgy tűnik, nem akarják megvásárolni.

A Kapuvári Hús Zrt.-re beérkezett ajánlatokat – az alacsony ár miatt – eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat bíráló grémium, így a pályázatok mindegyike eredménytelen – hangoztatta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: az egyik ajánlat a kikiáltási ár felét sem elérő összegért venné meg a társaság teljes vagyonát, míg két jelentkező az üzem szennyvíztelepe iránt érdeklődött. Dr. Kovács Csaba azonban hangsúlyozta: a gyárat újra meghirdetik értékesítésre és fontosnak tartotta megjegyezni, újra csak az egybeni eladás lehet a felszámoló célja. Az új pályázatot a jövő héten teszik közzé.

Időközben lapunkhoz a megyei agrárkamara képviselői is eljuttatták közleményüket a gyár sorsával kapcsolatban. A rábaközi gazdák felkérik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr- Moson-Sopron Megyei Szervezete elnökét (Németh Gergelyt – a szerk.), hogy a térség sertés- és marhatenyésztő gazdáival közösen szervezzen konzorciumot, továbbá kérik, hogy az érintett osztályokkal közösen dolgozzon ki tanulmányt a húsgyár újraindítása érdekében – áll a megyei agrárkamara közleményében.

A kapuvári húsgyár sorsa tehát most sem dőlt el, ám úgy tűnik, mind a felszámoló, mind a környékbeli gazdák alapvető érdeke a szakmai alapokon nyugvó indulás az évek óta álló kapuvári üzemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán kötötték az év üzletét a mezőgazdaságigép-gyártásban

Hosszú távú stratégiai együttműködési szerződés kötött a német-amerikai Welger cégcsoporttal a Hantech Zrt. Tovább olvasom