Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Rábaközi hírek - Csorna és Kapuvár hírei > Kapuvári húsgyár: a kormány mentené - Pénteken tüntetés

Kapuvári húsgyár: a kormány mentené - Pénteken tüntetés

Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kapuvári húsgyárban érintett mindkét céget a kormány.

Turbók Attila - 2012.09.13. 08:55
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kapuvári húsgyárban érintett mindkét céget – tehát a kész- és védőgázas termékeket gyártó Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t, illetve a Kapuvári Hús Zrt.-t – a kormány. A lépést az indokolja, hogy a húsgyárral kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi felelőtlen garanciavállalások okán. E helyzet tisztázása és a munkahelyek megvédése miatt a kabinet megteszi a szükséges lépéseket és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a húsgyárban érintett mindkét céget – áll a szóvivői iroda tájékoztatásában.

Azonban sajnos az intézkedés nem jelentheti a teljes kapuvári termelés azonnali megindítását. Ezt Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető lapunknak megerősítette, hozzátéve: a péntek délután három órára a gyár elé meghirdetett demonstrációt a jelenlegi ismeretek birtokában mindenképpen megtartják. Kijelentette: a hazai húsipar általános válsága miatt a pénteki politikamentes megmozdulásra nemcsak a kapuvári gyár dolgozóit várja, hanem mindenkit, aki felelősséget érez az ágazat jövője iránt.

A kormánydöntés nyomán egész nap próbáltuk elérni a kapuvári gyár új tulajdonosát, Zsobrák Pétert, eredménytelenül.

Mint azt megírtuk: többhetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár termelése. A hazaküldött alkalmazottak otthonukban várják a telefonhívást a munka újraindulásáról. Négyszáz munkahely, négyszáz család sorsa bizonytalan.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 16 hozzászólás
Moderálásra küldöm 16. hunmohikan 2012.09.15. 20:39

Kedves balanced2!

teljesen igaza van, akkor a közgadasági oszályvezető volt ama személy. aki egyébként a népszerűséget életébe nem hajszolta, s aki kedveli őt, az sem a modoráért.. B csaba működésével tisztában volt, ki is dobta a legfelső irodákból. szereti az octaviát, márkásabb autója nem is volt. nem is akarna

ha Önnek jól esik hogy névtelenül sértegeti, eme örömét elrontani nem akarja

Moderálásra küldöm 15. balanced2 2012.09.14. 23:48

Kedves Hunmohikán!

Ön nem volt a Ringa gazdasági igazgatója akkor, amikor az említett triumvirátus vezette a gyárat. Amit ír, az olcsó népszerűséghajhászás, ami a jelen helyzetben elkeseredett emberek megnyerését szolgálja!
A SuperB, meg az Octavia nem került elutasításra részéről, most, amikor áll a bál, minden megváltozott? Igaz, hogy bedecset nehéz felülmúlni, de a jelen helyzethez mi vezetett? Erről írjon, ne az érzelmi húrokat pengesse!

Moderálásra küldöm 14. MoriszKlán 2012.09.14. 22:12

Tisztelt Levente!

Szerintem nem a magáncég kihúzása a cél, hanem a 400 munkahely megmentése!!!!!!
Különben itt volt az ideje, hogy viki is csináljon végre vmit a kisemberekért, ha már a megélhetésüket folyton megnehezíti!!!!

Moderálásra küldöm 13. egyapuka 2012.09.14. 09:21

8. hunmohikan

Ha lent lett volna tudomása lenne róla, miért küldött el annyi volt kapuvári dolgozót a NIMRA-METÁL kft. Talán szembesült volna azzal a ténnyel, hogy mit műveltek mikor kiadták a céget. Legalább a lent említett vezetők ott jártak a dolgozók közt, tudták a problémákat. Ön esetleg csak azt amit a helyi vezetők kiszivárogtattak.Most megint lehet kapaszkodni, hogy valami legyen ebből a gyárból. Elsőként a dolgozók becsületét, tiszteletét kell vissza állítani, mert az utolsó egy évben sajna az elmaradt.Nem akarok én neveket emlegetni, de ők ezt megadták az embereknek.

Moderálásra küldöm 12. astra1 2012.09.14. 08:52

Majd az eju bezáratja. Ezt is. A vasi, a zalai, már mind bezárt. Majd hoznak helyette húst a nyugatról. Mitől pörögne különben az a gazdaság ha nem az exporttól? Cukrot, tejet, húst majd onnan hoznak. Ez az eju. Mitől élnének olyan jól nyugaton, ha nem venné senki a,mit gyártanak?

Moderálásra küldöm 11. pancser 2012.09.14. 07:36

Vajon hogyan mentik meg? Többet fizetnek a disznóért, hogy a paraszt inkább oda vigye? Kötelező lesz mondjuk a CBA-nak megvásásrolni a termékeket? Adóból fogják fizetni a hiteleket? Bankmentés van a háttérben? Melyik cég számíthat mentőövre ezután, mindegyik, vagy csak a baráti? Azt hiszem olcsóbb lenne az államnak és hasznosabb a munkavállalóknak, ha inkább munkahely keresésére, meg átmeneti megélhetési segélyre költenék a pénzt. Egy döglődő üzemben nem jó dolgozni!

Moderálásra küldöm 10. AranyKözépút 2012.09.14. 07:28

Bagócstól: Kérdéseim: ki a tulajdonos és kap-e a vállalat állami mentő-milliárdokat?

Hát igen, jó kérdés. Ha kap, akkor nem volt már mint egy újabb színjáték az állami pénzek lenyúlására, amihez a szegény dolgozók és kisemberek tökéletes asszisztenciát nyújtottak.
Bárcsak ne így lenne.

Moderálásra küldöm 9. levente0304 2012.09.14. 06:43

Most jó a kormány meg az Orbán Viktor mi?- mikor ki kell húzni a kakiból egy MAGÁNCÉGET!!!!!!
Majd a kocsmába a fröccs mellett is tessék ám erről megemlékezni Tisztelt Dolgozók!))))

Moderálásra küldöm 8. hunmohikan 2012.09.14. 00:24

kedves balanced2

ha azt hiányolod, hogy az igazgatóság harmadik tagja miért nem volt lent a gyárban az elmúlt két évben, a válasz nagyon egyszerű. mert a szíve hasadt volna meg azért, amit ott lát. amikor még a Ringa gazdasági igazgatója volt,többszor végignézett teljes műszakokat a kezdéstől a befejezésig. mert ponto8san tudni akarta, mi hogy működik.s ezt végigbeszélte Orbán Imrével, Horváth Pistával, Finta Gézával. Most kivel tudta volna megbeszélni? Pontosan tudta, hogy Bujtás, Pápai, Szúcs ( névsorban, mert ők egy csapat ) csuklóból levezénylik a termelést, ha hagyják őket dolgozni. amikor pali szabin volt, ő hagyta őket dolgozni. s amikor valamelyikük felhívta, hogy most akkor még száS akkor száz sertést kicsontozzon-e, akkor visszakérdezett, szerinted? a válasz igen, mert kell a Tesco rendeléshez. akkor miért zavasz engem ilyennel. akkor hívj, ha valami gond van, amit nem tudsz megoldani. ez a párbeszéd az első napon zajlott le, s nem ismétlődött meg. a rutin termelési… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. torrente07 2012.09.13. 23:37

Most miért nem szidjátok a kormányt?


16 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...