Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Kanyarodhatnak a gazdák a főútra

Csorna - Szabad az út a gazdák előtt Csornán a 85-ös és 86-os főút közös szakaszán. Persze nem az egész városban, csak a Zöldfa vendéglőtől a keleti körforgalomig. A Nemzeti Közlekedési Hatóság döntött így. Korábban a mezőgazdasági gépekkel nem hajthattak ki a főútra.
Ez akkor okozott gondot, amikor a József Attila utca egyirányúsításáról döntött a csornai képviselő-testület. Az utcabeli, illetve környékbeli gazdák az intézkedés miatt nagy kerülőre kényszerültek volna, hogy földjeikről hazajussanak. Mindenki számára elfogadható megoldásnak tűnt, ha járműveikkel a Zöldfa-saroknál jobbra kikanyarodhatnak. A Közút kht. azonban ehhez nem járult hozzá. Az önkormányzat a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz fordult felülvizsgálatért. A szervezet szakemberei nem látták akadályát annak, hogy a mezőgazdasági gépek használhassák a főút e rövid szakaszát. Megadták az engedélyt, ami már jogerőre is emelkedett.

A hatóság döntése szerint nem csak a személyautók kanyarodhatnak ki jobbra.
A hatóság döntése szerint nem csak a személyautók kanyarodhatnak ki jobbra.

Olvasóink írták

 • 4. zotya975 2009. február 04. 07:23
  „De ugye az esetlegesen felhordott sár le lesz takarítva az útról? Nem sok helyen láttam még sarat lapátoló traktorost.”
 • 3. Goldman 2009. február 03. 13:50
  „Sehogyan sem a belvárosba valók....csináljanak maguknak szolgalmi utat...”
 • 2. Putyilov 2009. február 01. 23:08
  „Majd keresztbe tesznek nekik a buszpályaudvarról érkező nagy gyalogos forgalom miatt.
  Csak idő kérdése.”
 • 1. zsiros 2009. január 31. 19:36
  „Na ez tényleg "jó" döntés volt.Ezzel ugye marad a József A utca egyirányú,mert onnan könnyen jöttek-mentek a nagy gépek,viszont nő a Kossuth u forgalma,ahol van óvóda meg iskola is.A 85-ös rövid szakasza amúgy sem mentes a dugóktól s a minősége sem valami jó,de vigasztalódom,hogy ez talán feltűnik valakinek.Igaz,hogy csornai a molnár gyerek,de úgy látszik ezt nem monta meg neki feri batya,hogy hogyan oldja meg. JAVASLOK TELJES ÚTZÁRAT NAPI 24 ÓRÁBAN!!!! Ez máshogy nem fog menni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodai beíratás

Kapuvár - A Király-tó Óvoda és Bölcsődében február 24-én, kedden és 25-én, szerdán lesz az óvodai… Tovább olvasom