Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kapuvár: Drágul a víz, emelkedik a lakbér

Kapuvár - Nem lesz fizetős januártól a Belső utca, megemelte a vízdíjat és az önkormányzati lakások bérleti díját a képviselő-testület.
A kapuvári önkormányzat képviselő-testülete hétfőn délután tartotta idei utolsó rendes ülését. A plénum döntést hozott arról, hogy nem lesznek fizetősök a Belső utca parkolói január elejétől. A polgármester szerint a parkolók üzemeltetését végző vállalkozó további egyeztetéseket tart szükségesnek az újabb helyek működtetéséről, ezért késik a térítés bevezetése az említett utcában.

A testület hétfői ülésén elfogadta a lakossági vízdíjra vonatkozó, 5,4 százalékos emelést. Hámori György polgármester hangsúlyozta, a kapuvári képviselők csak a Pannon-Víz Zrt. közgyűlésének határozatát szentesítették.

A testületi ülés egyik napirendi pontjaként az önkormányzati lakások bérleti díjáról határoztak a képviselők. Eszerint összkomfortos lakás esetén az eddigi 365 Ft-ról 385-re, 485-ről 510 Ft-ra módosult a havi négyzetméterenkénti lakbér.

A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésének részleteire egy későbbi számunkban még visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2008. december 16. 17:07
  „2. matriné 2008.12.03. 08:30
  Ez a maffia módszer egyik eleme! Köztudott, hogy a lakóssági hulladék az másodlagos nyersanyag. A normálisabb városokban az "Illetékesek" már rég rátették a kezüket a szelektív gyűjtetéssel összehozott értékekre! Sőt van olyan város ( a minap lehetett olvasni is), hogy már lopják is az így összegyűjtetett értékeket!
  Az önkormányzatok gyenge összetételei miatt hódolnak be a szemetes cégeknek és besegítenek lenyúlni a lakosságot " a "törvényerejű rendeleteikkel"! Természetesen úgy hogy a lakosság helyett és nevükben szerződnek a szolgáltatókkal. Ezért kell azoknak mis díjat fizetni, akiktől egy deka szemetet sem visznek el. De itt van a szintén a lakosság fosztogatás témája akkor, amikor a szennyvizet úgy szállítják el, hogy a lakossággal adatják a szivattyújukhoz az áramot! Így a kis kartell működik, ha meg elromlik a szivattyú, akkor akár százezrekre is felkúszhat az áramszámla! No de ki is törődik ilyen apró-cseprő esetekkel egy banánköztársaságban?”
 • 3. Reális 2008. december 16. 13:32
  „Hámori Úr!Ezért a kritikán aluli munkáért nem kell 2 alpolgármestert fizetni!Ex-fidesz szavazó voltam!Többet nem kapnak a bizalmamból!”
 • 2. Telepathia 2008. december 16. 09:43
  „Szomorú a Kapuvárra érkező látogatok, turisták,ha megállnak a SPAR Élelmiszer Áruház előtti parkolóba, parkoló jegyet kell vásárolni.Annak ellenére , hogy a parkolóba ki van helyezve a SPAR tábla. Az egész megyébe nincs erre példa. Ezzel a vásárlókkal ellentétes rndelkezsét a SPAR Élelmiszer Áruház Igazgatójának sés a Parkolási társaságnak sürgösen fel kellene vizsgálni és megszüntetni.
  Pontosabban a vásárlók rendlkezésére kellene bocsájtani ingyenes parkolokat, hogy meg tudjanak állni,ahogy Győrban, Fertőszentmiklósnon, Mosonmagyaróváron és Sopronban l meg tudták oldani. Idegenforrgalomról, bevásrló turizmusról Kapuváron, ha nem teszünk semmit annak érdekében, akkor felesleges beszélni..”
 • 1. tatira 2008. december 15. 19:07
  „Elég szomorú ,nagyon húzós már igy is a viz nem baj majd fürdünk" tejben"! (a viz számlákat ezután még többen fogják tologatni ) durva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem segített

A Kisalfold Online-n is megjelent " Magyar éremeső a cukrászolimpián" című anyagunkban megjelent… Tovább olvasom