Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapuvár: Jövőre zsúfoltabb a rendezvénynaptár

Kapuvár - A harmadik kapuvári civil fórum az ideinél gazdagabb és változatosabb rendezvénynaptár készítéséről döntött a minap. A civil szervezetek programjait a városi cím elnyerésének negyvenedik évfordulója mint vezérmotívum kapcsolja össze.
Csitei Gábor, a kapuvári önkormányzat kulturális és ifjúsági referensének vezetésével tartották meg a harmadik kapuvári civil fórumot, ahol a várakozásokkal szemben egyre több szervezet és alapítvány képviseltette magát. A létszámmal és a megjelentekkel kapcsolatban azonban a referens hangsúlyozta: azok a helybéliek, akik több fórumon (többek közt Kisalföld Online-on) is kritikákat fogalmaztak meg a városi rendezvényekkel kapcsolatban, nem jelentek meg azon a fórumon, melynek legfőbb feladata a jövő évi kapuvári rendezvénynaptár elkészítése volt.

A jubileum jegyében

A 2009-es évet Kapuvár a városi cím elnyerése negyvenedik évfordulójának rendeli alá. Ennek érdekében rendezvénynaptár készül. Ehhez a megjelent szervezetek előadták elképzeléseiket. A tervek közt egész napos nyugdíjasfesztivál, az immár hagyományos Sás utcai fesztivál, egy, a várárokban tartandó Szent Iván-heti program is szerepel. Jövőre a Hany Istók-motívum többször napirendre kerül egy megnyert pályázat révén, ám ismét lesz drognap, tavaszi fúvósfesztivál és többek közt egy gartai nap is.

Tökös búcsú is lesz

A Kapuvár néptáncegyüttes húszéves jubileumát ünnepli 2009-ben, lesz jövőre is nemzetközi néptánctábor és a könnyebb műfaj is képviselteti magát egy látványtáncversennyel. A tökös búcsú és a kétnapos lovasnap sem marad el jövőre, a helyi lovasklub egy „pünkösdi lovas király" választással is készül. Lesz kapuvári kórusfesztivál és a tervek szerint városi „Ki mit tud?" is. A Hanság néptáncegyüttes önálló programmal készül a városi jubileumra, de a programok közt több sakk- és szavalóverseny is szerepel.

Pályázati pénzekből

A végleges rendezvénynaptár október végére készülhet el. Csitei Gábor a civilek előtt kijelentette, nagyobb hangsúlyt kell kapnia a programok pályázati finanszírozásának.

Olvasóink írták

 • 12. kulturszereto 2008. szeptember 18. 20:39
  „Gratulálok a városi szintű összefogáshoz! Csak így tovább, jó úton haladtok!”
 • 11. kérdező 2008. szeptember 17. 18:30
  „6. hozzászóláshoz:

  inkább leszek az, mind dologtalan, naplopó bicskás”
 • 10. Gartai 2008. szeptember 17. 14:29
  „OK!”
 • 9. piri ángyi 2008. szeptember 16. 22:25
  „Kedves Gartai!

  A hozzászólásomban egy szó nem volt arról, hogy én mit szeretek, vagy éppen mit nem. A rendezvények nem arról szólnak, és ne is arról szóljanak, hogy a fórumozóknak éppen honnan fúj a szél. Ha van igény és szervező, akkor legyen Kárpátia, vagy éppen Győzike. A spektrum elég széles, mint ahogy a megszólitandó mindenkori publikum is széleskörű. Aztán majd mindenki kiválogatja vérmérséklete szerint, hogy mire megy el. Ami nem érdekli, arra meg nem megy. Ennyi.
  Amit mondani akartam, csak annyi, hogy ne mindent az önkormányzaton kérjünk számon. Van elég dolga a tanácsnak, legalábbis lenne, - de a rendezvényszervezés nem az övék!
  OK?”
 • 8. Gartai 2008. szeptember 16. 21:36
  „3. piri ángyi!

  Véleményem szerint, ha azok táborába tartozol, akiknek nem tetszik a Kárpátia zenekar, ne menj el a koncertjükre. Nekem sem tetszik sem a Győzike, sem pedig Fekete Pákó, de nem is látsz az előadásaikon az első sorokban tombolni. Mindenki arra a rendezvényre járjon, ami tetszik neki és akkor nincs semmi gond.

  Punkfesztivál pedig - tekintettel az átütő sikerre - jövőre is legyen!”
 • 7. Rendpárti 2008. szeptember 16. 20:50
  „Ezek korrekt válaszok voltak!3. a punkfesztivál is nagyon sokak ellenérzése és ellenzése ellenére keserítette meg 4 napunkat!A sajtóhírekkel ellentétben az utcabeliek nem járultak hozzá fesztiválhoz, és a rendőrség sem hozza nyilvánosságra a számos kábítószerrel való visszaélést!Ellenben a drogfesztivállal, a Kárpátia zenekar mondjuk 21-23 óráig játszana, a tűréshatárnál fejeződne be a koncert!Meg lehet nézni a harkai koncertjüket!Azért is javasoltam,mert garantálható a telt ház, és a környékről is jönnének sokan!Mellesleg olcsó a belépő egy koncertjükre,tehát nehéz bakot lőni velük!/punkfesztivál veszteséges volt,senkinek sem volt jó,csak a fetrengő punkoknak/”
 • 6. kapuvarinak 2008. szeptember 15. 22:56
  „kedves kapuvári
  költözz akkor veszkénybe, legyél te is menvehuggyozó, mindannyiunknak jobb lenne”
 • 5. Csitei Gábor 2008. szeptember 15. 21:15
  „Kedves Mindenki!
  Kedves Rendpárti!

