Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - újabb próba az értékesítésre

Másodszor is kísérletet tesznek a gyár újraindítását biztosító együttes vagyonértékesítésre, mivel az elmúlt hetekben már több új érdeklődő is megtekintette a gyárat.

Napokon belül közzéteszik a második pályázatot is a tavaly ősszel leállt, majd felszámolás alá került kapuvári húsgyárat működtető cégek vagyonára - erősítette meg az MTI értesülését az egyik társaság felszámolóbiztosa pénteken.

A Kapuvári Hús Zrt. ügyeiben eljáró Jendrolovics Pál Péter elmondta: másodszor is kísérletet tesznek a gyár újraindítását biztosító együttes vagyonértékesítésre.

"Az első pályázat május elején érdeklődés hiányában eredménytelenül zárult, amit a szakértők a magas árral, az ágazatban tapasztalható üzleti, piaci bizonytalanságokkal és a nehézkes banki finanszírozással magyaráztak. Időközben a pénzpiacok rugalmasabbak lettek, a növekedési várakozások javultak, s vélhetően az eladási ár csökkenésében is bíznak az érdeklődők" - fogalmazott a biztos.

Elmondta: az elmúlt hetekben már több új érdeklődő is megtekintette a gyárat. A befektetőjelöltek megismert koncepciója az üzem újraindítására épül.

Szavai szerint lehet tere a hitelezők és a leendő vevő közötti "bölcs kompromisszumnak", hiszen a gyár üzemképességének fenntartására rendelkezésre álló források teljesen elapadtak, hosszú üzemszünet mellett és szakértelem hiányában pedig nem garantálható a létesítmény állagának megóvása.

"Ennek ellenére a tavaszi vagyonértékelésre épülő árakkal jövünk ki a piacra" - tette hozzá Jendrolovics Pál Péter. Hozzátette: az ajánlatokat július végen kell benyújtani, ha eredményes a befektet keresés, s lesz elfogadható ajánlat, akkor szeptember környékén a tranzakció akár le is zárható.

Mint mondta, ha most sem járnak sikerrel, letesznek az együttes értékesítésről: nem kommentálta ugyanakkor az MTI azon értesülését, miszerint a kiírásban az is szerepel majd: ha egyben most nem viszik el a vagyont, az annak egyes csoportjaira tett ajánlatokat is értékelik.

"A törvényi előírások és a pénzügyi lehetőségek is az eljárás lezárása irányába lökik a felszámolást. Bár kérvényezték a bíróságtól a felszámolási eljárás zárási időpontjának év végéig történő meghosszabbítását, azonban ez a gyár újbóli együttes értékesítését már nem nagyon teszi lehetővé"- jegyezte meg.

"Lassan már egy éve nincs érdemleges termelés és karbantartás az üzemben, így hamis illúzió volna azt gondolni, hogy a szakmai befektetők nem kezdik előbb-utóbb elkerülni a gyárat" - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 6. enesei 2013. június 18. 16:08
  „5.
  ...addig viszont marad a "reális" nick.”
 • 5. reális 2013. június 18. 14:50
  „Igen én még mindig hiszek, mint oly sok ember ,hisz Ivanics úr Kapuvár kedvelt képviselője. Ígéretekkel nem fukarkodik,rendezvényeken csodálatos beszédeket mond.Most már csak egy dolga van,hogy tegyen meg mindent,működjön tovább a húsgyár!Komolyan ha ez megtörténik elfogadom, illetve rózsaszínbe fogom látni a világot,Magyarország jobban teljesít!!!!”
 • 4. nemjani 2013. június 17. 20:07
  „2)
  Nos, Ivanics és Gyopáros urak biztosan ennek a hitvallásnak a szellében fognak legjobb képességük és lelkiismeretük szerint mindent elkövetni. Ebben biztosak lehetünk. Hisz ismerjük őket.”
 • 3. enesei 2013. június 17. 08:23
  „2.
  No, ezt szépen mondtad. Hisz´ mi másért is szeretnénk hitvallásunkat, a NER-t és annak szellemét?!”
 • 2. reális 2013. június 16. 10:20
  „Ivanics, Gyopáros képviselő urak, itt a lehetőség! Most nem ígérgetni kell, cselekedni,tenni,sok ember érdekeit képviselni! Meg kell mutatni,mi mások vagyunk és a választókért dolgozunk,munkahelyeket védünk meg, újakat teremtünk.A Nemzeti Együtt Működés szellemében hiszünk és úgy tettekben mint gondolatban éljük a hitvallásunkat!”
 • 1. nemjani 2013. június 15. 14:28
  „"Lassan már egy éve nincs érdemleges termelés és karbantartás az üzemben, így hamis illúzió volna azt gondolni, hogy a szakmai befektetők nem kezdik előbb-utóbb elkerülni a gyárat".

  Arra gondoltok, amire (akire) én?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevezetnék a fizetős kezelést a kapuvári kórházban

Az intézménynek nincs tartozása, emelkedik a dolgozók száma és a nemrég fejlesztett angiológia viszi a hátán a nagy múltú kórházat. Tovább olvasom