Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Kamion az árokban a 86-oson

Egy kamion borult az árokban Szilsárkány belterületén pénteken kora este, teljes szélességében lezárták a 86-ost a mentés idejére.
Szilsárkányban az árokba borult egy kamion pénteken a kora esti órákban, emiatt a 86-os főút ezen szakaszát a mentés idejére teljes szélességben lezárták.


21:00
A kamion mentése jelenleg is tart. Most szállítmányát, a műanyagpalackokból préselt bálákat rakják ki a csornai tűzoltók egy helybeli targoncás segítségével. Miután ez megtörténik, a katasztrófavédelem győri daruja állítja kerekeire a szerelvényt.
 
Fotó: Cs. Kovács Attila


És, hogy hogyan is történt: a balesetnek nem a megbillent szerelvény vezetője volt az okozója. Egy személyautó Csorna felől érkezett a faluba és az egyik ház elé akart bekanyarodni, balra. A sofőr azonban elnézte a kocsibejárót, így a jármű hátsó része a főútra lógott. Szil irányából egy lengyel kamionos, hogy az ütközést elkerülje, kikerülte a forgalmi akadályt, de szemből éppen akkor ért oda a magyar kamion is. A sofőr jobbra húzódott, de a padkán megcsúszott és az árokba dőlt, ahol egy villanyoszlop támasztotta meg. Személyi sérülés szerencsére nem történt.
A 86-os főút forgalmát már Csornán, a Szent Antal temetőnél, illetve Szombathely felől Belednél elterelik. A rendőrségtől kapott információ szerint még akár órákig is eltarthat a mentés.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. Imcsi 2009. december 15. 18:24
  „A lengyel szállítmányáról nem tudunk semmit! A képeken az árokba csúszott magyar kamion látható!”
 • 52. lacika1967 2009. december 15. 17:01
  „Matyi

  Érdekesebb kérdés, honnan - hova vitte a ramatyot ez a lengyel?A tűzoltóktól meg el a kezekkel.”
 • 51. ogre 2009. december 14. 08:32
  „Köszönjük Matyi csak ezt szerettük volna hallani, remélem tényleg így is gondolod!”
 • 50. zotya975 2009. december 13. 22:08
  „Igazság? Ha jól láttam anem a tűzoltók kezdték a keménykedést, de amit itt egyesek összehordanak amelett nem lehet elmenni szó nélkül. Maradjatok csendben, és szégyeljétek magatokat!”
 • 49. tódi 2009. december 13. 22:04
  „Még egy kis igazság .

  Nem szép ha a tűzoltó , itt a fórumon keménykedik .
  Végezze jól a dolgát az a legjobb bizonyítás.
  A legnagyobb ellenségét is meg kell mentenie - mérlegelés nélkül-
  Legalább is régen így volt

  Nekik nyugodalmas szolgálatot ,a többieknek meg balesetmentes közlekedést kívánok!”
 • 48. Hamutipró 2009. december 13. 20:59
  „Mindenkinek, aki a tűzoltókat .<moderálva>
  A vélt és valós sérelmeikért forduljanak a magyar tövényhozás felé, ugyanis a Parlament elfogadta a A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvényt és e törvény mellékleteit, rendeleteit. Ezekben az irományokban részletesen le van írva a tűzoltók tevékenysége a jelzéstől az utómunkálatokig. És ehhez a parancnokoknak semmi közük.
  Matyika.
  Ha nem megy az üzlet arról nem a tűzoltók tehetnek. Azért elgondolkodtam ezen a mondatodon:megbüntetni úgy, mint azt a vállalkozót, aki nem fizet rendesen adót . Hát én szeretném már a túlóráimért megfízetni az adót.
  Ez a mondatod is merészre sikeredett:/Ti most szerzitek csak lassan a tapasztalatot, aki ezzel foglalkozik, meg hosszú-hosszú éve már ezt csinálja és csukott szemmel is tudja mit hová kössön, és hol húzza vagy emelje / ugyanis mondjuk hol voltál te 20 évvel ezelőtt, akkor is kellet kamiont menteni.
  -nincs jogotok saját tőrvényt felállítani és úgy és azt csinálni, amit ti akartok. Remélem lesz hamarosam egy tökös baleseti rendőr, aki azt mondja miikor hívatlanul mentek a helyszínre, hogy ahogy jöttetek úgy azzal a lendülettel menjetek is vissza a laktanyába. -
  Nem azt csinál a tűzoltó amit akar (lásd fenn), hívatlanul sem szoktak kivonulni,de ha kivonul általában a rendőrök előtt ki szokott érkezni, sőt segíteni is szokták a munkáját.”
 • 47. LudasMatyi3szor 2009. december 13. 20:20
  „Hamutiprók! de tényleg csak a hamutiprók! nem veletek van baj mert ti azt csináljátok amit mondanak a hozzá nem értő fejesek ott bent a laktanyíába.”
 • 46. timh. 2009. december 13. 19:38
  „Tisztel hozzászólok!

