Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár: a kormány mentené - Pénteken tüntetés

Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kapuvári húsgyárban érintett mindkét céget a kormány.
Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kapuvári húsgyárban érintett mindkét céget – tehát a kész- és védőgázas termékeket gyártó Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t, illetve a Kapuvári Hús Zrt.-t – a kormány. A lépést az indokolja, hogy a húsgyárral kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi felelőtlen garanciavállalások okán. E helyzet tisztázása és a munkahelyek megvédése miatt a kabinet megteszi a szükséges lépéseket és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a húsgyárban érintett mindkét céget – áll a szóvivői iroda tájékoztatásában.

Azonban sajnos az intézkedés nem jelentheti a teljes kapuvári termelés azonnali megindítását. Ezt Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető lapunknak megerősítette, hozzátéve: a péntek délután három órára a gyár elé meghirdetett demonstrációt a jelenlegi ismeretek birtokában mindenképpen megtartják. Kijelentette: a hazai húsipar általános válsága miatt a pénteki politikamentes megmozdulásra nemcsak a kapuvári gyár dolgozóit várja, hanem mindenkit, aki felelősséget érez az ágazat jövője iránt.

A kormánydöntés nyomán egész nap próbáltuk elérni a kapuvári gyár új tulajdonosát, Zsobrák Pétert, eredménytelenül.

Mint azt megírtuk: többhetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár termelése. A hazaküldött alkalmazottak otthonukban várják a telefonhívást a munka újraindulásáról. Négyszáz munkahely, négyszáz család sorsa bizonytalan.

Olvasóink írták

 • 16. hunmohikan 2012. szeptember 15. 20:39
  „Kedves balanced2!

  teljesen igaza van, akkor a közgadasági oszályvezető volt ama személy. aki egyébként a népszerűséget életébe nem hajszolta, s aki kedveli őt, az sem a modoráért.. B csaba működésével tisztában volt, ki is dobta a legfelső irodákból. szereti az octaviát, márkásabb autója nem is volt. nem is akarna

  ha Önnek jól esik hogy névtelenül sértegeti, eme örömét elrontani nem akarja”
 • 15. balanced2 2012. szeptember 14. 23:48
  „Kedves Hunmohikán!

  Ön nem volt a Ringa gazdasági igazgatója akkor, amikor az említett triumvirátus vezette a gyárat. Amit ír, az olcsó népszerűséghajhászás, ami a jelen helyzetben elkeseredett emberek megnyerését szolgálja!
  A SuperB, meg az Octavia nem került elutasításra részéről, most, amikor áll a bál, minden megváltozott? Igaz, hogy bedecset nehéz felülmúlni, de a jelen helyzethez mi vezetett? Erről írjon, ne az érzelmi húrokat pengesse!”
 • 14. MoriszKlán 2012. szeptember 14. 22:12
  „Tisztelt Levente!

  Szerintem nem a magáncég kihúzása a cél, hanem a 400 munkahely megmentése!!!!!!
  Különben itt volt az ideje, hogy viki is csináljon végre vmit a kisemberekért, ha már a megélhetésüket folyton megnehezíti!!!!”
 • 13. egyapuka 2012. szeptember 14. 09:21
  „8. hunmohikan

  Ha lent lett volna tudomása lenne róla, miért küldött el annyi volt kapuvári dolgozót a NIMRA-METÁL kft. Talán szembesült volna azzal a ténnyel, hogy mit műveltek mikor kiadták a céget. Legalább a lent említett vezetők ott jártak a dolgozók közt, tudták a problémákat. Ön esetleg csak azt amit a helyi vezetők kiszivárogtattak.Most megint lehet kapaszkodni, hogy valami legyen ebből a gyárból. Elsőként a dolgozók becsületét, tiszteletét kell vissza állítani, mert az utolsó egy évben sajna az elmaradt.Nem akarok én neveket emlegetni, de ők ezt megadták az embereknek.”
 • 12. astra1 2012. szeptember 14. 08:52
  „Majd az eju bezáratja. Ezt is. A vasi, a zalai, már mind bezárt. Majd hoznak helyette húst a nyugatról. Mitől pörögne különben az a gazdaság ha nem az exporttól? Cukrot, tejet, húst majd onnan hoznak. Ez az eju. Mitől élnének olyan jól nyugaton, ha nem venné senki a,mit gyártanak?”
 • 11. pancser 2012. szeptember 14. 07:36
  „Vajon hogyan mentik meg? Többet fizetnek a disznóért, hogy a paraszt inkább oda vigye? Kötelező lesz mondjuk a CBA-nak megvásásrolni a termékeket? Adóból fogják fizetni a hiteleket? Bankmentés van a háttérben? Melyik cég számíthat mentőövre ezután, mindegyik, vagy csak a baráti? Azt hiszem olcsóbb lenne az államnak és hasznosabb a munkavállalóknak, ha inkább munkahely keresésére, meg átmeneti megélhetési segélyre költenék a pénzt. Egy döglődő üzemben nem jó dolgozni!”
 • 10. AranyKözépút 2012. szeptember 14. 07:28
  „Bagócstól: Kérdéseim: ki a tulajdonos és kap-e a vállalat állami mentő-milliárdokat?

