Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kapuvár: lesz kommunális adó?

Új adónem bevezetését fontolgatják a kapuvári képviselők a jövő évi szűkös költségvetés miatt. Csütörtöki ülésükön takarékossági programot is meghirdettek és vezető óvónőt választottak.
A kapuvári képviselő-testület csütörtöki közmeghallgatása csekély lakossági érdeklődés mellett zajlott. Az előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat és intézményei tervezett bevételei eddig hetvenöt százalékban teljesültek és a kiadások sem lépték túl az eredeti elképzeléseket.

A Kapuvár pénzügyi helyzetéről szóló előterjesztésből kiderült, hogy a fejlesztési bevételek alig több mint negyven százalékban teljesültek. A kasszából hiányzik például az a 37 millió forint, amelyet az egykori városgazdálkodási vállalat értékesítéséből reméltek. Pozitívum viszont, hogy a folyószámla-hitelkeretet eddig nem kellett igénybe venniük. A helyi adókról szóló beszámoló szerint az adózási fegyelem elfogadható, a befizetések is időarányosan megérkeztek.

A jövő évi költségvetési koncepció prioritásai közé tartozik az intézmények működtetése, az útfelújítások folytatása és az építési telkek kialakítása. Új adóként tervezik a magánszemélyek kommunális adóját. Ez a lakás célú ingatlanokat adóztatná meg. Hatezer forinttal számolva ez 24 milliós bevételt jelentene. Mivel októbertől emelkedett a földgáz hatósági ára, a testület a szolgáltató RAS-Hő Kft. kérésére december elsejétől emeli a hődíjat, ám csak a közületi fogyasztók számára.

A Prémium Egészségügyi Park befektetője elmondta, folyamatosak a
tárgyalások a külföldi beruházókkal, és a tervek szerint európai szintű gyógycentrum épülhet fel a város nyugati oldalán. Kapuvár is csatlakozik a Mosonmagyaróvár és térsége hulladékgazdálkodási rendszerhez. Titkos szavazással 10–8 arányban Varga Endrénét választották meg a napközi otthonos óvoda vezetőjének, Szabó Iván alezredes rendőrkapitányi kinevezését pedig egyhangú döntéssel támogatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás privatizáció előtt

Csütörtökön a két megye tulajdonolta Florasca Környezetgazdálkodási Kft. ötvenmillió forintos… Tovább olvasom