  Olvasgatva hozzászólásokat nem értem miért kell egymás családtagjait ide hozni. Sok állnév mögé bújó tűzoltó miért nem meri vállalni nevét, szolgálati helyét? Mivel nagyon is kilehet olvasni a hozzászólásokból ki hova tartozik. Ha már azok, kik a tűzoltó ellenesek és nem merik vállalni nevüket, akkor itt hozzászóló tűzoltók merjék megtenni, és amilyen nagy segítőkésznek állítják magukat, nem igazán illik hozzájuk más ismeretlen emberek családtagjait emlegetni. Már, csak azért sem mert sosem tudod, mikor 24 órás szolgálatban vagy akkor épp kifekszik a párod mellet. Szóval ez nem ide tartozik. Legtöbb olyan hozzászóló ki a tűzoltókat nem épen barátságosan emleget, nem azt panaszolják, hogy miért mentenek életet. Hanem az utána való beavatkozást, amivel én is egyet értek. Elhiszem, le van írva mi a feladatuk, de nem hiszem, hogy autó, kamion, buszmentés szerepelne feladatuk közt. Ezt azért is merem írni, mert nem rég egyik nyerges vontatom lerobbant éjszaka lakot terülten kívül, távol a telephelyemtől. Gépkocsivezető kérte próbáljak gyors segítséget kérni, mert elég rossz helyen áll, (balesetveszélyes) nem szeretné, ha valami gond keletkezne. Kértem mindent tegyen meg a kresz előírásának, elakadásjelző, háromszög, stb. amég én intézkedem. Felhívtam hozzá legközelebbi nagyváros tűzoltóságát, kértem segítséget, hogy vontassák biztonságos helyre, sajnos elutasító választ kaptam ők nem kamionmentők. Közben szerelők elindultak a helyszínre kb 200km. Nem telt el félóra kapom a hírt a kollégámtól, hátúról beleütközött egy kamion abba meg egy másik, szerencsére személyi sérülés nem történ, anyagi kárjelentős. Érdekes rövid időn belül megérkezet egy kamionmentő, amely a rendőrségi helyszínelés után rövid időn belül elszállította a roncsokat a legközelebbi parkolóba. Csak azt nem értem ha a tűzoltók rajtam nem segítettek akkor miért nem adták meg a helyi autómentő telefonszámát, ha beleborul egy kamion az árokba akkor azt miért mentik, ( nem személyt) ? Szóval akkor miért is mentenek árokba borult kamiont, ami már nem képez forgalmi akadály, baleset veszélyt, miért nem segítenek műszaki hibás autón?

  Szegedi János”
 • 45. Dörgés 2009. december 13. 19:07
  „Yes! ogre. Szívemből szóltatók: Igazatok van tamo75, TGX. Köszönőm a tűzoltó társadalom nevében is.”
 • 44. ogre 2009. december 13. 17:29
  „Rudasratyi! Ismerjük a történetet. Ugye tudod ,hogy ki ütött először??????????????????”
 • 43. tamo75 2009. december 13. 16:36
  „moderálva”
 • 42. TGX 2009. december 13. 15:55
  „moderálva”
 • 41. LudasMatyi3szor 2009. december 13. 14:35
  „Más:LudasMatyi3szor (ismered a tőrténetet ugye)”
 • 40. tódi 2009. december 13. 14:19
  „Kedves LudasMatyi3szor !

