Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Kapuvár és Csorna hírnevét öregbítik

Augusztus 20-án Kapuváron nyolcan vehettek át városi kitüntetést: két tanár, illetve orvos, a családsegítő intézet munkatársa, egy iroda- és egy sportvezető, valamint a Haydn Vegyeskar. Csornán is kitüntetéseket adományoztak.

A csornai önkormányzat Csorna Városért Emlékérem kitüntetéssel jutalmazza mindazokat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a várost minél szélesebb körben megismerjék. Idén hárman kapták meg a díjat.

Kiváló oktató- és nevelőmunkáját ismerték el Hámori Miklós nyugalmazott tanárnak, aki a gimnázium megalakulása után kezdő tanárként került a városba. A város közművelődésében kiemelkedő szerepet töltött be, 1960-tól az irodalmi színpadot is vezette.
Szintén kiváló oktató- és nevelőmunkáért díjazták Pölöskei Sándor tanárt, aki a Pátzay-iskolát igazgatta. Iskolája történetét két kötetben dolgozta fel. (Az én iskolám, Volt nekünk egy iskolánk.) „Szülőföldünk" című munkájában helytörténeti érdekességeket dolgozott fel. A „Hősök és áldozatok", valamint a „Hősök emlékére" című kötetben a világháborúban elesett kapuváriaknak állított emléket.

Magyar Kálmánné, a családsegítő intézet dolgozójának kiváló közalkalmazotti munkásságát ismerték el. 1982-ben vállalta el a városban létesült öregek napközi otthonának vezetését, majd 1987-ben a gondozási központ élére került. 1998 óta a családsegítő intézet munkatársa.
Kiváló köztisztviselői munkáért Hanczné Stieber Terézia részesült elismerésben. Az adó- és vállalkozási iroda vezetője 1987 óta dolgozik a közigazgatásban. 1998-ban került az adó- és vállalkozási osztály élére.

Az egészségügyi munkáért dr. Deák Géza igazgató főorvos általános helyettes és dr. Puhl Imre háziorvos tevékenységét ismerte el a város. Dr. Deák Géza a radiológiaosztály vezető főorvosa is. 1983-ban érkezett Kapuvárra. Hamarosan befejezi aktív pályafutását.
Dr. Puhl Imre harminckét éve dolgozik a városban. Háziorvosi teendői mellett a helyi rehabilitációs bizottság tagjaként a munkaképességükben csökkent dolgozókon segít.

Dezamics Imre a sport területén nyújtott munkájáért kapott kitüntetést. A nyugalmazott sportvezető 1932-ben játékosként kezdte a Kapuvári Sport Egyesületben (KSE). Tizenöt éven keresztül sportfelügyelőként tevékenykedett, négy évig a KSE ügyvezető elnöke volt. Nevéhez fűződik a birkózószakosztály és a Medosz megalakítása.

Kiváló közművelődési munkáért a Haydn Vegyeskar vehetett át elismerést. A kórus az 1900-as évek elején alakult. A második világháború után mint szövetkezeti vegyes kar működött. 1986-ban vették fel a híres zeneszerző, Haydn nevét.

Köszönet a várostól megbecsült személyiségeknek

Csorna Városért Emlékéremmel tüntették ki Franz Grienbergert, Csorna holland testvérvárosának volt polgármesterét nyugdíjba vonulása alkalmából és a két település együttműködésében nyújtott elévülhetetlen érdemeiért. Heumen a rábaközi városnak több mint tíz éve testvérvárosa, ez idő alatt Franz Grienberger rengeteg segítséget nyújtott: rendkívül jó hivatalos és személyes kapcsolatokat alakított ki a városban, az önkormányzati együttműködés mellett intézmények, szervezetek, sport- és kulturális egyesületek együttműködését szélesítette ki, s így komoly tapasztalatokat adott az európai integrációra készülő csornaiaknak.

Babos Géza, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola nyugdíjas testnevelő tanára a városban az iskolai sport és a testnevelés területén negyven éven át kifejtett, példamutatóan eredményes pedagógiai munkájáért részesült az elismerésben. 1961-ben kezdett Csornán tanítani, emellett edzője volt a Győri Dózsa, majd a Rába ETO kihelyezett szakosztályának, valamint a Csornai SE atlétikai szakosztályának. 1964–1978 között számos serdülő, ifjúsági és felnőtt válogatott került ki a csornai atléták közül.

Kugler László cukrász- és mézeskalácsos-dinasztia leszármazottjaként kapta meg a Csorna Városért Emlékérmet. 1990 óta tagja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 1990-ben a III. Országos Kisipari Cukrász Kongresszus kiállításán és termékbemutatóján, a rá következő évben a Nemzetközi Cukrászati Pékáru és Fagylalt Szakkiállításon, 1993-ban és 1994-ben pedig a Nemzetközi Cukrász és Gasztronómiai Kiállításon vett részt. Ezüstkoszorús mester és aranykoszorús vendéglátó kitüntetéssel is büszkélkedhet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai akció a Ringáért

A Ringa kapuvári gyára jövőre lenne 80 éves. A nagy múltú, ám lehet, hogy jövőtlen üzem a város… Tovább olvasom