Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Kapuvár is standdal mutatkozott be

Tizennyolc magyar város társaságában Kapuvár is bemutatkozik a bécsi Ferienmesse nevű utazási és szabadidő-kiállításon. Hazánk mint a gyógyító vizek országa jelenik meg a kiállításon, ebbe a sorba illeszkedik a rábaközi kisváros is.

Idén harminchetedik alkalommal, hetven ország mintegy hétszázötven kiállítójával csütörtökön nyitotta meg kapuit a bécsi Ferienmesse nevű utazási és szabadidő-kiállítás, ahol Magyarország tizennyolc kiállítóval, több mint száz négyzetméteres pavilonnal van jelen. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója a Kisalföldnek elmondta, az elmúlt évben hazánk díszvendégként volt jelen a császárváros seregszemléjén (idén Szlovénia), ami olyan komoly idegenforgalmi hozadékkal jár, melyet egyetlen ország sem hagyhat ki.

– Évek óta a hazai gyógyvizek egészségügyi hatására, ezáltal a gyógyturizmusra helyezzük a hangsúlyt a bécsihez hasonló más kiállításokon is – mondta Kovács Balázs. Hangsúlyozta, „Magyarország az egészség forrása" szlogennel áll ki hazánk a kiállítás várhatóan 100–120 ezres látogatóközönsége elé. A Nyugat-Dunántúl számos települése, Sárvár, Tata, Komárom mellett Kapuvár is külön standdal fogadja a látogatókat.

Kapuvár Bécsben: A városvezetők a magyar nagykövettel.
Kapuvár Bécsben: A városvezetők a magyar nagykövettel.


– Budapest és Pozsony után Bécsben is bemutatkozhatott Kapuvár, ez nagy jelentőségű számunkra – mondta Hámori György kapuvári polgármester. Hozzátette: reméli, hogy a Rábaköz legdinamikusabban fejlődő városa továbbra is a hasonló kiállítások aktív szereplője maradhat, hiszen a kisváros is a gyógyturizmusban képzeli el a jövőt.

A kapuvári standot meglátogatta Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet is. A Kisalföldnek elmondta, Ausztria az egyetlen olyan ország, ahonnan – a válság ellenére – évről évre egyre több turista érkezik hazánkba. – Ezt a határ menti együttműködéseknek ki kell használni, erősíteni kell, melyre Kapuvár határon átnyúló turisztikai pályázatai jó példát szolgáltatnak – mondta a nagykövet. Hangsúlyozta, bár jó az együttműködés, Burgenland tartománytól további pozitív jelzéseket vár a határ menti települések együttműködésének erősítésére. Elmondta: a tavasszal kezdődő akciójukba a határ menti osztrák települések magyar lakosságát is szeretnék bevonni, ezáltal újabb turisták jelenhetnek meg a magyar, így a kapuvári gyógyturizmusban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A számítógéppel ismerkedtek az akadémisták

A csornai kistérségi Nyugdíjas Akadémia legutóbbi előadásán az informatika világába kalauzolták a… Tovább olvasom