Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Kapu lett a tetőzetből

A kastély tetőzetére benyújtott, ám eredménytelen pályázat önrészéből a műemléki védelem alatt álló kerítést újítja fel a beledi önkormányzat. A teljes kastélyrekonstrukciót is tervezik.

– Régóta terítéken lévő terve a beledi városházának a helyi Barthodeiszky-kastély felújítása. E szándékot a nemrégiben beomlott tetőzet állapota csak tovább erősítette – tájékoztatott a rábaközi kisvárosban minap megkezdődött munkák kapcsán Tompáné Balogh Mária polgármester. A kisváros lakói immár három hete szembesülnek azzal, hogy ha a kastély épületén nem is, de az azt övező kerítésnél megjelentek a építési állványzatok.

Veszélyessége miatt lett sürgős a kastély kapujának felújítása.
Veszélyessége miatt lett sürgős a kastély kapujának felújítása.

– Eredetileg a sérült tetőszerkezet felújítására adtunk be pályázatot, melyet sajnos nem kísért siker. Ám ezen pályázat önrészét fel tudtuk használni az amúgy már életveszélyes kerítés javítására – mondta a polgármester. A műemléki védelem alatt álló kaput már előbb lezárták a közlekedők előtt, éppen veszélyes volta miatt. Az önkormányzat pályázatra félretett, több mint ötmilliós keretéből a kapu és a közvetlen csatlakozó kerítésszakasz felújítására jut pénz. A munka három hete kezdődött, de ahogy Tompáné Balogh Mária megjegyezte, némi csúszás volt a tervezetthez képest.

– A kapu védett volta miatt olyan kivitelezőt kellett keresnünk, aki megfelel a hatóságok előírásainak. Ebben nagy segítséget kaptunk egy elszármazott beleditől is – mondta a város vezetője.

A polgármester hangoztatta, az egész kastélyépület teljes rekonstrukciójára vannak tervei a városházának. Ám mindez vélhetően némi késedelmet szenved az új pályázati rendszer őszi indulása miatt.

– Annyit meg kell jegyezni, a rekonstrukciós pályázatot beadtuk, a megyei fejlesztési terv tartalmazza is elképzeléseinket. Reménykedünk a sikeres pályázatban – tette hozzá Tompáné Balogh Mária.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jut pénz a Vocationalben dolgozóknak

A Vocational Academy Alapítvány pedagógusoknak is kiküldött felszámolói jelentése érdekes adatokat és egymilliárdos tartozást mutat. Tovább olvasom