Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár: Decemberben indul a csoportos létszámleépítés

Csütörtökön a Kapuvári Húsgyár felszámolója csoportos leépítést jelentett be az illetékes hatóságoknál.

19 óra 16 perc:

Várhatóan december 3-án indul és jövő január utolsó napjával ér véget a kapuvári Hús Zrt. 212 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítése a társaság bejelentése szerint - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére. Rimányiné Somogyi Szilvia elmondta: a nap folyamán kapták meg a társaság ezzel kapcsolatos bejelentését; válaszukban pedig már jelezték, hogy milyen, a helyzetre szabott lépésekkel tudják támogatni a leépítésre kerülő alkalmazottak elhelyezkedését.

8 óra 40 perc:

Csütörtökön a Kapuvári Húsgyár felszámolója csoportos leépítést jelentett be az illetékes hatóságoknál. A munkaügyi központnak 212 fős  létszámleépítést jelent be a tulajdonos; ez a Kapuvári Hús Zrt.  teljes állománya.  


A szakszervezet tájékoztatása szerint nem adják fel a harcot, minden követ megmozgatnak azért, hogy a gyár valamikor újra be tudjon indulni. Ehhez a gazdáktól is kaptak segítséget, olyan termelőktől is, akiknek a gyár jelenleg is tartozik.

Előzmények:

A kisalfold.hu úgy tudja, a bejelentés egyelőre valamivel több mint 200 embert érint.

Információink szerint azonban a gyár további működtetését célzó tárgyalások tovább folytatódnak, mind a gazdák által megbízott adósságkezelő cég, mind a gyár illetékeseinek részéről.

Részletesebb információk vélhetően még a héten napvilágra kerülnek.

