Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvár és térsége - Az átadások éve volt

Kapuvár és környékének elmúlt évében a rábaközi kisváros kórháza játszotta a főszerepet a beruházások befejezésével. 2010-ben jól dolgoztak a rendőrök és megtudhattuk, a Jobbikot kizárták a médiából.

Az átadások évének is nevezhetik 2010-et a kapuváriak, hiszen a mögöttünk lévő évben a helyi kórház és az egészségügyi beruházások vitték a prímet a Rábaköz motorjának kinevezett kisvárosban.

Tucatnyi balesettel és sok cseh vendéggel nyitott 2010 januárja Kapuvár térségében. A környékbeliek panaszkodtak az eltűnő bálokra és a húsz éve csökkenő beledi munkahelyekre. Februárban Tóth Lászlót köszöntötték Kapuváron, aki eltüntetett kétszázmillió forintot. Utóbbi esetben nem kellett a rendőrséget hívni, hiszen a tetemes összeg a kórház adóssága volt. Kapuvár átvette a távfűtést és a városi rendezvényen Vona Gábor a kormányzásra készült. Márciusban bemutatkozott az ország legnagyobb elektroncső-gyűjteménye és eltűnt a Nyugat szemete a kapuvári Szabadság utca végéről. Az Utazás 2010 kiállításon bemutatkozott Kapuvár, egy fiatalember, Kozma Ádám újságból tudta meg, hogy milliós értékű, világhírű lovat nevel az udvar végében. Állatokból nem volt továbbra sem hiány, négyes kecskeikrek születtek Kapuváron. A tavasz újra dolgozó polgárőrökkel köszöntött be a Kis-Rába partján áprilisban, májusban pedig – az internacionalizmus jegyében – afrikaiakat és arabokat fogtak a Házhelyben a rend éber őrei. Talmácsival indult a Rábaköz Tereprali a helyi Füzi–Magyar kettős sikerét is hozva.

A nyár csendes volt – ahogy Hámori György kapuvári polgármester egyik interjújában megjegyezte: ˝a nyugalom szigetén˝, Kapuváron és környékén. Kivételt csak ismét a rendőrök képeztek a nyári melegben. Először egyik ismerőse akart késsel pénzt szerezni egy idős beledi nénitől, majd szintén Beled következett, amikor egy benzinkútrabló – nem tudván feldolgozni azt, hogy elfogták a rendőrök – saját késével szúrta hasba magát. A helybéliek az újraindított rábaközi Anna-bál szépe választáson nézegethették a ˝szem- szájnak ingere˝ lányokat. Az augusztus a Voki elnöke ellen indított váddal nyitott és a Rábaközi Gazdanapokkal zárt. Utóbbin megtudhattuk, jövőre már Rábaköz Tallérral is fizethetünk.

Szeptemberben megindult Kapuváron és környékén is a politikai adok-kapok, a városban akadt kihívója a regnáló polgármesternek a Jobbik jelöltje személyében. Utóbb kiderült, eredménytelenül. A hónap sztorija volt a munka közben elkapott autótolvaj, akinek még eredeti kulccsal sem sikerült a lopás. Kapuvár levédette az angiológia kádjait, a Széchenyi-iskola pedig harmincadik születésnapját ünnepelte. Az októberi önkormányzati választásokon kiderült, ismét a térség adja a Rábaköz legfiatalabb polgármesterét, Csitei Gábor mihályi vezető személyében. Az október a megnyitott érrehabilitációs központtól és a felállt új képviselő-testülettől volt hangos Kapuváron.

Az év utolsó előtti hónapjában új könyv jelent meg a kapuvári kisvasútról, amit szinte napok alatt elkapkodtak. A höveji önkormányzat levédeti a helyi világhírű csipkét, Kapuvárról pedig kétnyelvű filmet készítettek. A város környékén hirtelen rendezett terepralifutam volt, öregbítve a helyi rendezvényszervezők jó hírét. A környék jó híre Európa túlsó felére is eljutott Bezovics Judit és Horváth Zsolt jóvoltából, akik a luxemburgi élelmiszer-ipari világkiállításon értek el kiemelkedő eredményeket. Novemberben átadták a kapuvári járóbeteg-központot és egy tűzesetnél megsérült egy tűzoltó.

Decemberben a Mikulás hordta ki Osliban a Kisalföldet és kiderült, ugyanott állították fel 160 éve a környék első karácsonyfáját.

Decembertől a kapuvári rendőrök új traffipaxot állítottak rendszerbe. S ha már rendőrök: az év utolsó napjaiban tetten érték a kábel- és fatolvajokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Rábaközben

Kapuvári és csornai kirendeltségek aktuális állásajánlatai. Tovább olvasom