Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kampányoló tartalékkeresők

Csorna és környéke - Az eredménytelen vasárnapi választás után a második fordulóra készülnek az 5-ös körzet képviselőjelöltjei. Úgy érzik, vannak még tartalékaik.

Eredménytelen lett az 5-ös körzetben a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választás. A választópolgárok 21,75 százaléka élt jogával és adta le voksát. A második fordulót november 22-én rendezik, az eredményességhez a szavazók 25 százalékának plusz egy főnek kell az urnákhoz járulnia. Az öt jelöltet kérdeztük, mi lehetett az oka az érdektelenségnek, illetve a következő két hétben hogyan próbálják lelkesíteni szimpatizánsaikat.

Gyopáros Alpár (Fidesz–KDNP): – Először is köszönet jár mindenkinek, aki elment szavazni. Ők tisztában vannak vele, hogy a jövő kulcsa a saját kezünkben van. A részvételi arány nem jelent nagy meglepetést, hiszen az időközi választásokon hasonló eredmények születtek. Érezhető az a közöny és apátia, amit a szocialisták az országra erőltettek az elmúlt nyolc évben. A falat egyelőre nem sikerült áttörni, de november 22. újabb esélyt jelent. A kampányt folytatjuk és mindent elkövetünk, hogy üzeneteink eljussanak szavazóinkhoz. Vannak még tartalékai a Fidesznek.

Takács Krisztián (Jobbik): – A Jobbik történetében nagy előrelépést jelent a vasárnapi választás. Olyan körzetben tudtuk megszerezni a második helyet, ahol az EP-választáson az egyik leggyengébben szerepeltünk és amelyik a Fidesz egyik legerősebb körzete. Úgy gondolom, még sok Jobbik-szavazó maradt otthon. Az alacsony részvétel az elmúlt húsz év politikájának köszönhető. A demokrácia halálának tartom, hogy a választók mindössze huszonkét százaléka gondolja úgy, hogy beleszólhat az ország ügyeibe. A két hétben szeretnénk elérni a most otthon maradó szavazóinkat.

Az egész körzetre jellemző vasárnapi kép a rábcakapi szavazókörből. A bizottság tagjai a szavazókra várnak.
Az egész körzetre jellemző vasárnapi kép a rábcakapi szavazókörből. A bizottság tagjai a szavazókra várnak.

Balogh Csaba (MSZP): – Többször is elmondtam, hogy ennek a választásnak nem látom tétjét. Ezért nem is értem, hogy más pártok miért szórnak ki kétes eredetű százezreket, milliókat a kampányra. Örülök annak, hogy ezt az emberek is belátták, ez tükröződik a részvételi arányban is. A következő két hétben a kampányomat ebben a szellemben folytatom.

Demjén Mihályné (Civil Mozgalom): – Önbizalomra ad okot a vasárnapi eredmény. Három hónappal ezelőtt ugyanis még mérhető sem volt a Civil Mozgalom, most pedig, az első megmérettetésen rögtön négy százalékot értünk el. A második fordulóban szeretnék dobogós helyet elérni, mivel a nyolcszázalékos MSZP-t le lehet győzni. A részvételi arány a várakozásaimat felülmúlta, mivel nem számítottam húsz százalékra sem. Az emberek apatikusak, nem hisznek egyik pártnak sem. A második fordulóig folytatjuk a kampányt.

Molnár Tivadar (MIÉP): – Az alacsony részvétel oka, hogy a nagy pártok elvették az emberek kedvét a politikától, a szavazástól. Az időközi választásnak úgy indultunk neki, hogy a MIÉP jelöltjeként megismerjenek a körzetben élők. Jó alapja volt ez a tavaszi választásnak. A rám leadott két százaléknál azért többre számítottam. A komolyabb eredményhez nagyobb országos ismertség és még több pénz kellene. A második fordulóban még alacsonyabb részvételre számítok. A MIÉP jobboldali összefogást hirdetett. Ezt szeretnénk népszerűsíteni a következő két hétben, várjuk Csurka elnök urat is.


