Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kapuvár: Értékeltek az alpolgármesterek

Kapuvár - Kapuvár két alpolgármestere szerint az, hogy ketten látják el az alpolgármesteri teendőket, nem politikai döntés következménye. Évértékelőjükben elmondták, sikernek az ipari parkot és a kommunikációt, kudarcnak a Fő téri rekonstrukció elhúzódását és az utcák felújításának elmaradását tekintik.
Németh Csóka Gábor és Kóczán Zoltán kapuvári alpolgármesterek elmúlt egyévi munkájuk eredményeiről és kudarcairól beszéltek a Kisalföldnek.

– Ritka az a kisváros, ahol két alpolgármester látja el a város vezetőjének helyettesítését. Menynyiben tartják megválasztásukat pártpolitikai döntésnek?

Németh Csóka Gábor: – A város vezetésére és a testületre sosem volt jellemző a pártpolitizálás. A költségvetés az elmúlt ciklus végére olyan helyzetbe jutott, hogy feladataink megsokszorozódtak az egyensúly helyrehozása érdekében. Több feladat több embert kíván, ezek felosztásával növeltük a hatékonyságot.

Kóczán Zoltán: – A választók a Fidesz–KDNP szövetséget tüntették ki bizalmukkal, amit ígértünk a kampányban, azt úgy tudjuk hatékonyan megvalósítani, hogy a munkákat megosztjuk egymás közt, ezáltal is erősítve a város vezetését. Itt munkáról van szó és nem pártpolitikáról.

– A munkamegosztás mentén mik azok a területek, amelyekért egy-egy alpolgármester felel?

N. Cs. G.: – Legfontosabb feladatom a helyi turizmus fejlesztése, az ipari parki beruházók felkutatása (ez közös feladatunk), városkommunikáció és -marketing, valamint az egészségpolitika és a sport felügyelete. Ezek mellett figyelemmel kísérem a város pénzügyi gazdálkodását is.

K. Z.: – Gyakorlatilag minden, ami a városüzemeltetés címszó alá belefér, tehát az ipari parktól többek közt a városrekonstrukcióig, valamint a város gazdálkodása.

– Társadalmi megbízatásuk mellett foglalkoznak-e mással, egyáltalán van-e idő egyéb elfoglaltságra?

N. Cs. G.: – Korábbi tapasztalatokból kiindulva nem gondoltam volna, hogy ennyi munkámba, ennyi utánajárásomba kerül ez a tevékenység, így a nyugdíjasnapjaimat a város gondjainak szentelem. Nincs is időm
másra.

K. Z.: – Az elmúlt ciklusokban bizottsági elnökként a szabadidőm húsz százalékát fordítottam az önkormányzatra, ám jelenleg ez megfordult, most a nyolcvan százalékban alpolgármesteri teendőimmel foglalkozom. A fennmaradó időben természetesen igyekszem nem elhanyagolni vállalkozásaimat sem. Azt még hozzá kell tenni, hogy mindketten pártjaink helyi szervezeteinek elnöki tisztjét is ellátjuk.

– Vállalt feladataik közül hol értek el sikereket az elmúlt egy évben?

N. Cs. G.: – Jó eredmények láthatóak a marketing és kommunikáció terén, gondolva itt például a nagyköveti látogatásokra, a város ismertté tételére.

K. Z.: – A város két új játszóterének és a Babóti sor hulladékudvarának kialakítását emelném ki elsősorban, ám sikernek tartom azt is, hogy végre elkészült a Fő tér és a két alközpont, Garta, Házhely rekonstrukciós terve. Kiemelendőnek tartom azt is, hogy az ipari parkban öt hektár saját területet tudunk ajánlani a reménybeli befektetőknek.

– Voltak-e kudarcok is az eltelt egy évben?

N. Cs. G.: – Ha dolgozunk, elengedhetetlen a kudarc is, én a sport terén érzek több negatív élményt. Itt nem a labdarúgócsapat jelenlegi szereplését emelném ki, hanem azokat a beruházásokat, melyeket pénzhiány miatt nem tudtunk megvalósítani a tömegsportban.

K. Z.: – A ciklust eredendően az erőgyűjtés időszakának szántuk, olyan beruházások elmaradásával, mint például az utak felújítása. Azt azonban én sem gondoltam, hogy egy év után csak egy utcán tudunk javítani (Ady utca). Kudarcként élem meg a Fő téri rekonstrukció elhúzódását is.

– Milyen terveket dédelgetnek a jövőre nézve?

N. Cs. G.: – Szeretném, ha 2010-ig a gyógyturizmus fejlődésének jól látható jeleivel találkoznánk a városban, és nem tettem le a sporttelepen kiépítendő szabadidőközpont megvalósításáról sem. A legfontosabb azonban az, hogy végre konkrét befektetőt üdvözölhessünk Kapuváron, ezért megteszek mindent.

K. Z.: – A ciklus végére szeretném, ha a városközpont és a két alközpont rekonstrukciója megvalósulna. Ha erre nem találunk pályázati pénzt, akkor saját erőből, lépésről lépésre tesszük meg. A befektetőket nem csak várjuk, hanem az önkormányzat keresi is velük a kapcsolatot.

– Jó a városnak az, hogy ekkora jobboldali többséggel dolgozik a képviselő-testület?

N. Cs. G.: – Nincs pártpolitika, első a város érdeke. Ha vannak is nézeteltérések, azokat megoldjuk a bizottsági üléseken.

K. Z.: – Az elmúlt egy év sikerei azért jöttek, mert együtt tudunk gondolkozni, nem mentünk bele erőnket felőrlő vitákba. Úgy vélem, a választói szándék is ez volt, hiszen bennünket a kapuváriak választottak meg ilyen arányban.

Olvasóink írták

 • 4. antistar 2007. november 26. 18:26
  „Ennyi időt vesz el két játsszótér létrehozásának előkészítése? Ilyen ütemben 2186-ra elkészülhetnek a tervek a gyógyfürdőröl!”
 • 3. antistar 2007. november 26. 18:20
  „Drága kózán tiborné ! Mire fel ez a nagy hajrázás?! Talán tud valamiről, amiről a többi kapuvári nem?”
 • 2. koczan tiborne 2007. november 25. 13:16
  „hajra! csak igy tovabb-sok sikert:vera”
 • 1. antistar 2007. november 22. 19:14
  „Habla-babla! Ígérgetnek megint, olyan dolgokat akarnak megvalósítani ami már 20 éve lerágott csont!Tisztelt uraim! Nem arról kellene fecsegni, hogy mit szeretnénk az elkövetkező időszakban, hanem, hogy mit valósítottak meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Az utak hómentesítése vállalkozó feladata`

Rábaköz - A rábaközi falvakban is készülnek a télre, s úgy tűnik, emberi és gépi erő egyaránt… Tovább olvasom