Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - Kóser marhavágás jöhet?

Mégsem ír befektető venné meg a húsgyárat?

Kedd - A Kisalföld úgy tudja, külföldi, de nem ír a kapuvári húsgyár vevőjelöltje. Ami biztos, hogy a szerződést május 20-ig írhatják alá az új befektetővel, aki hónapok múlva kerülhet kapuvári közelségbe.

Május 20-ig írhatják alá a kapuvári húsgyár megvételéről szóló szerződést az új tulajdonossal. Kovács Csaba, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN) ügyvezetője a Kisalföldnek kijelentette, ezt követően még hónapokig tarthat az eljárás, csak a teljes vételár kifizetése után kerülhet az új tulajdonos „kerítésen belülre". Ezután lehet jelenléte láthatóbb Kapuváron (ezt várják a városházán is).

– A vételár kifizetésére negyven nap áll a vevő rendelkezésére a szerződés aláírása után – fogalmazott Kovács Csaba, aki lapunknak hozzátette, hogy a sajtóhírekkel szemben külföldi, de nem ír a reménybeli új tulajdonos.

Az ír szálat a Világgazdaság szellőztette meg, nem megnevezett forrásokra hivatkozva. A lap azt közölte, hogy a gyárat egy ír befektető vásárolná meg, aki az üzemet kóser marhavágásra állítaná át.

Korábban

Írországi üzletember tett ajánlatot a felszámolás során értékesítésre kínált kapuvári húsüzemre - állítja a Világgazdaság cikke.


Regényes fordulattal folytatódhat a sokat látott Kapuvári Hús Zrt. sorsa, az évtizedeken keresztül sertésvágással és – feldolgozással foglalkozó céget új tulajdonosa a Világgazdaság cikke szerint kóser marhavágásra állítaná át. A terv nagyon komoly beruházásokat igényelne, igaz, a külföldre szánt kóser áru magas áron értékesíthető.


Írországi üzletember tett ajánlatot a felszámolás során értékesítésre kínált kapuvári húsüzemre, a befektető szándákai szerint alaposan átrajzolná a gyár profilját, és kóser marhavágást indítana be Kapuváron – tudta meg lapunk egy a pályáztatás részleteit jó ismerő, ám neve elhallgatását kérő forrástól. Információink szerint a húsüzemre ajánlatot tévő vevő az önkormányzat kérésére nem zárkózik el attól, hogy a sertésvágási tevékenységet is megtartsa, ám ahhoz, hogy ezt nyereségesen tudja működtetni, jelentős beruházásokat kellene tennie, hiszen a vágóvonal meglehetősen elavult.


Amennyiben a vevő szándékai komolyak, a nagyarányú beruházást így sem spórolhatja meg. A darabolósor ugyan könnyedén átállítható sertésről marhára, ám a két állat eltérő méretei miatt a meglévő vágósoron már nem vágható szarvasmarha, ehhez tehát új vágósort kell építeni, vagy már eleve levágott marhát kell Kapuvárra szállítani további feldolgozásra.

A Világgazdaság teljese cikke itt olvasható >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg videón, hogyan szívatta a kapuvári bűvész a kisalfold.hu munkatársait!

Pulzusmérős kártyatrükk, bűvészkedés okostelefonnal - hazánk egyik legtehetségesebb bűvészének, a kapuvári Kiss Balázsnak egyik sem akadály! Tovább olvasom