Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - Jogerőre emelkedik a felszámolási határozat

Várhatóan jogerőre emelkedik a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását elrendelő határozat, miután a társaság visszavonta az ellene benyújtott fellebbezést.

"Erre figyelemmel a felszámolás elrendeléséről szóló határozat jogerőre emelkedésének megállapítása és a felszámolás közzététele várható, amely egyúttal a felszámolás kezdő időpontja is lesz" - jelezte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája az MTI-nek kedden.

Tájékoztatása szerint a szeptember 3-án meghozott határozatában rendelte el a Győri Törvényszék a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását. A határozattal szemben az adós fellebbezést nyújtott be, majd ezt visszavonta a bíróságra hétfőn megérkezett beadványában.

Kevéssel korábban Foltányi Árpád, a kapuvári Hús Zrt. kisebbségi tulajdonosa erre hivatkozva azt közölte az MTI-vel, hogy nem hozza nyilvánosságra a társaság megmentésére kidolgozott válságtervet, mert információja szerint a fellebbezést visszavonták, és ez új helyzetet teremt.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt heti közgyűlés "egyértelműen megtiltotta" a fellebbezés visszavonását, márpedig a közgyűlés magasabb rendű fórum, mint az igazgatóság, amelynek két tagja együttesen cégszerűen megtehette ezt a lépést. "Az más kérdés, hogy ez törvénytelen, mert a közgyűlés határozta pontosan ezzel ellentétes" - jegyezte meg a kisebbségi tulajdonos.

Olvasóink írták

 • 3. Rbar 2012. október 03. 08:39
  „Köszönjük S. L.”
 • 2. jn 2012. október 03. 07:50
  „Remélem most már mindenkinek a napnál is világosabb az eddíg titkolódzó többségi tulajdonosok szándéka . TERVSZERÚ ÉS TUDATOS FELSZÁMOLÁS . Csak lett volna annyira gerinces , hogy ezt be is jelentette volna és nem hitegeti tovább az embereket .
  Jelszavuk : ÉDREKEK MINDENEK FELETT !”
 • 1. Pikulics 2012. október 02. 23:27
  „Valami nagyon büzlik Kapuváron!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés erdészet és rendőrség között Göbösmajorban

A megállapodás célja az erdei falopások, rongálások, illegális hulladéklerakás és a vadorzás… Tovább olvasom