Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvár vétójogot kapott

A kapuvári többcélú kistérség megválasztotta az elnökséget és tisztázták a szervezeti, működési feltételeket.
Amíg nem ismerik a támogatások mértékét, nem tudtak több kérdésben dönteni. Vita volt a szavazati arányokon és a hozzájárulások mértékén. A kapuvári többcélú kistérségi társulás legutóbbi ülésén megválasztották a szervezet elnökségét és ellenőrző bizottságát. A tizenhét megjelent polgármester egyhangúlag Biró Pétert választotta elnöknek, míg a helyettesei Tompáné Balogh Mária beledi és Fodor József osli elöljárók lettek. Az ellenőrző bizottság elnökének Balogh István kisfaludi polgármester, tagjai Horváth Istvánné, Hövej, valamint Takács Lajos, Dénesfa első embere lett.

Ahogy Biró Péter fogalmazott: ez az ülés mérföldkő a kistérség történetében. Az ott történtek tényleg ezt látszottak igazolni, hiszen nem sok kellett ahhoz, hogy még aznap a feloszlásról is döntsenek. Parázs vita alakult ki ugyanis a szervezeten belüli szavazati arányokról, hiszen az „egy település – egy szavazat" elvét a kapuváriak, más megoldást pedig a vidékiek nem fogadtak el. Végül abban egyeztek meg, hogy marad a településenkénti egy szavazat, de Kapuvár vétójogot kap minden kérdés eldöntésében.

A kistérségi tanács jelenleg nem hozott létre külön munkaszervezetet, hiszen több polgármester is drágállotta annak kialakítását. Március végéig a szervezet ügyeit a kapuvári hivatal vállalta magára. A jelenlegi felállás szerint a befizetendő összeg minden település számára lakosonként húsz forint lesz, de erről megjegyezték, szinte semmire nem lesz elég, további befizetésekre vagy pályázati pénzekre lesz szükség.
Eltértek a nézetek – nem sok kellett ahhoz, hogy a kapuvári többcélú kistérségi társulás még aznap a feloszlásról is döntsön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A népességmegtartás a legfontosabb

Jobaházán alapelvnek tekintik a település népességmegtartó erejének növelését. Ennek érdekében minden eszközzel támogatják a letelepedni szándékozókat. Jobaháza önkormányzatának gazdálkodása biztonságos és zökkenőmentes volt az elmúlt évben.  Ez annak is köszönhető, hogy a költségvetés összeállítása során kijelölték a prioritásokat, fontossági sorrendet állítottak fel és nem vállalkoztak megoldhatatlan feladatokra. Tovább olvasom