  Hát igen, jó kérdés. Ha kap, akkor nem volt már mint egy újabb színjáték az állami pénzek lenyúlására, amihez a szegény dolgozók és kisemberek tökéletes asszisztenciát nyújtottak.
  Bárcsak ne így lenne.”
 • 9. levente0304 2012. szeptember 14. 06:43
  „Most jó a kormány meg az Orbán Viktor mi?- mikor ki kell húzni a kakiból egy MAGÁNCÉGET!!!!!!
  Majd a kocsmába a fröccs mellett is tessék ám erről megemlékezni Tisztelt Dolgozók!))))”
 • 8. hunmohikan 2012. szeptember 14. 00:24
  „kedves balanced2

  ha azt hiányolod, hogy az igazgatóság harmadik tagja miért nem volt lent a gyárban az elmúlt két évben, a válasz nagyon egyszerű. mert a szíve hasadt volna meg azért, amit ott lát. amikor még a Ringa gazdasági igazgatója volt,többszor végignézett teljes műszakokat a kezdéstől a befejezésig. mert ponto8san tudni akarta, mi hogy működik.s ezt végigbeszélte Orbán Imrével, Horváth Pistával, Finta Gézával. Most kivel tudta volna megbeszélni? Pontosan tudta, hogy Bujtás, Pápai, Szúcs ( névsorban, mert ők egy csapat ) csuklóból levezénylik a termelést, ha hagyják őket dolgozni. amikor pali szabin volt, ő hagyta őket dolgozni. s amikor valamelyikük felhívta, hogy most akkor még száS akkor száz sertést kicsontozzon-e, akkor visszakérdezett, szerinted? a válasz igen, mert kell a Tesco rendeléshez. akkor miért zavasz engem ilyennel. akkor hívj, ha valami gond van, amit nem tudsz megoldani. ez a párbeszéd az első napon zajlott le, s nem ismétlődött meg. a rutin termelési feladatok megbeszélése kb 5 perc volt naponta, Szandra legújabb lovassikereinek megbeszélése 10 perc, mert a fiúknak is ki kellett engedniük kicsit. ( Szandrát, ha kilovagol valami rendezvényen a városba, mindenki csodálja, igen attraktív látvány ) de én azért szeretem , mint munkatársamat, mert két lábbal áll a földön.”
 • 7. torrente07 2012. szeptember 13. 23:37
  „Most miért nem szidjátok a kormányt?”
 • 6. balanced2 2012. szeptember 13. 21:10
  „Hunmohikán! Amíg a "csapat" tagja voltál, mennyire képviselted azt, amit most hirdetsz? Nagyon népszerű dolog a bajban a dolgozók oldalára állni, de mi volt tavasszal, vagy tavaly?
  A mostani csatához kitartást, támogatást kívánok, legyen szerencsétek!”
 • 5. kishektor 2012. szeptember 13. 20:31
  „Kedves hunmohikán !
  lenne egy kérdésem , ki a Zsobrák mögött álló személy ???
  várom a választ ! hisz Te tudod !!!?”
 • 4. hunmohikan 2012. szeptember 13. 20:14
  „Kedves előttem szólók!

  pontos oknyomozó újságírást folytattok. a gyár kissebbségi tulajdonosát, az igazgatóság egyik tagját ma nem engedték be a gyárba. pedig tegnap este a valós tulajdonos, a zsobrák mögött álló személy biztosítotat arról, hogy elmennek. ez nem történt meg. ma érdekes jelenetek szemtanúi lehettek a dolgozók”
 • 3. kishektor 2012. szeptember 13. 18:55
  „Zsobrák N E M tulajdonos ! se régi se új ! Ő egy csak egy stróman / képviselő /
  Az új tulajdonos szerintem a 74,85 % szavazati joggal rendelkező R-KO-N Mezőgazdasági Kft.
  Lehet hogy nem így van , de én azt hiszem, hogy ez egy nagy átverés !!!”
 • 2. acsali 2012. szeptember 13. 17:00
  „A kormány megmenti. A Magyar Közlöny már lehozta.”
 • 1. Bagócs 2012. szeptember 13. 16:22
  „Jó lenne legalább a helyi lapban egy kis oknyomozó, összefüggéseket kereső, alapos cikk. Én a következő eseményeket érzékeltem:
  1. Új többségi tulajdonosa lett a cégnek, akit egy stróman képvisel,
  2. Az új tulajdonos és a cég elnöke között vita lett.
  3. A cég elnökénél házkutatás, beviszik, majd lemond.
  4. Ellehetetlenül a működés, leáll a termelés nagy része.
  5. Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kormány.

  Kérdéseim: ki a tulajdonos és kap-e a vállalat állami mentő-milliárdokat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a szárföldi postára - pénzt vittek el a rablók

Előzetes információk szerint kedd éjjel ismeretlenek betörtek a szárföldi postára. Tovább olvasom