Kapuvári Húsgyár sztori

A Kapuvári Húsgyárról korábban írt cikkeink itt olvashatóak >>

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. pancser 2012. október 13. 19:29
  „24. N.G 2012.10.13. 00:23
  Akárhányan mentek ki Kapuváron tüntetni az utcára, ti vagytok a bolha ......én a pattanás országos viszonylatban. De mi értelme lenne ennek emberek. Értsétek már meg egyetlen esélyetek van, munkát keresni máshol, Sopronban Győrben, Ausztriában stb. Higgyetek nekem, ne hagyjátok magatokat félrevezetni a hitegetők által. Ha felidegesítitek magatokat az csak nektek árt. Meggyőződésem a többség utólag még azt is megbánja, hogy abban most még sajnált üzemben egy napot is dolgozott éhbérért 12 órában.”
 • 24. N.G 2012. október 13. 00:23
  „Húgom ott dolgozott, 1 hónapon keresztül 12 órázott és csak 80000-et kapott szombatot és vasárnapot beleszámítva. Mielőtt mindenki azt hinné hogy én Ausztriában dolgozom vagy ahhoz hasonló, az nagyot téved, de én ennyi pénzért nem raknám arébb az egyik lábam, holott nekem is csak egy szaros szakmunkás végzettségem van. Aki meg azt mondja hogy nem így van a Kapuvári Hús ZRT-nél az vagy cumizik vagy nyal vagy ő is bent van talpig! Az egész Kapuvári gyár nem más mint egy pénz mosoda! Nekem nagymamáim onnan mentek nyugdíjba meg anyukám is ott dolgozott Orbán Imre idejében, de ilyenről soha nem lehetett hallani! Most mi lesz megszűnnek a gyárak csak példaként mondom cukorrépa (Petőháza), Húsgyár (Ringa,Hús zrt) Kapuvár, Rába. Mi lessz a következő? Ebben az országban minden megszűnhet hogy a nagyjaink vígan éljenek? Hát a nagy <moderálva>! Kiállni az érdekeinkért nem lehet tűrni tovább!”
 • 23. pancser 2012. október 12. 22:42
  „22. Köszörűs 2012.10.12. 22:12
  Erről beszéltem, most jobban vagy ettől a moralizálástól? Munkahelyet keresnétek inkább, van!”
 • 22. Köszörűs 2012. október 12. 22:12
  „Három égbekiáltó bűn van a katolikus tanítás szerint.
  A szándékos emberölés.
  Az árvák és özvegyek nyomorúságának megnagyobbítása.
  Munkások bérének igaztalan visszatartása.”
 • 21. Köszörűs 2012. október 12. 21:08
  „Nem tapsolni.
  Taposni....
  Bocs.”
 • 20. hunmohikan 2012. október 12. 20:49
  „köszörűs
  ha nem ér le a lábam, úszok. tapsolni pedig csak annak fogok, aki megérdemli.”
 • 19. Köszörűs 2012. október 12. 20:43
  „"Taposni kell, hogy fent maradj,
  a vízben ez a törvény.
  Mert az örvény soha nem válogat"
  ...
  Emberek a vízben!
  Mért nem jön segítség?”
 • 18. Köszörűs 2012. október 12. 20:04
  „7.hunmohikán
  "Ez már a mély víz, itt nem ér le a lábad...
  Itt más minden játékszabály."
  Sajnálom.”
 • 17. brooklyn 2012. október 12. 15:26
  „NEM ERTITEK TI EZT!!!
  Anlenyeg hogy lesz szep kikovezett parkunk sok paddal ahova majd a munkanelkuliek ki tudnak ulni,es gyonyorkodhetnek es gondolkodhatnak mennyi mindent lehet csinalni 600 milliobol!!!
  S a hires varos atyaink pedig majd tudnak nagyhasukkal feszulo zakokban szep beszedet mondani!!!
  SZERINTEM TISZTELT VAROS ATYAK SZEGYENLJEK MAGUKAT!!”
 • 16. pancser 2012. október 12. 10:04
  „14. jn 2012.10.11. 23:16
  Amit leírtál előbbre mentünk vele? Sokkal inkább arra kellene biztatnod mindenki aki pórul járt, hogy tüntetgetés helyett ezerrel keressen munkahelyet a négy világtáj irányában.
  ATXadmin 2012.10.12. 07:17
  Multit szolgálok csaknem két évtizede, illetve multikat és jól megvagyok ha hasonlítok. Nem érdekel egyáltalán a filozófia, én itt élek ebben az országban és jobban mint az átlag, örülök és nem siránkozom.”
 • 15. ATXadmin 2012. október 12. 07:17
  „14.pancser mindenkinek igaza van, de a magyar cégek sem különbek a külfölditől ugyan úgy kizsákmányolnak sőt hamár nagy magyarozunk a magyar vezető beosztású embernél nagyobb tahó b*dös b*nkóbb ember nincs "tisztelet a kivételnek" erre rengetek példát tudnék írni,sajnos a magyar basz*gatja sz*patja a magyart ahelyett hogy melléállna segítené és ez igaz külföldön is magyar átb*ssza magyart ez a magyar mentalitás ha másiknak zöldebb akkor megpróbáljuk eltaposni tönkretenni......!!!!!míg így állunk egymáshoz itt sosem lesz jobb senkinek csak a kupolás cirkuszban lévőknek.
  Ezzel az EU-s dologra meg annyit mondanék balf*szok vagyunk balf*sznak is néznek és úgy is bánnak velünk ez politika és gazdaság!!!!!!!az erősebb kutya b*aszik és mi meg simán bepucsítottunk lehúzott gatyával hogy ide tett EU.....
  Ebben az országban csak az emberek hozzáállással"politikusokkal" van baj...........”
 • 14. jn 2012. október 11. 23:16
  „De "pancser" *már bocs de Te választottad ezt)
  Ha csatlakozol egy kozosséghez (EU) és ott nálad mindenki fényévekkel előrébb tart , és Neked messze nem ugyanazokat a feltételeket kínálják , akkor azt Te hogy neveznéd .
  "csak simán nem bírták a versenyt.." , hát igen , nehéz a jóval fejletebbel versenyezni , pláne ha a közös kasszából még Ő kapja a nagyobb részt . Így bárki röhögve bírja a versenyt . Sajnos mára már az alapprobléma hogy a saját belső piacunkat is jórészt németek uralják . EU csatlakozás óta 40%-al nőtt a német élelmiszer export magyarország fele , és inkább ne is beszéljünk a mi exportunkról feléjük hogy hogyis alakult ....
