Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kapuvár lett az új központja a vasalókat gyártó cégnek

Felavatták a svájci központú Laurastar európai központját a Kapuvári Ipari Parkban. Négyezer négyzetméteren ötven dolgozót foglalkoztatnak.

A svájci, családi tulajdonban lévő Laurastar kft. több mint tíz éve működik Kapuváron. A cég elektronikai gépeket, elsősorban vasalókat gyárt és javít. A négyezer négyzetméter alapterületű, ötven dolgozót alkalmazó új központjukban napi 130 készüléket tudnak javítani. Svájc mellett további 10 európai ország igényeit szolgálhatják ki a Rábaközből.
A Laurastar új központja a Kapuvári Ipari Parkban.
A Laurastar új központja a Kapuvári Ipari Parkban.

A társaság logisztikai háttere biztosítja, hogy a megjavított készülékeket 7–10 napon belül visszajuttassák az ügyfeleknek. A kapuvári központ a javítási, karbantartási és terméktesztelési tevékenységek mellett alkalmas lesz a cég partnereinek műszaki oktatására is. Ott valósítják meg ugyanis a cég műszaki oktatási programját, melynek keretében a nemzetközi partnerek és képviselőik gyarapíthatják tudásukat. Az átfogó terméktesztelési rendszer – melyet szintén itt végeznek – a Laurastar folyamatos fejlesztéseit segíti elő. 
Az avatóünnepségen balról jobbra Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Peter Burkhard, a svájci államszövetség magyarországi nagykövete, Jean Monney, a Laurastar cégcsoport vezérigazgatója és tá
Az avatóünnepségen balról jobbra Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Peter Burkhard, a svájci államszövetség magyarországi nagykövete, Jean Monney, a Laurastar cégcsoport vezérigazgatója és társalapítója, dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár  és Hámori György, Kapuvár polgármestere.

Új központjuk egyik kulcsa a raktár is, amelyet több millió, a már meglévő modellek és az új termékcsaládok javításához és szervizeléséhez szükséges pótalkatrészekkel töltenek fel. Az új létesítmény tervezésekor figyelembe vették a jövőbeni bővítés lehetőségét: a Laurastar ugyanis újabb fejlesztéseket is tervez az elkövetkező években.
A Laurastar
Az első osztályú, innovatív vasalórendszerek piacán világelső Laurastar vállalatot 1980-ban alapították. A Châtel-Saint-Denis-i (Svájc) székhelyű Laurastar Csoport jelenleg 230 munkavállalót foglalkoztat központjában és leányvállalatainál (Németország, Franciaország, Belgium és Hollandia). A vállalat 2,7 millió eladott termékkel van jelen világszerte, és több mint 40 országba exportál. Svájcban a háztartások negyede használ Laurastar termékeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NAV is nyomoz: sűrűsödnek az események Csornán a napelemgyár körül, 1,9 milliárdot már kapott az üzem + előzmények

A NAV is nyomoz: sűrűsödnek az események Csornán a napelemgyár körül, 1,9 milliárdot már kapott az üzem + előzmények
Olvassa el összeállításunkban, mit történt a csornai napelemgyárral a 2014-es alapkőletétel óta. Tovább olvasom