Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kapuvár hulladékgazdálkodási terve

A hulladékgazdálkodási terv tartalmazza a város és közigazgatási területére vonatkozóan a keletkező, hasznosítandó vagy ártalmatlanítandó hulladékok típusait, mennyiségét és eredetét.

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény az önkormányzatok hatáskörébe utalja a hulladékgazdálkodási feladatok ellátását, a közszolgáltatás megszervezését, melynek egyik pillére a helyi hulladékgazdálkodási tervek elkészítése -olvasható a kapuvar.hu oldalon.

A város helyi hulladékgazdálkodási tervéről Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2010.(XII. 14.) számú rendelete szól. A rendelet célja a hulladékgazdálkodásról szóló törvényben megállapított célok elérése, és az alapvető hulladékgazdálkodási elvek helyi szinten való érvényesítése 2010-2014. év közötti időszakban.

Az elfogadott rendelet hatálya Kapuvár közigazgatási területére terjed ki. A hulladékgazdálkodási terv a jogszabályi előírásoknak megfelelően készült el és került elfogadásra.

A hulladékgazdálkodási terv tartalmazza Kapuvár közigazgatási területére vonatkozóan: a keletkező, hasznosítandó vagy ártalmatlanítandó hulladékok típusait, mennyiségét és eredetét; a hulladékkezeléssel kapcsolatos alapvető műszaki követelményeket; az egyes hulladéktípusokra vonatkozó speciális intézkedéseket; a hulladékok kezelésére alkalmas kezelőtelepeket és létesítményeket, a kezelésre felhatalmazott vállalkozásokat; az elérendő hulladékgazdálkodási célokat.

A terveben szerepel kijelölt célok elérése, illetve a megvalósítást szolgáló cselekvési programot: a hulladékok kezelésének (begyűjtésének, szelektálásának, szállításának, ártalmatlanításának és hasznosításának) racionalizálását elősegítő intézkedések meghatározását, végrehajtásuk sorrendjét és határidejét, a megvalósításhoz szükséges eszközök, megfelelő előkezelő, ártalmatlanító és hasznosító eljárások, berendezések és létesítmények meghatározását, valamint ezek becsült költségeit.

Kapuvár Város Helyi Hulladékgazdálkodási Terve teljes terjedelemben mindenki számára megtekinthető a város honlapján a www.kapuvar.hu/onkormanyzat/rendelet elektronikus címen, illetve - ügyfélfogadási időben - Kapuvár Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési Osztályán (Kapuvár, Fő tér 1., 1. emelet 27-es iroda).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segély a munka helyett?

Idén a tavalyi pénz töredéke jut az önkormányzatok közfoglalkoztatására. Tovább olvasom