Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kapuvár: Ötvenötmilliós útfelújítás

A közbeszerzési pályázaton nyertes cég szeptember végéig öt városi utcát újít fel, 55 millió forintból.

A kapuvári képviselő-testület nemrég nyertest hirdetett az útfelújításokra kiírt közbeszerzési eljárásban. A cég a hónap közepén kezd és szeptember végéig öt városi utcát újít fel. A munkák költsége közel ötvenötmillió forint.

A mozi parkolója térköves burkolást kap, az úttestet a garázssorral együtt aszfaltburkolattal látják el.
Kapuvár képviselő-testületének legutóbbi ülésén hirdették ki a város utcáinak felújítására kiírt közbeszerzési eljárás győztesét. Ha a nyertes cég, a Hoffmann Rt. esetében nem is, a rekonstrukcióra kijelölt utcanévsornál azonban volt némi vita a városatyák között. A most felújításra jelölt utcák sorából kimaradtak vélhetően a jövő évben sorra kerülhetnek. A fontossági sorrendet a képviselők még egy áprilisi ülésükön határozták meg.

Vertetics István, a hivatal városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, a felújítandók közt az Erzsébet utca teljes hosszában kijavítják a járdát és az útburkolatot. Előbbi egy, míg utóbbi két aszfaltréteget kap. Az egyik leglátványosabb átalakítás a Váti-tó menti garázssor és a mozi melletti parkolónál lesz. A városvezetés régebbi szándékai szerint erre a térre a későbbiekben különböző városi rendezvényeket hoznának. Az eredeti tervekkel ellentétben a mozi – húszállásos – parkolója kap csak térköves burkolást, magát az úttestet a garázssorral együtt aszfaltburkolattal látják el.

Ahogy azt lapunkban már megírtuk (Kisalföld, június 20.), a Liget utcai lakók már évek óta panaszkodnak az utca mára elviselhetőség határát súroló állapotára. A jelenlegi útfelújításba ez az utca is bekerült, teljes burkolat- és árokrendezéssel. Ugyanígy a Szent Katalin, Pacsirta és Gyümölcsös utcákban is felújítások lesznek.

A rekonstrukciós munkák a hónap közepén kezdődnek és szeptember végéig be is fejeződnek. Költségei mintegy ötvenötmillió forintra rúgnak, erre az önkormányzat költségvetésében negyvennégymillió forint van elkülönítve. A fennmaradó összeget egyéb forrásokból biztosítják.
Az elmaradt utcák – a Patak, Táncsics, Soproni és Ady Endre – a Kisalföld információi  szerint a következő évi tervekben szerepelhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűben-fában orvosságok ismerője

A csornai Horváth István gyerekkora óta foglalkozik gyógynövényekkel. Közel háromszáz füvet ismer. Tovább olvasom