Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapuvári Hús Zrt.: Három év után megegyeztek

Kapuvár - Évek vitái után megegyezett a Kapuvári Hús Zrt. és a Pannon-Víz a szennyvízkezeléséről. A húsgyár idén is veszteséges, de nem zár, be, sőt, növeli exportját. A késztermékgyártás csúszik.

– A szennyvíztisztítás árának húszszázalékos emelésével nem értek egyet, ám három év hosszas vitái után végre megegyeztünk a Pannon-Vízzel a húsgyár szennyvizének kezeléséről – mondta Román Gyula, aki hangsúlyozta, ennek sikerében nagy szerepet játszott a kapuvári városháza is.  A Kapuvári Hús Zrt. tulajdonosa a hagyományos év végi munkásértekezleten beszélt az idei eredményekről és jövő évi terveikről.
Román Gyula kijelentette: minden decemberi munkásgyűlésre úgy érkezik, hogy a városban visszatérő pletyka a gyár bezárása.

Jól dolgoznak a kapuváriak, ám ennek ellenére veszteséges a helyi termelés.


 – Azt sajnos idén is elmondhatjuk, hogy hiába a több mint négyszáz dolgozó jó munkája, az üzem 2007-ben is veszteséggel zárja az évet, ám ennek ellenére nincs olyan szándék, ami a kapuvári termelés leállításáról szólna – mondta. Kijelentette, az év első és utolsó négy hónapja már évek óta nyereséget mutat, az eredményeket a köztes időszak mutatói rontják le. – A várhatóan induló késztermékgyártással ezt a rossz négy hónapot szeretnénk majd javítani – mondta Román Gyula. Azt azonban sietett kijelenteni, bár szinte minden évben ígéret van a késztermékgyártásra, talán a jövő évben biztosabb ennek megkezdése, hiszen a fejlesztési pénzeket először elő kell teremteni. A gyár tulajdonosa azonban hangsúlyozta, a cégcsoport többi üzeme jól dolgozik, egy „kis" pénzt a kapuvári gyár fizetőképességének javítására fordítanak, majd megkezdődhetnek a fejlesztések is. Először a vágóhíd rekonstrukciója várható, majd vélhetően júliusban a baconüzem felújítását kezdik el.

A Kapuvári Hús Zrt. idén háromszázkétezer sertést vágott, melynek nyolcvan százalékát hazai termelőktől szerzik be. A jövő évi tervekben ugyanez a vágási mennyiség szerepel. – A forgalmunk 13,3 milliárd forint volt, jövőre többet, 15,2 milliárdot szeretnénk – mondta Román Gyula. A termelés hatvan százalékát a magyarországi nagykereskedelmi láncok veszik át, exportra pedig valamivel több mint harminc százalék megy, ehhez 2008-ban néhány százalékot még hozzátennének. – Hiába a jó állat-egészségügyi helyzet Kapuváron, a japán és koreai szállításokat nem nagyon tudjuk visszaállítani, a dollár gyengesége miatt nagyon drágák vagyunk a Távol-Keleten – tette hozzá. Európai pozícióikat azonban erősíteni tudják a kapuváriak, a hagyományos német, olasz, spanyol és osztrák piacok mellett feljövőben vannak a román és bolgár eladások is.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. január 01. 12:03
    „Nem csak itt, hanem az egész ország területén vertéktették tönkre, szét a gyárakat üzemeket! Több mint egy évtizede az ország végkiárusítása folyik egy maréknyi haza-áruló gazemberségte miatt!
    Az a lopás amit a kiárusított gyárakból üldözésnélkül elvihettek kevés volt nekik! Azért, hogy ki ne tudódjon, még a föld színéről is eltöröltetik! Helyére épülnek a vadkapitalista tőkések üzletei!A saját silány áruinak terítésével! Ez kell az olyan népnek, akit birka mód lehet terelgetni az egyik rendszerből a másikba!Ezt a terelők nagyon is jól tudják! Vanak, akik betanitották erre Őket! Csak körül kell nézni, kik lebszeknek a "Vezéreink" körüli holdudvarban!”
  • 1. Fernando Torres 2007. december 28. 10:31
    „Ha nem lett volna a meggyesi-leisztinger-gyurcsány maffia a kapuvári húsgyár még ma is több mint 1000 dolgozóval, sikeresen dübörögne!Köszönjük ballibsik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáksikerek a körzeti matematikaversenyen

Csorna - Tizenötödik alkalommal rendezték meg Csornán a Hunyadi János Gimnázium és… Tovább olvasom