  Megszólítottál .
  Valótlanságot nem írtam ,de lehet - elfogult vagyok velük szemben .
  Tisztelem a munkájukat - fenntartások nélkül.

  A szándékot nem értem nálad .
  Fikázod őket .
  Miért ?
  Nem hiszem ,hogy rosszat tettek volna valaha is.
  Gondolom a kezdő - ott sem olyan ügyes mint a tapasztaltabb - de a jó szándékot a segíteni akarást elvitatni ,ezt hibaként felróni , nagyon kicsinyes dolog.

  Gondolom érintett vagy - talán autó mentés - nem sokan vagytok és emlékszem régen is problémáztad ezt a dolgot.
  Mi jobb az embereknek ?
  Fizessenek neked vagy ha a tűzoltók egy köszönömért vagy azért sem, de segítenek .
  Nincs ez olyan gyakran - hogy ez miatt csődbe mennél.

  Más : tényleg tűzoltó nyúlta le a csajod ?”
 • 39. Dörgés 2009. december 13. 13:52
  „LudasMatyi3szor te ezt minden fórumón felhozód, fikázzódól sőt már az APEH-kel is fenyegetőzöl és a túlóra per is, böki a szemedet. Tudod mi? Szerintem menny politikusnak, honatyának, és ha olyan ,,okos" vagy és hozzál új törvényt! És ne vedd ezt hízelgésnek. Míg jogszabály és a ,,A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról" szóló törvényt nem módosul, minden marad a saját medrében. De ez régen is így volt. Akkor nem csípte a füst a csipádat? Indíts egy próba pert és meg nézném, mivel érvelsz a bíró előtt. Lehet sikerül... Bár kétlem”
 • 38. zotya975 2009. december 13. 12:49
  „Figyelj már kedves LudasMatyi3szor! Most végülis mi bajod van velük lelépett az asszony egy tűzoltóval vagy mi? Ki lesz a következő akikkel kötekedsz, rendőrök , mentősök? Szerintem neked lehet valami céged akik elől elhappolják a zsíros melót, mert ha kamionod lenne, és húztak volna már ki ingyen árokból nem írkálnál ilyet. A törvényeket jogszabályokat nem a vonuló tűzoltók hozzák, ha nem tetszik a rendszer menj be egy laktanyába és mond el a kínodat a parancsnoknak, biztos szívesen elmagyarázza mit miért tesznek. Az átlagember örül ha nem látja őket, mert az azt jelenti nincs baj, ha meg van akkor annak örül, ha minél gyorsabban kiérnek. Egypáran meghaltak már az emberekért , lehet egyszer érted is kockára teszi az az életét akit fikázol most már napok óta.”
 • 37. LudasMatyi3szor 2009. december 13. 11:59
  „(tódi+a többi hamutipró.) Most leírtad a frankót, mert nem kérdeznek, csak mennek pedig egy balesetnél a rendőr az úr, ő intézkedik, ha személyautó töri, össze magát miért hagyjátok az úton, útszélen, árokba? Ott mi alapján döntötök, hogy majd elviszi az autómentős és nem számít, ha forgalmi akadály van. Hogy írhatsz le olyant, hogy a mentés ingyenes hogy várhatja el az APEH akkor, hogy a vállalkozók adózzanak, mikor TI, akik példát mutatnátok, ki jelentitek, hogy ingyen dolgoztok, ezt nem hiszem, hogy az APEH-nak el kellene nézni. És vissza kellene az ellenőrzést a Daru üzembe állítása óta nézni és meg állapítani hány millióval csökkentettétek az államkasszát, és nem fizetni nektek túlórát meg jutalmat a góréknak, hanem visszaadni és megbüntetni úgy, mint azt a vállalkozót, aki nem fizet rendesen adót. A kamion balesetekhez miért kell futni lóhalálában a daruval SENKI nem hív benneteket csak ti saját magatok. Furcsa lenne, ha a helyszínelő rendőr azt mondaná, uraim itt semmi keresni valójuk ezt majd megoldja a rendőrség vagy a tulaj és ez nem az önök feladata. HA VAN BALESET AKKOR DE CSAK AKKOR HA SÉRÜLT VAN, és BE VAN, SZORULVA VONULJ KI és MENTSD KI a RONCSBÓL EZ IDÁIG OKÉ MERT EZT VÁLLALTÁTOK. DE a TÖBBI UTÓLAGOS MUNKÁLATOKAT HAGYJÁTOK AZ ARRA SZAKOSODOTT VÁLLALKOZÓKNAK, CÉGEKNEK. AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN EZ a PROBLÉMA, hogy MINDENBE BELEÜTITEK AZ ORROTOKAT. MIÉRT? MIÉRT? Ti most szerzitek csak lassan a tapasztalatot, aki ezzel foglalkozik, meg hosszú-hosszú éve már ezt csinálja és csukott szemmel is tudja mit hová kössön, és hol húzza vagy emelje.
  Még egyszer:
  1.Ha személy kocsi van az utón, árokban, árokparton miért nem viszitek el?
  2. ha kamion, busz nagy teherjármű balesetezik, de nincs, sérülés miért futtok, mint az örültek és húzzátok, vonjátok, ha kell, ha nem és lemered írni INGYEN. A Románok, Csehek, Szlovákok, Németek, Olaszok, stb. miért tudnak össze dolgozni kar öltve az arra szakosozottal és csak itt nálunk nem értik meg, hogy sokkal kevesebb kiadás és teher lenne rajtatok és az önkormányzat zsebéből a kiadás, ha partnerként és nem egyedüliként akarnátok minden. nincs jogotok saját tőrvényt felállítani és úgy és azt csinálni, amit ti akartok. Remélem lesz hamarosam egy tökös baleseti rendőr, aki azt mondja miikor hívatlanul mentek a helyszínre, hogy ahogy jöttetek úgy azzal a lendülettel menjetek is vissza a laktanyába. Ezt a pár sort nem arra írtam mikor sérültek vannak, és ne gyertek, azzal HA KI KELL VÁGNI MAJD AKKOR így MEG ÚGY arra írtam mikor esztelenül mentetek, ha kell, ha nem. A darut arra kaptátok, hogy ha olyan katasztrófa történne, mikor rádől valakire, valamire valami akkor menjetek és mentsétek. De nem arra, mint a töketlenek mutogassátok, hogy kell ingyen dolgozva elvenni a másik megélhetését, meg gátolni a mindenkire (VÁLLALKOZÓRA) vonatkozó tőrvényt az adózásnál. Ez a probléma sajnos minden megyére vonatkozik, Dunán innen Dunántúl ahol kaptatok Darut. Ha tudtok olvasni a sorokban és megértitek a mondandóját és magatokba néztek belátjátok, hogy ez nem jó, így ahogy most megy.”
 • 36. tódi 2009. december 13. 09:54
  „A számot elütöttem - nem az összeg a lényeg .
  Az elv !”
 • 35. tódi 2009. december 13. 09:52
  „Csak az igazat !

