Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kapuvár-MSZP: ˝Politikai kérdés lett a húsgyárból˝

Kránitz László, az MSZP–Összefogás képviselőjelöltje tartott lakossági fórumot péntek este a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban.
A fórum előtt helyi és környékbeli gazdák kisebb tüntetése fogadta a képviselőjelöltet és vendégét, Gőgös Zoltánt, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnökét.

– A meglehetősen nagy választókerület 75 településéből hetvenben már jártam és azt tapasztaltam, hogy az emberek elégedetlenek a jelenlegi kormány munkájával – kezdte a sajtótájékoztatót Kránitz László.

Kiemelte, hiába az osztrák határ közelsége, az emberek problémái országszerte ugyanazok.

Politikai
Gőgös Zoltán és Kránitz László Kapuváron
kérdést csináltak a kapuvári húsgyárból – fogalmazott a bizottsági alelnök a sajtótájékoztatón. Gőgös Zoltán hangsúlyozta, a magyar élelmiszeripar megmentése minden kormány elsőrendű feladata, melyhez szigorú ágazati stratégiára lenne szükség és „nem kinek erősebb a lobbija" típusú gyármentő vagy éppen nem mentő akciókra.– Mind a szomszédos Pápának, mind Kapuvárnak megvannak még napjainkban is az erősségei a húsiparban, ezeket összefésülve lehet csak erős hazai élelmiszeripart teremteni, melyhez sertésre is szükség lenne – mondta Gőgös Zoltán. Hangoztatta, a pápai és kapuvári gyár mélyrepülése után hoppon maradt gazdákat kártalanítani kell, ám hosszabb távon mégiscsak a hazai állattenyésztés fellendítése a feladat.

A fórum végén a megjelent gazdák – többek közt Fenyőházi Tibor, a Magosz elnökségi tagja és Németh Gergely, az agrárkamara megyei vezetője – elmondták Gőgös Zoltán véleményével szemben, a kapuvári gyár mélyrepülése 2003-ban, a jelenlegi ellenzék regnálása alatt kezdődött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót cserélnének és a béreket is emelnék

Tovább olvasom