Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - Minden felelőst megkeresnek

A nemzeti adóhatóság tévedése is hozzájárult a Kapuvári Hús Zrt. bedőléséhez – fogalmazott Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára Magyar Zoltán jobbikos képviselő felelősséget firtató parlamenti kérdésére válaszolva.
Jogerősen hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság május 21-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal határozatát, amely a jelenleg felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt.-nél több százmilliós adóhiányt állapított meg. 

Hétfőn az Országgyűlésben Magyar Zoltán jobbikos képviselő is arra kérdezett rá, hogy alaptalan volt-e az adóhatósági eljárás. „Hazug érveket" emlegetett, s Budai Gyula akkori FM-államtitkár felelősségét is felvetette.

Válaszában Nagy István FM-államtitkár „megdöbben- tőnek, felháborítónak" nevezte a történteket és a felelősök megkeresését ígérte. Úgy fogalmazott: a NAV tévedése is hozzájárult a bedőléshez. Ugyanakkor visszautasította, hogy nyomást gyakoroltak volna az adóhatóságra, hiszen erre jogköre sincs az FM-nek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördögi terv - Kétszer is próbálkozott a pancser betörő Rábapordányban

Még a riasztóberendezést is lefújták PUR-habbal. Tovább olvasom