Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kapuvár adná a hat százalékot

Érdektelenség kísérte hétfőn délután a kapuvári képviselő-testület közmeghallgatását.
A város pénzügyi helyzetét, illetve a helyi adók felhasználását taglaló jelentésekhez nem akadt érdeklődő hozzászóló.
A kapuváriak vagy teljesen elégedettek az önkormányzat munkájával, vagy egyáltalán nem érdeklődnek a várospolitika iránt. Legalábbis a település gazdasági helyzetéről és a helyi adókról tájékoztatást nyújtó közmeghallgatáson nem volt, aki hozzászóljon az elhangzottakhoz. Hétfőn tárgyalták pedig a háromnegyed éves pénzügyi beszámolót, illetve Kapuvár 2005-ös költségvetésének koncepcióját.

Mint kiderült, a város bevételei 72 százalékosan teljesültek eddig, a helyi adók befizetése 85 százalékos. A jelentésben leírják: a kiemelt bevételi forrásként kezelt értékesítések, telekeladások a terveknek csupán 41,5 százalékát érik el. Az önkormányzat kiadásai 70 százalékon állnak.

A jövő évre vonatkozó terveket a költségvetési koncepcióban rögzítették a képviselők. A konkrét számok, összegek egyelőre nem ismertek, ezért prioritásokat határoztak meg a dokumentumban. Ilyen például az útfelújítások folytatása, az intézmények működtetése, a bevételek teljesítése és a városatyák megegyeztek abban is, hogy jövőre megpróbálják kigazdálkodni a köztisztviselők és közalkalmazottak hatszázalékos béremelésének önkormányzatra eső részét.

A továbbiakban Bujtás Vince, a Kapuvári Ruhaipari Rt. elnök-igazgatója tájékoztatta a képviselőket cége helyzetéről. Elmondta: a piacon erős verseny alakult ki, a nyugati vállalatok inkább keletre igyekeznek az olcsóbb munkabérek miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyát mentettek ki a Rábából

Szerencsésen megmenekült Vágnál a Rába fogságából a hétvégén egy doberman kutya. Tovább olvasom