Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Káposztafesztivál Bágyogszováton

Az ötödik Káposztafesztivált rendezik meg a hétvégén a községben.
Az egykori helybeli kántorra és a bágyogszováti háziasszonyok által neki készített káposztás ételek legendájára emlékeznek ilyenkor a faluban, ápolva a hagyományokat.

A fesztivál szombaton lesz a művelődési ház környékén és a tájházban, reggel hét órakor a főzőcsapatok érkezésével kez- dődik. Kilenckor lövészetre lehet jelentkezni, fél tíztől népi mesterségeket – kosárfonás, mézeskalács-készítés, bőrvarrás, gyékényezés – mutatnak be. Fél tizenegykor a gyerekeket várják ügyességi sportversenyekkel, kézműves-foglalkozásokkal.

Tizenegy órakor kezdődik a Bősárkány–Bágyogszovát önkormányzati labdarúgó-mérkőzés, illetve az Ifjúsági Klub–Horváth család összecsapás. A tájházban Szalontay Judit muzeológus Néprajzi örökségünk címmel tart előadást, a csipkéről Takács Árpádné, a fafaragásról Turi Tamás mondja el gondolatait. Egy órakor a főzőverseny ételeit bírálják el Ihos József humorista közreműködésével. Kabaréműsorát fél kettőtől láthatja a közönség. Fél háromkor, a Káposztafesztivál ünnepélyes megnyitója után a Startlight Dance Egyesület műsora szórakoztatja a nézőket, majd a Borostyán Nyugdíjas Klub lép fel, aztán a Lázsiás Énekegyüttes és Citerazenekar, majd a Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyüttes ad műsort négy órakor.

Öt órakor Kovács Kati koncertezik a fesztiválon, hat órakor a Szórádi Trió muzsikál, este hétkor sorsolják a tombolát. Nyolckor a 3+2 együttes zenél, este tízkor pedig az Intim Torna Illegál. A Káposztafesztivált bál zárja.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KAPUVÁR - Ilyenek vagyunk: a város, amit el lehet mesélni

Széchenyitől a soproni népszavazásig számos történelmi, a bicskás szelettől a böllérmájig pedig több gasztronómiai hagyománnyal büszkélkedhet a Hanság fővárosa. Tovább olvasom