Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - Ötvennégymillió a felszámolásra az államtól

A rendkívüli tartalékból 53,9 millió forintot csoportosít át egy keddi határozatával a kormány a húsgyár felszámolásához.
Dosszié

A kapuvári húsgyár sztori - előzmények itt >>
A rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból 53,9 millió forintot csoportosít át egy keddi határozatával a kormány a Kapuvári Hús Zrt. felszámolási eljárásával kapcsolatos feladatok ellátásának finanszírozására - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A döntés értelmében a felszámolónak november 30-ig kell elszámolnia a forrás felhasználásával, illetve visszafizetnie az el nem költött összeget.
Szeptember közepén állt le szinte teljesen az üzem, amelynek felszámolását nem jogerősen két héttel korábban rendelte el a Győri Törvényszék. A múlt csütörtökön közzétett, október elsején jogerőre emelkedett végzéssel a bíróság a Kapuvári Hús Húsipari Zrt. felszámolását főeljárásként elrendelte, felszámolóként a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölve ki.

Hetekkel ezelőtt a társaság felmondta a mintegy száz alkalmazott kölcsönzésére vonatkozó szerződést, így mintegy 320 dolgozója maradt a húsgyárnak, amely az egyik kisebbségi tulajdonos tájékoztatása szerint négy és félmilliárdos banki és hárommilliárdos beszállítói tartozást halmozott fel.

A társaság múlt csütörtökön jelezte a munkaügyi központnak, hogy 212 alkalmazottját elbocsátja, ami a helyi szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a teljes állomány.

Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ vezetője akkor azt közölte az MTI érdeklődésére: a társaság bejelentése szerint várhatóan december 3-án indul, és jövő január utolsó napjával ér véget a csoportos létszámleépítés.

Olvasóink írták

 • 19. szekfű 2012. október 21. 14:52
  „Tisztelt Megyei Képviselő Hölgyek,Urak! Önök hol vannak, merre járnak? Miért, kiért adtuk voksainkat önökre? Egy szó nem hagyta el a szájukat a húsgyár bezárása miatt! Nem olyan régen még a cukorgyár építéséről ódákat zengtek,a meglévő gyár érdekében néma csend!!! Várjuk segítségüket,szeretnénk hallani hangjukat,bízunk Önökben!”
 • 18. dodek90 2012. október 20. 21:33
  „úgy jár a Húsgyár, mint a petőházi Cukorgyár?? elvágják a föld alatt a vezetékeket is 1 méter mélységig??”
 • 17. kertbarat01 2012. október 19. 06:35
  „Szerintem pozdorja te is valami bödön mellett dolgozhatsz, ahogy beszélsz az egészről. Elég felvilágosultnak, kiképzettnek, jól van ez így és sza.r.ni bele a véleményed. :)”
 • 16. quaestor 2012. október 18. 21:34
  „Sajnos ebből a pénzből senki nem lát semmit a rakás felszámolón kívül. A dolgozók továbbra is várják a fizetésüket. A táppénzek is csak azért lettek elutalva, mert a Kormányhivatal rálépett a tyúkszemükre. Továbbra is megy a jogi csűrés-csavarás, a mellébeszélés. A tulajdonos meg a menedzsment röhög a markába. Remélem a felszámoló teljesíti a kötelességét, gondoskodik rohadt gyorsan a munkabérek kifizetéséről és a felelősök büntetőjogi feljelentéséről. Hiszi vagy sem, nem a dolgozók tették tönkre az üzemet. Ők tisztességgel és becsülettel dolgoztak bagóért.”
 • 15. dödike 2012. október 18. 13:37
  „Őszinte részvétem a kapuváriaknak.Egy hónapja írtam hogy úgy járnak mint a győri csirkések meg a kekszesek.Sajnos igazam lett.A fityisz kiemeltként kezelte a gyárat. Meg is látszik.A fityisz amikor tenni kellene akkor sumákol és süketel,így védi a munkahelyeket.”
 • 14. pozdorja 2012. október 18. 11:20
  „Hát sajnálom fiúk, de a felszámolás már csak ilyen. A biztosoknak is kell fizetést adni, akik intézik a felszámolással kapcsolatos ügyeket. Akár több évig is húzódhat az ilyen. Enélkül bizony káosz, és az értékek még nagyobb mértékű kilopása lenne. Sokkal inkább érzem pazarlásnak például a haveri cégeknek adott "tanácsadói" szerződések után fizetett milliókat...”
 • 13. friedel 2012. október 18. 10:53
  „Pozdorja! Az összesen 7,5 miliard tarozás nem egy év alatt gyült össze, vagy nem? Az ilyeneket le kellene csukni, mert elhallgatták a csödöt, az elsö milliárdnál mindent az asztalra kellett volna tenni. Egy magáncég felszámolásához az államnak semmi köze, ugy látszik, a magyar államnak még mindig van annyi pénze, hogy ilyesmikre elherdálja."A többiek elbuknak", de ne az adófizetök kárára. Egy magáncég, ha okosan gazdálkodik és nem akar már az elsö évben milliós nyereséget elérni (nagyságtól függ), mindig veszteséggel indul. Ezért kell kötelezöen saját töke, ami legalábbis részben kiegyenlíti a veszteséget. De a saját tökét soha nem lehet egészben bevetni, mert akkor vége.”
 • 12. mikvannak 2012. október 18. 09:19
  „pozdorja!Igazad van !Csak nem kellene az államnak még Pénzt beledobni mint ahogy előttem is írták.A nagykutyák amit hazavittek hozzák vissza és akkor nem lesz annyi az adósság.
  Majdnem minden magyar cég ezt csinálja ,felveszik a hitelt,aztán lassan kilopják ,a nagyok akik közel vannak a bödönhöz .Utána meg sajnálni kellene őket ,hát én nem tudom őket sajnálni csak a nyomorult kis embereket mert most is azok fognak szívni!Sajnos!Az a piac verseny ha elbukták hát elbukták,de NEM AZ ÁLLAM Dobálja bele a millákat.”
 • 11. pozdorja 2012. október 18. 08:42
  „Hozzá kellene már szokni így negyedszázaddal a kommunizmus után, hogy ilyen a piaci verseny. Akik tudnak újítani, korszerűek, hatékonyan termelnek, azok megmaradnak. A többiek elbuknak. Így van ez jól.”
 • 10. kertbarat01 2012. október 18. 06:33
  „Mi a francért kell még a széttúrt kukába pénzt dobni ?