A második fordulót november 22-én rendezik, az eredményességhez a szavazók 25 százalékának plusz egy főnek kell az urnákhoz járulnia.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. rick 2009. november 16. 21:35
  „33.

  Kedves Barcog

  Természetesen szükség van civil kontrollra. Egyáltalán nem vagyok elégedett a dolgok jelenlegi állásával, sem a magam sem az ország helyzetének alakulásával.

  Azt gondolom, hogy bár néha jólesik elhatárolódni, mégis kissé álságos azt hinni, hogy vagyunk mi és vannak "azok ott fenn". A civil kontroll lehetősége megvan és megvolt minden választás alkalmával. A mostani időközi esetében is. Mégis: a civilséget, mint varázsszót zászlajára író pártot az emberek, a civilek nem érezték sajátjuknak. Győzködtem sokakat, de jó páran csak legyintettek mondván: ők se lennének különbek, ha odakerülnek. Volt aki azt mondta - okos, világot járt ember, tisztelem -, hogy maga a "rendszer" a hibás: aki ebben az országban tisztán és őszintén intéz bármit, az eleve kudarcra ítéltetett. Nem elég az ország fejét lecserélni, minden fejben rendet kell tenni. Valljuk be, van ebben valami.”
 • 32. barcog 2009. november 16. 18:53
  „Kedves Rick!

  A Civil Mozgalomra akkor is szükség lesz, ha nem kerül be a parlamentbe. A mai képviselőknek még ittasan is szabad vezetni, sok egyé kiváltság mellett. Ha ott maradnak vagy nem lesz felettük valós civil ellenőrzés 100 év múlva sem lesz VÁLTOZÁS CSAK MAJD ÚGY LÁTSZIK, MINTHA LENNE! Vagy neked olyan jó módot hozott a "gengszterváltás" 1990-ben, hogy "mindennel meg vagy elégedve", mint FerencJóska osztrák-magyar császár1910-ben. Az elégedettsége odáig ment, hogy 1914-ben kitört az első világháború. Hát nem csodálatos jövőkép?

  Üdv:
  barcog”
 • 31. FREDDY/S 2009. november 16. 16:41
  „30.
  Hajjaj, nemde...”
 • 30. rick 2009. november 16. 09:44
  „29.

  Mikor? A múlt héten? Vagy Csorna kimaradt?”
 • 29. FREDDY/S 2009. november 16. 08:30
  „28.
  Akkor meg nem is volt gazdasági válság, nemde...”
 • 28. rick 2009. november 16. 07:10
  „27.

  S mit mondunk, ha mégsem?
  De ne vitázzunk. Hamarosan eldől a kérdés, nemde?”
 • 27. FREDDY/S 2009. november 16. 01:59
  „26.
  Lejárt lemez, a gazdasági válság hatása átírja a politizálás lehetőségét, nemde...”
 • 26. rick 2009. november 15. 20:44
  „25.

  Kedves barcog!

  A Civil Mozgalmat nem az ígéretei felelőtlensége gátolja meg abban, hogy azokat parlamenti erőként teljesítse, hanem az a sajnálatos tény, hogy jelöltjei nem kerülnek be a parlamentbe. Ha mégis, akkor sem lesznek abban a pozícióban, hogy a döntéseket a szükséges mértékben befolyásolni tudják. Ez a realitás, akkor is ha ezt nem szívesen mondjuk ki. Hiába szimpatikus számunkra az, amit mondanak, hiába érezzük a leszerepelt pártokhoz képest hitelesebbnek ezt az új pártot, ezt be kell látnunk. Botorság lenne mindezért a parlamenti pártokat okolni, az pedig végzetes hiba lenne, ha a választókon kérnénk számon az eredményt. Azt gondolom, hogy túl korai volt ringbe szállni. Vagy később kellett volna ezt tenni vagy az építkezést kellett volna korábban kezdeni. 2014-ben már ötéves párt lesz a CM, nehéz lesz az újdonság biztosította tisztasággal és hitelességgel kampányolni... Ne legyen igazam.”
 • 25. barcog 2009. november 15. 12:24
  „Kedves rick!