  Köszönöm, hogy ezen a fórumon is próbál együttműködni. Sajnálom, hogy nem jött el a fórumra. Csak úgy mellékesen megjegyzem, nekem sem főállásom a referensi munka. Művészeti iskolában tanítok, illetve azt igazgatom. Ezt szabadidőben, másodállásban végzem. Mindenkinek arra jut ideje, amire időt akar szakítani.

  A Kárpátia kérdéskörét Magyar Attila megválaszolta. Rajta vagyunk ezen a témán.

  A fórum és a kult.rendezvények nem fideszesek, bárki jöhet. A kultúra politika mentes, és ehhez én is ragaszkodom!!! Attól még, hogy köztudott, milyen nézeteket vallok, a munkám során nagyon is ügyelek, hogy a politikát ne keverjem bele.

  Amúgy minden hét csütörtök 13.00-15.00 a polg.mesteri hivatalban ügyfélfogadást tartok. Itt is el lehet mondani a véleményt, ötletet. Várok mindenkit szeretettel. De telefonon és emailen is elérthetnek. Minden jó javaslatra vevők vagyunk :-)

  A következő fórum október 14-én 18.00 órakor lesz a műv.házban. Ezt a témát folytatjuk. Mindenkit várunk!

  Üdv: Csitei Gábor”
 • 4. kapuvári 2008. szeptember 15. 16:14
  „Az igaz, hogy lassan 40 éve városi rangot kapott a település.
  De elkellene gondolkozni azon, hogy egyáltalán ünnepelhetünk-e.
  Csak egy motivum: a közel ezer főt számláló Veszkény ,több embernek tud kenyeret adni mind a nagy Kapuvár. Jó lenne egy széleskörű vitaforumot rendezni a 40 éves évforduló alkamából.”
 • 3. piri ángyi 2008. szeptember 15. 14:23
  „Kedves Rendpárti kollega!

  Hogy Te, vagy a rendezvényszervezők kit hivnak meg Kárpátiát, Alpokalját, Urallábát, vagy Tárján Gyöngyit, az nem kifejezetten az önkormányzattól függ. Reszkirozzátok meg, fizessétek ki a kialkudott gázsit, meg helyszint, aztán szervezzetek annyi közönséget, ami mindezt kitermeli. Ez igy működik. Mi köze ennek fideszhez, kmp-hez, önkormányzathoz, Csiteihez, ...
  Az Önkormányzat az önkormányzati rendezvényekért felelős, még a csendes nyári estéken is, meg azért (a rendfenntartó szervekkel egyetemben), hogy az engedélyezett rendezvényeken minden szépen, rendben zajoljon, és az a lakos is rendben lakhasson, aki esedékesen nem az adott rendezvényre oly nagyon vájt fülű. Mert olyan is vagyon, minden alkalommal és szép számmal. Mert a Kárpátiát is ugyan sokan szeretik, de nem mindenki. Attól azok is lakosok és polgártársak.

  Üdv”
 • 2. Magyar Attila 2008. szeptember 15. 13:05
  „Kedves Rendpárti

  A Kárpátia zenekar esetleges kapuvári koncertje már egy ideje felvetődött. A zenekarral a kapcsolatfelvétel megtörtént. Mivel meglehetősen sűrű koncertprogrammal rendelkező zenekarról van szó, csak kellő időben előre tervezett időpontot lehet egyeztetni.
  A lényeg, hogy valamikor lesz.

  A többi rendezvénnyel kapcsolatosan annyi megjegyzésem lenne, hogy a kulturális rendezvények nem ´fideszes´ rendezvények, hanem politikamentesek. Attól, hogy egy szervezőről tudható mely politikai nézeteket képviseli, még nem következik, hogy minden általa végzett tevékenység ennek van alárendelve.

  A személyes megjelenés a cikkben szereplő egyeztető fórumokon természetesen nem kötelező, az egyéb különböző úton eljuttatott vélemények és javaslatok is fontosak!

  Üdvözlettel:
  Magyar Attila”
 • 1. Rendpárti 2008. szeptember 15. 10:50
  „Tisztelt Csitei Úr! Mivel nagyon messze kell eljárni dolgozni, és a bejárással tarkított munkát valamikor ki is kéne pihenni,ezért nem jelent meg az a réteg,akit Ön megszólított!Persze ha lenne Kapuváron munkahely,lenne ilyenre is idő, fideszes rendezvényekre járni!Mivel csak így online van lehetőségem reagálni,javaslok például 2009-ben elhívni a Kárpátia zenekart egy koncertre!Több ezer ember szórakoztatása valósulna meg,ugyanis ennél a zenekarnál garantálható a nagy létszám!Egy nyári péntek,vagy szombat este szerintem épp jó időpont lenne!Tulajdonképpen én ezt javasoltam volna személyesen is!Ha megvalósulna,akkor a többi programot is könnyebben viselné az ember!...de már látom is az elutasító válaszokat,ezért neis megy az ember ilyen fórumokra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új jelzések a társasházakban

Kapuvár - A tűzvédelmi jogszabályok változását a társasházak folyosóin elhelyezett táblákon lehet… Tovább olvasom