Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kapuvár: piac és művelődési központ februárban

Befejeződött a kapuvári városközpont felújítása, ám a használatbavétel sok esetben elhúzódik az engedélyezési eljárások miatt.
A piac és a művelődési központ februárban nyithat, a parkok már várják a vendégeket.

Péntek délután nyilvános sajtótájékoztató keretében mutatta be a kapuvári városháza és a kivitelező a Fő téri felújítások eredményét. A több mint hatszázmillió forintos fejlesztés eredményeképpen megújult a rábaközi kisváros szinte teljes belső része, a templomtól a városházán át a parkokig és a Rábaközi Művelődési Központig. A tájékoztatón a médiumok mellett közel félszáz helybéli is meghallgatta Vertetics Istvánt, a városfejlesztési iroda vezetőjét, aki egy belvárosi sétára invitálta a megjelenteket, ahol a belvárosi-felújítási program részleteiről beszélt.
Elsőként a Szent Anna-templom felújításának részleteit taglalta az irodavezető. A szigetelési és homlokzatfelújítási munkák a templom esetében befejeződtek, ahogy a szomszédos Hősök parki beruházás is. Utóbbi tér leglátványosabb újítása a városi szökőkút, melyről az irodavezető elmondta, a téliesítés után majd áprilisban indítják újra. A Fő téri park egyik sarkalatos pontja a városi karácsonyfa további sorsa, erről Vertetics István kijelentette: a városháza megkérdezi a helyieket a fa jövőjéről.

Belvárosi felújítás: A piac és a művelődési ház az engedélyek beérkezése után nyithat.
Belvárosi felújítás: A piac és a művelődési ház az engedélyek beérkezése után nyithat.


A sajtótájékoztatóval egybekötött séta következő állomása a várárok volt, ahol a programban szintén nagy újdonságnak számító köztéri színpadot mutatták be az érdeklődőknek. A faborítású építményt felkészítették a városi rendezvényekre, nézőteret és áramellátást is kialakítottak. Vertetics István helyiek kérdésére válaszolva elmondta, a várárokban már előkészítették a jövendő Hany Istók-szobor helyét is.
A belvárosi séta során a piactér következett, majd a Rábaközi Művelődési Központ. Előbbiről szólva az irodavezető hangsúlyozta, a városi piac a használatbavételi engedélyek beérkezése után, várhatóan februárban kerülhet vissza megszokott helyére. Emellett a használatbavételi engedélyekre vár a Rábaközi Művelődési Központ is, ahova szintén februárban költözhetnek vissza a programok és a munkatársak. Utóbbi intézményt szinte teljesen felújították a programban, a nagyterem kivételével, melyről Vertetics István elmondta: több tízmilliós fejlesztése egy következő pályázat tárgyát képezi. A művelődési központ felújításának bemutatója során elhangzott, az ötven éve épült intézmény első nagyobb rekonstrukciója ért véget a minap.

A belvárosi fejlesztésekről szólva az irodavezető elmondta, a pályázat december végére írta elő a felújítások befejezését, ezt a határidőt tudják is tartani. A műszaki átadások a napokban megkezdődtek minden helyszínen.

Olvasóink írták

 • 3. pacalpöri 2012. december 18. 09:05
  „A szabadtéri szinpadnak annyi lesz a nézőtere amennyi az Erdészet felől lesz???
  Hát az biz nagy nulla :-(”
 • 2. Wasd 2012. december 17. 13:30
  „Arra biztos, hogy nem. Azon nincs semmi dicsekedni való...”
 • 1. Reális 2012. december 17. 11:13
  „A húsgyár felé nem sétáltak el?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Himod - Középpontban: konyha, járdák, rendezvények

Lakossági fórumot tartott a himodi önkormányzat. A helyieket a konyha, a rendezvények és a… Tovább olvasom