  A Civil Mozgalom nem ígérget felelőtlenül, hanem a hosszú távú megoldást kínálja fel, hogy lehet máskép vezetni az országot, mint az elmúlt 20 évben.
  Például:

  "AZ INTELLIGENS EMBER NEM SZEMETEL, A TÖBBINEK MEG TILOS!" Azt hiszem ezt nem olyan nehéz megérteni. A szemetelés nem csak a közterületeken van jelen, hanem a jelen politikai vezetésében. Jobb és baoldalon, de még a jobbközép elejének a balhátsó felén is. Ahogy a politológusok és elemzők magyarázzák, jó pénzért.

  Üdv:
  barcog”
 • 24. FREDDY/S 2009. november 14. 08:51
  „"A korrupciómentes közélet az egészséges élet másik titka.", nemde...
  Ezért november 22-én szavazzon a Civil Mozgalom jelöltjére Demjén Mihálynéra.”
 • 23. barcog 2009. november 12. 21:40
  „Kedves Banya21!

  Teljes mértékben egyetértek, a parlamentben mindegy milyen színű, oldalú képviselők ülnek jelenleg, sőt az is mindegy melyik van kormányon és ellenzékben. Amelyik ellenzékben van csak addig óbégat, amíg le nem csendesíti a MUTYI! Amikor már az ő zsebe is elég súlyos, akkor csak színleg (a tévé közvetítésnek) ordítozik, kivonul, hogy a hívei elhiggyék ő milyen keményen odavág. A folyosókon, meg ki tudja hol a pénz már máskép "beszél". Ebben valahogy megegyeznek, persze ezután már rá van kényszerítve a szerepjátszásra és a hallgatásra, MERT CSAK EGYSZER KELL ELFOGADNI EGY FORINT MUTYI PÉNZT, UTÁNNA NINCS VISSZAÚT, MERT RÖGTÖN RÁKIABÁLJÁK, TE KUSSOLJ, MERT MEGKAPTAD A RÉSZED!

  Üdv:
  barcog”
 • 22. banya21 2009. november 11. 23:32
  „Mint tudjuk: Népszavazási kezdeményezés is indult a 176 fős Parlamentért.Csodák csodája az MSzP javaslatot is tett létszámcsökkentésre, melyet a FIDESz megvétózott. Igaz!, ha a FIDESz tette volna a javaslatot, akkor az MSzP vétózta volna meg. Ha még lesz rá idejük, akkor erről is meg fognak tudni egyezni, akár a frekvenciák elosztásában. Nagyon jól alkalmazzák: Adj a népnek cirkuszt....", a parlamentben, médiában vitatkozunk, és a háttérben megegyezünk: Neked is jó, Nekem is jó= a nép meg le van szavazva.”
 • 21. FREDDY/S 2009. november 11. 16:54
  „19.
  Ami késik az nem múlik, nemde...”
 • 20. MacGyver 2009. november 11. 14:11
  „"Hungarica : Villám sújtson - dalszöveg

  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Ha elfelejtem mivel tartozom,neked te szent,te drága.
  Véröntözte szülőföld,Szent Korona országa.

  Égjen bőrömbe bélyeg,ne lássam kékjét az égnek,
  Kísérjen úttalan utakon,zúgva a jeges szél.
  Ha nem érsz nekem többet nemzetem,30 ezüstnél!

  refr://

  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Égjen bőrömbe bélyeg,ne lássam kékjét az égnek,
  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Ha nem érsz nekem többet nemzetem,a világon mindennél!

  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Ha nem érsz nekem többet nemzetem,a világon mindennél!
  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Villám sújtson le rám,ne legyen sehol hazám,
  Ha nem érsz nekem többet nemzetem,a világon mindennél!"”
 • 19. rick 2009. november 11. 13:43
  „17.

