Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kapitánycsere a rendőrségnél

November elsejétől Szabó Iván irányítja a kapuvári rendőrkapitányság munkáját. Az ő helyét a csornai kapitányi székben Tellesz Endre eddigi kapuvári rendőrfőnök foglalja el.

Igaznak bizonyultak a Vasárnapi Kisalföld legutóbbi számában megjelent információk, miszerint a megyei rendőr-főkapitány vezetőcserét hajtott végre a két rábaközi rendőrkapitányság élén. Dr. Szabadfi Árpád ezredes döntése szerint ugyanis november elsejétől Szabó Iván alezredes, aki eddig Csorna kapitánya volt, Kapuváron teljesít szolgálatot, míg a kapuvári főrendőrt, Tellesz Endre alezredest Csornára vezényelte elöljárója. Szabó Iván kapitányi teendői mellett továbbra is ellátja a főkapitányi biztosi feladatait.

– A rendőrség is alkalmazkodik az általános munkaerő-piaci helyzethez, a folyamatosan változó, gyorsuló körülményekhez – indokolta döntését a Kisalföld érdeklődésére dr. Szabadfi Árpád. – Sohasem emberekhez keressük a feladatot, hanem a feladatokhoz találjuk meg az arra megfelelő embert és vezetőt. Szabó Ivánnak fél évvel ezelőtt adtam egy főkapitányi megbízást, gyakorlatilag közvetlen munkatársamként teljesített szolgálatot és vele szemben csak pozitív tapasztalataim vannak. Éppen ezért egy olyan nagy szakmai tudással rendelkező vezetőt, mint Szabó alezredes úr, nem szükséges és nem célszerű a kapitányságvezetői feladatkörből kivonni.

Csornán a folyamatosság biztosított Tellesz Endre személyében. Ő tovább folytatja a Szabó Iván által megkezdett munkát, aki viszont a főkapitányi biztosi feladatai mellett el tudja látni a kapuvári kapitányság vezetését is. Tellesz alezredes szintén nagy múltú rendőrvezető nagy tapasztalattal, így Kapuváron is és Csornán is kreatív, rugalmas, hatékony és a helyzethez alkalmazkodó kapitány irányítja a rendőri munkát. Az érintettek tudomásul vették a feladatot.

– Aki a rendőrségen vezetői beosztást lát el, tudomásul kell vennie, hogy egy megbízás sem végleges és folyamatosan újabb feladatokat kaphat – válaszolta Tellesz Endre az új helyzetet firtató kérdésünkre. – Így kerültem korábban Kapuvárra és most tudomásul veszem, hogy Csornán kell szolgálatot teljesítenem. Az elmúlt hónapokban már megismertem az itteni körülményeket, a parancsnoki állomány kiváló szakmai háttérrel rendelkezik és ugyanez elmondható a beosztottakra is. Ismerem a feladatokat és ezeket a munkatársaimmal a legjobb tudásunk szerint hajtjuk végre.

Szabó Iván első feladatának Kapuváron az állomány és a kapitánysághoz tartozó önkormányzatok vezetőinek megismerését tartja.
– Az egyéniségemhez híven egyfajta lendülettel látok munkához Kapuváron, megtartva a főkapitányi biztosi megbízásomat is, amit nagy kihívásnak tekintek. Bízom benne, hogy rövid időn belül Kapuváron is otthonosan érzem magam, hiszen a munkakapcsolatok révén van ismeretem a városban folyó rendőri munkáról is – mondta Szabó Iván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkanélküliségre keresik a megoldást

A munkanélküliség kezelése, a környezetvédelmi program, a mezőőri szolgálat felállítása és a városi… Tovább olvasom