Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Kapuvári döntés: fűtésügyben egyeztetnek a szolgáltatóval

A fűtésről, az iskoláknak nyújtandó támogatásokról, ez évi feladataikról és a tavalyi költségvetésről tárgyaltak hétfőn a kapuvári képviselők.
A Ras-Hő Kft. beszámolójával kezdődött hétfőn a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének ülése. Az elmúlt időszak távfűtést érintő problémái és hibái miatt a képviselők abban egyeztek meg, hogy a szolgáltató céggel közös nevezőre kell jutni, és a gondokat közösen kell megoldani.
Fonyódi Gábor, a Ras-Hő Kft. ügyvezető igazgatójának a testületi ülésre elkészített írásos beszámolójából kiderül, hogy a cég 2000 októberében vette át a távhőrendszer üzemeltetését. A fűtési díjakkal kapcsolatban az ügyvezető kitért arra, hogy Kapuváron január elsején emelték öt százalékkal az alapdíjat, ami azonban nem tudja garantálni az üzemeltetés biztonságát.

A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a városban alkalmazott árak jelentősen elmaradnak az országos átlagtól.
Vertetics István, a polgármesteri hivatal irodavezetője a testületnek elmondta: a közelmúltban többször is tárgyaltak a Ras-Hővel, és egy bizottság is felállt, mely azt vizsgálja, hogy mi lehet a végső megoldás távhőügyben. A felszólaló városatyák abban egyetértettek, hogy ezt a problémát a szolgáltatóval együtt, közös koncepció alapján kell rendezni.
Feltehetőleg utoljára módosították Kapuváron a tavalyi költségvetési rendeletet. Erre azért volt szükség, mivel a büdzsé előirányzata valamivel több mint 15 millió forinttal kevesebb a korábban módosított rendeletben megjelölt főösszegnél. Boldis Géza az idei költségvetésre kérdezett rá, amire Lugosiné Kelemen Judit irodavezető elmondta: folyamatos az adatok ellenőrzése, egyeztetnek az intézményekkel és a képviselők által felvetett igények szerint készítik el. A plénum meghatározta a polgármesteri hivatal egyes köztisztviselőinek
teljesítménykövetelményeit, melyeket majd az év végén értékelnek. Jóváhagyták a képviselők a belső ellenőrzésről szóló szabályzatot és döntöttek arról, hogy a szociális foglalkoztató részére átadják a Kossuth utca 14. szám alatt álló raktárépületet.

Támogatás létszámarányosan

Kisebb szakmai vita alakult ki az oktatási intézményeknek nyújtandó normatív, kötött támogatásról szóló napirendi pontnál. Ez az összeg az iskolák diáksportját, illetve a szakmai munkát hivatott támogatni és az eddigi gyakorlat szerint tanulólétszámarányosan osztották szét. Hámori György azt javasolta, hogy a jövőben a sportban elért eredmények szerint kaphassanak a pénzből. Ezt azzal indokolta, hogy egyes iskolák kimagasló sikereket érnek el, míg mások nem ennyire eredményesek. A versenyeken való részvétel pedig pénzbe kerül. Dr. Horváth Ferenc reagálásában elmondta: a támogatásból a mindennapi testedzés feltételeit kell javítani, melyre minden intézményben szükség van és megemlítette, hogy nem szabad elfeledkezni azokról az iskolákról sem, melyek a tantárgyi versenyeken bizonyítanak, hiszen annak is vannak költségei.

Varga Gyula az előterjesztés formáját kifogásolta és arra kérte a testületet, hogy ne változtassanak az eddigi gyakorlaton. Megoldásként arra biztatta társait, hogy hozzanak létre a költségvetés terhére egy külön alapot, melyből aztán ösztönözni és támogatni tudják az intézményeket és diákokat. Cserpes András alpolgármester és Gábor Tamás is azzal értet t egyet, hogy ne változzon az eddigi rendszer. A képviselők végül Varga Gyula javaslatát fogadták el.

Kapcsolodó cikk >>
Nem fáznak már a „kifliházakban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pici, a részeges vadkan

Jól sikerült kirándulások után egy vaddisznós kalandja szinte mindenkinek akad. Mert vadkan közelébe… Tovább olvasom