Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - Jövő héten pályázatbontás, pénteken baráti találkozó

Február 19-én, azaz tegnapelőtt járt le a határideje a kapuvári húsgyár értékesítésére kiírt újabb pályázatnak.

A Kapuvári Hús Zrt. és a Bacon kft. eladását egyelőre egyben képzelik el a felszámolók, információink szerint ilyen irányba terelgették az értékesítést is. Meg nem erősített források szerint a beérkezett pályázatokat a jövő héten, közjegyző előtt bontják fel és azt követően értékelik.

A környékbeliek még szívükön viselik a gyár sorsát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy pénteken délután öt órára szeretettel várnak a szervezők minden egykori dolgozót vagy szimpatizánst a kapuvári húsgyár elé egy baráti összejövetelre. Ahogy a szervezők közleményéből kiderül, az ártó szándékot (ha van) és a politikai nézeteket mindenki hagyja otthon.

A gyár újraindításának témája nem került le sem a helyi önkormányzat, sem a környékbeli gazdák asztaláról. A rábaközi sertéstartók a minap határoztak arról, hogy konzorciumba tömörülve megpróbálják biztosítani a kapuvári gyár alapanyag-ellátását úgy, hogy a termelők esetleg tulajdonhoz jutnának a gyárban. Az elképzeléseket épp napjainkban öntötték konkrét gazdasági számításokba, lapunk információi szerint a gazdák képviselői már a gazdasági tárcánál és a kormány képviselőinél is kopogtattak. Mindezen elképzeléseket felülírhatja vagy éppen segítheti a jövő heti tenderbontás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatók féltve őrzött kincsei

A rábaközi helytörténészek kutatómunkájuk során számos értékes és érdekes ˝leletet˝ is találnak. Tovább olvasom