  Azért, hogy valaki - és nem az elbocsátottak - még egyszer jól bezsebeljen ?!?”
 • 9. alekínyó 2012. október 17. 21:06
  „4.5 milliárd tartozás a bankoknak, 3 milliárd a beszállítóknak! Miért nincsenek börtönben az előző tulajdonosok??? Ők halmozták fel ezt a tartozást,nem??? Az ismerősömet 40 ezer Ft be nem fizetett büntetésért lecsukták 10 napra...”
 • 8. szenilla1 2012. október 17. 21:05
  „ezt a pénzt a megmentésére is fordíthatták volna....valamelyik nagkutyának még hiányzik ez az összeg”
 • 7. hunter111 2012. október 17. 20:35
  „Miért kell ennek a hülye államnak finanszírozni egy magáncég felszámolását állami adóforintokból? Fizessék a felszámolást a tulajdonosok az évek óta zsebre tett haszonból! Jól megmentette az állam a stratégiailag fontos magánkézben levő húsgyárat.Röhej ez az ország!”
 • 6. astra1 2012. október 17. 20:30
  „Az ortodoxok vagy az EU küldte a parancsvégrehajtás befejezéséhez...?”
 • 5. kmmk 2012. október 17. 19:14
  „dacista
  Egy maganceget nem kell megmentenie az allamnak. Egy olyat meg folleg nem, aki nem fizeti rendesen az adot, milliardos tartozasokat halmozott fel stb.. Igen, ez volt a Kapuvari husgyar. Ahol rovid idon belul(kevesebb mint 10 ev) huztak ki a cegbol jelentos mennyisegu hasznot. Majd megszabadulnak tole, amikor kartyavarkent omlik ossze. Ilyen embereknek a bortonben lenne a helye.

  bazsifekete
  A Magyar cegek a Magyar piacra koncentralnak, es nem gondolkodnak europai piacban. Minthogy mas kulfoldi orszag teszi. A Magyar cegek jelentos tobbsege nem tud es nem akar exportra termelni. Igy viszont veguk van. Europaban mar mindenki ezt csinalja, ott adja el az arujat ahol tudja. A Magyar cegek meg olyanokat tesznek, mint az a bizonyos szinezetett hus svedorszagban. Ezzel van tele a vilagsajto. Utana meg csodalkozunk, hogy miert van bajban a husipar, meg a Magyar cegek. A kutyanak sem kell a Magyar termek kulfoldon. Ime a link, ami elassa magyarorszagot, erre legyetek buszkek:
  http://www.bbc.com/news/world-europe-19975127 - Sweden issues alert over dyed pork sold as beef”
 • 4. bazsifekete 2012. október 17. 18:01
  „Kiárusítás folyik ebben az országban.
  A földel párhuzamosan eladnak mindenkit! Majdnem mindenkit.......”
 • 3. dacista 2012. október 17. 17:28
  „Jól megmentette a kormány a Húsgyárat! Köszönet érte!”
 • 2. ATXadmin 2012. október 17. 15:02
  „Kapuvári húsgyár - Ötvennégymillió a felszámolásra az államtól...............röhej.........”
 • 1. Jandex 2012. október 17. 14:56
  „Megvédik belőle a munkahelyeiket ezek a jellemtelen "elitek"?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halódik a nagy múltú csermajori iskola

Üres iskolaépület, lezárt gyakorlati műhely és süket csend jellemzi ma a közel százéves csermajori… Tovább olvasom