Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Kamionoktól koszosak a házak

A 86-os főúton elhaladó járművek miatt koszosak, piszkosak Csornán a Bartók Béla utca házai.

Koszos hólé és sár borítja kétméteres magasságban a csornai Bartók Béla utca néhány házának falát. Azokét, amelyek az épülő áruházhoz legközelebb vannak, illetve amelyek előtt a közelmúltban kiszélesítették a főutat.

Király Ferenc már a közlekedési csomópont kialakítását is ellenezte annak idején, de akkor az ott élő családok nyugalmát féltette. Arra azonban nem gondolt, hogy a karácsony és a hóesés újabb bosszúságot okoz neki és szomszédainak.

– A főúton elhaladó kamionok és hótolók teljesen tönkreteszik házainkat. Csak meg kell nézni, egész az ereszig felverik a sok koszt, piszkot. Amíg nem szélesítették ki az utat, ilyen gondunk nem volt – mondja mérgesen. Felháborodása érthető, hiszen az épület homlokzata tényleg sáros. Amíg a látványt tanulmányozzuk, bennünket is beterít egy, a megengedett sebességet nyilván túllépő szerelvény.

– Amikor a Tesco építése, a főút szélesítése ellen emeltük fel a hangunkat, a város fejlődését gátlóknak kiáltottak ki bennünket. A nyugalmunk már régóta oda, hiszen alig egy méterre az ablakaink alatt suhannak el a járművek. De mit áldozzunk még fel Csorna fejlődésének oltárán, talán már az otthonainkat is? Az a baj, hogy velünk senki nem törődik, hiába tettek ígéretet a megoldásra. A pénz bekerült a kasszába, a helye biztosan meg is van, de hogy a Csukás-pálya eladásának milyen következményei lehetnek még, az senkit nem érdekel – teszi hozzá.
A szintén az utcában élő Temesfői Tamásné már csak mellékesen jegyzi meg: a Tesco melletti járdát és a vele szemben lévő kerékpárutat senkinek nem jutott eszébe letakarítani. – Ennyit a fejlődésről – jegyzi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaköz legjei 2005-ből

A politikusok szerint sok a politika a Rábaközben. Emellett befektetők helyett turistákra vágyunk, miközben kapkodjuk a fejünket a sok híresség láttán Csornán. Talán nincs olyan települése a megyének, ahol az összes párt képviselőjelöltje városon kívüli lenne vagy ennyit veszekednének a polgármesterek. A Tesco megjelenése kiérdemelte a legszomorúbb esemény címet. Tovább olvasom