  Az is meglepetés lenne, még ha a kellemesebb fajtából is, ha a Civil Mozgalom az elkövetkezendő években bármelyik ígéretét teljesíteni tudná, mint parlamenti erő, nemde?”
 • 18. MacGyver 2009. november 11. 13:07
  „Azt javasolom, hogy magyar romákat a parlamentbe! Több szempontból is gazdaságos e válságos időkben.
  Pár tíz ezer forintos havi segélyért ezek az emberek is tökéletesen tudnak igen - nem gombokat vezényszóra nyomogatni. Mindez kb. 10! mai parlamenti képviselő költségtérítéséből finanszírozható. Kapásból segítünk 386 nehéz helyzetű családon, 4 évre biztos minimális segély forrással. Így a honatyákon rengeteg pénzt megspórol a magyar költségvetés havi, éves, egy parlamenti ciklus alatt! Egy magyar házelnök szükséges csupán, nem mutyizott, havi egyszeri javadalmazással.
  Ha már a mai "túlképzett" politikusok úgyse csinálnak semmi érdemlegeset, csak marakodnak egymással, nyugodtan ülhetnek akár magyar romák is a helyükre.. Olcsóbban megússza az ország ezt a jelenlegi nagy felesleges költséget.
  Mi lesz, ha a szép parlamentünk széthordják a rámák? Nem kell aggódni a világbank már rátette a kezét, az IMF hitel fedezete a Parlament és a Szent Korona.. A "jó" üzletre a kormány tette áldását. <moderálva>”
 • 17. FREDDY/S 2009. november 11. 12:46
  „Ha húsz év alatt a parlamentben lévő pártoknak nem sikerült optimális létszámot elérni, akkor meglepetés lenne, ha az újabb ígéretből az elkövetkezendő években valami is lenne, ezért kell a Civil Mozgalom jelöltjét támogatni, nemde...”
 • 16. Jerry 2009. november 11. 11:49
  „A fidesz úgy érti kormányra kerülése után a parlament csökkentését, hogy 1/3 ra csökkenti az ellenzék létszámát.Bár szerintük még az is sok,hisz orbán országlása idején azt mondta, hogy kormányozni parlament nélkül is lehet, ezért volt három hetente parlamenti ülés csak.Aztán rájött, hogy a parlament ellenzék nélkül is képes működni.Ezért most azt tervezi, hogy kb 200 fős lesz a parlament, de az mint a fidesz képviselője legyen. Az ellenzék felesleges, csak zavarja a kormányzást, ahogy közt. elnök is,ezért a következő kormányzati ciklusban a parlament jelöli (!) ki az elnököt. Na kérem ilyen országlás vár ránk,ha a fidesz nyer.Tessék figyelgetni az orbán-kövér nyilatkozatokat.Hol is van akkor a demokrácia? Megint jön a nagy Fidesz jelszó:Magyarország /vagyona/amit zsebedbe rejtesz.”
 • 15. MacGyver 2009. november 11. 10:55
  „"A Fidesz csökkentené a parlamenti létszámot

  HÍRMUTATÓ 2009. november 11. szerda

  http://www.hirmutato.hu/hirek/a_fidesz_csokkentene_a_parlamenti_letszamot-1370499

  Ha a Fidesz erre felhatalmazást kap a választóktól, akkor a következő választás után csökkenti a parlament létszámát. Ezt Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója mondta az MTI-nek hétfőn, arra reagálva, hogy miért nem támogatták az SZDSZ és az MDF kisebb parlamentre vonatkozó javaslatának napirendre vételét."

  Na ez kemény! Ha már a Fidesz is a "tanácsadókra" támaszkodik, komoly fejek ülnek a soraiban. Rábaköz, Magyarország roló lehúzva, kössék be az öveket szorosan, mert jön a mélyrepülés a szakadékba.

  A régi NAGY Magyarország méretéhez volt szabva anno a parlament létszáma is.. Ez az ország rendesen megcsonkult a durva nyirbálásoknak köszönhetően. Csak a parlamenti apparátust szerencsésen elkerülte a nyesőolló. Sok pad van a magyar parlamentben való igaz, de az még nem jelenti azt, hogy minden széknek legyen melegítője is..”
 • 14. FREDDY/S 2009. november 10. 16:29
  „13.
  Akkor nagy kitartást, hogy eredményes is legyen, nemde...”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakosok hetven százaléka nyugdíjas

A rábasebesi önkormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy segítse, támogassa a helyi időseket. Tovább olvasom