Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Kápolnafelújítás adakozásból

Pápai Lajos megyés püspök a napokban szentelte fel a felújított öntésmajori kápolnát. A munka a hívek adományaiból, valamint a kapuvári önkormányzat és a megyei közgyűlés segítségével valósult meg.
A felújított öntésmajori kápolna.
Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe utáni vasárnap szentelték fel az újjávarázsolt öntésmajori kápolnát. Kapui Jenő kanonok elmondta: a felújítás csaknem másfél millió forintba került. Ennek egy részét a hívek adományozták, de nagy segítséget kaptak a kapuvári önkormányzattól, valamint a megyei közgyűléstől is. Előbbi képviseletében Biró Péter polgármester, az utóbbiéban Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő is megtisztelte az újraszentelést.

Most bevezették a gázfűtést, kicserélték és lefestették a nyílászárókat és kívülről is felújították az épületet. A kápolna mellett lévő harangláb és szobor is megújult. A kápolna felszentelését Pápai Lajos megyés püspök végezte. Beszédében a két apostolfejedelem példáját állította a hívek elé, majd köszönetet mondott azoknak, akik a felújításhoz segítségüket adták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biró Péter szerencsés zuhanása

Az Országos Erdészeti Egyesület közgyűlése előtt a kapuvári polgármester mellélépett a színpadnak, s… Tovább olvasom