  Tudod az Audoval meg Mercedessel is az a baj , hogy nem mi vagyunk a tipikus vásárlóközönsége . Csak és kizárólag az olcsóbb rabszolgákért és negyedéért is dolgozó mérnökökért jöttek ide . Aztán a "készterméket" visszaviszi németbe , és a legnagyobb kereskedelmi haszonrés nála marad ! Ez a lényeg Nekik , tessek már észrevenni . Ha pl. Renault, Peugeot, Fiat, kis/közép kat. VW stb.. vagyis nálunk is tömegesen vásárolt márkák gyártóit tudtuk volna megfogni (mint pl. Szlovákok,Csehek,Románok) , no az IGEN , itt maradhatott volna szinte a teljes profit .
  Amit a német nagy cégek csinálnak itt nálunk az klasszikus kizsákmányolás !
  Mindenki nem mehet osztrákba meg németbe dolgozni !!!
  Értem én hogy ott jobb a fizu meg az életszinvonal , de ugyanezt itthon csak úgy tudnánk elérni (valaha is) ha ithoni magyar cégek , jellemzően magyar közönségnek gyártanak termékeket . Ugye nem látsz németbe pl. francia multi céget , vagy pl. Renault gyárat , hát ez az ott lehet erre figyelni/szabályozni ??? Csak nálunk nem ?”
 • 13. BudaiKr 2012. október 11. 22:09
  „örülhet a meseházi...”
 • 12. pancser 2012. október 11. 21:51
  „Nekem egészen más a véleményem. Nem tettek tönkre semmi csak simán nem bírták a versenyt akik elbuktak, rosszul szervezték a munkát nem tudtak megfelelően piacozni stb. Nyugat-Dunántúl örüljön és ne panaszkodjon. Állítom azok járnak jók akiket elküldenek, jobb tisztább, többet fizető munkájuk lesz mint volt. Akik maradhatnak azok hamar meg fogják bánni! Bizony mondom nektek a német cégek jól fizetnek, az Audihoz képest a Kapuvár kóceráj, és felesleges gyarmatozni. Német mentalitás gazdagságot jelent és persze precíz gondos munkát. Ezzel szemben mit jelent a magyar: Írjátok le ti! Csak lassan a szidalmazásukkal, nálatok is Bosch mosogatógép mosogat! Nem? Persze nem nagyon, hiszen a kapuvári fizetésből erre nem futja. Ne sirassátok azt a gyárat, béke poraira.
  Ami meg a minőséget illeti nem tévesztendő össze az ízléssel. a német és osztrák termékek általában jobbak mindenféle paraméterben. Az hogy a magyarnak szokatlan ízű az más dolog. Nagyapám mesélte, hogy nem bírták a világháborúban a német ellátmányt, amin a németek vidáman éltek a mieink éhen akartak halni, pedig a Marmelade hasznosabb táplálék volt mint a paprikás szalonna, csak nem szokták a magyar bakák.”
 • 11. jn 2012. október 11. 21:00
  „Sajnos ez már a végjáték . Ahogy itt mások is írták ennél sokkal nagyobb üzemeket is ledózeroltak már , és IGEN uniós elvárások kedvéért ! Azért elég érdekes nem , hogy EU miatt dózer a magyar iparnak , de mi meg közpénzből is adunk a német Audi,Mercedes beruházásokra !!?? OV.-nak mai találkozóján a német kancellárasszonnyal , pl. miért nem tudja megmondani végre hogy ezen változtatni/fordítani szeretnénk , és nem a németek kívánságlistáját kielégíteni . Ilyen alapon tényleg csak gyarmat maradunk . Sajnos rosszkor és nagyon rosz ütemben léptünk be az EU-ba , és pocsék politikusokkal akiket csak a lehívható/elmutyizható EUR milliók érdekeltek(nek) .
  Sajnálom a dolgozókat , sok kiválló kolléga dolgozott itt . Remélem mielőbb megtelálják a "jövőjüket" .
  A külföldi termékekkel alapvetően nem minőségi kifogások vannak szerintem , főként nekünk nem itt a határ mentén . Ha nem tetszik tessék átmenni Ausztriába és vásárolni OLCSÓBBAN . IGEN , sajnos ez így van . Olcsóbb , mert még az osztrák paraszt is 1/3-al több támogatást kap mindenre és 1/3-a a MW(ÁFA) is . Ezt kellene már végre észrevennie a politikának , 27%ÁFA=Halál a gazdaságra , és egyenlő feltételeket kiharcolni brüsszelben minden támogatás tekintetében ! Fair feltételeket/szabályokat Magyarországnak ! Nevetséges hogy lassan már minden nagy foglalkoztató , német multicég hazánkban ! (És érdekes hogy ezt a Lengyelekkel nem tudják megcsinálni !)”
 • 10. Jóleány 2012. október 11. 20:35
  „A Nyugat-Dunántúlon is tömegével fizetésképtelenné válnak a gazdasági társaságok, mert a jelenlegi kormány nem
  foglalkozik az átlagemberek életével, problémájával. Nekik csak a jó módban élők a lényegesek, akik a kormánypárthoz
  közel állnak, sógorok, komák, haverok, agy mosottak ! Ők a milliós fizetésükből könnyen megvásárolják a külföldről
  behozott sertés és baromfihúst karácsonyra, messziről lesz...ják az átlagembereket, akik majd sorban állnak a közkonyhák ételosztói előtt. A zsírból ideje lenne kiolvasztani a fe.......-ket !”
 • 9. kavezsu 2012. október 11. 20:16
  „Borzasztó dolog ez és a győri baromfi gyár esete is, számolatlanul ömlesztik be az országba a "kitudja " honnan származó húsokat, hús készítményeket, a mi gyáraink meg tönkre mennek !! de hát eddig is ez volt!!!
  tejgyárak, olajgyárak, cukorgyárak, hűtőházak mind mind tönkre mentek, tönkre tették őket mert valakiknek kellett még ez a pici piac is amit kis hazánk tud nyújtani!!! és sajnos ezt büntetlenül lehet, lehetett csinálni!”
 • 8. pancser 2012. október 11. 20:02
  „7. hunmohikan 2012.10.11. 19:15
  Dehogynem. ez előre várható volt, hamis reményeket táplálni károsabb még a nyilvánvaló munkanélkülivé válásnál is. Lelkileg rombol, lefegyverez, csökkenti a munkahely keresés lendületét!”
 • 7. hunmohikan 2012. október 11. 19:15
  „nem adjuk fel”
 • 6. AranyKözépút 2012. október 11. 17:56
  „Azért nem hallani a város stb. hangját, mert ők tudják, hogy mi folyik a háttérben. Felszámolás=addóságeltűntetés, majd újrakezdés.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Favágóverseny a Rókatói vadászháznál - sok fotóval

A versenyzők gallyazásban és fadöntésben is összemérték erejüket és tudásukat. Tovább olvasom