  A tűzoltók soha sem öncélúan mennek .
  Hívják vagy küldik őket !

  Nem is értem hogy gondoljátok ? Ülnek a laktanyában ,egyszer csak elindulnak valamerre ,hogy hátha van egy kamion az árokban ?
  Ébresztő !
  Bejelentésre kimegy , mivel ? Ami van , azzal .
  Ők választanak ? Nem .
  Teszik amit tudnak , mert igy helyes.

  Nem mondhatja : bocs nem ég a kocsi - hívj maszekot 200 000 ezerért.
  A mentés ingyenes .
  Mindenkinek”
 • 34. Dörgés 2009. december 13. 09:29
  „Ez és a szerelési szabályzat minden tüo.-nak bibliája. Csak sajnos ,,civil" nem tudja miért, mit csinálunk, Van ,,civil", ki maga módján értelmez egy-egy, esetett, de vannak szabályok melyeket azért alkottak, hogy, biztonságos, jogszerű, szakszerű legyen minden beavatkozás. De szerintem Krucifixturmixnek van saját kamionmentője vagy vállalkozása. Esetleg jelentkezett tűzoltónak csak éppen nem vették fel ,,valamiért". Érdemes lenne magába szállni egy kicsit. Esetleg elgondolkozni mi lenne, ha Ő lesz legközelebb bajban. Lehet, meg akarja oldani egymaga. De vannak esettek mikor még a tűzoltók is kevesek. Pláne ha meg késve szolnak vagy megmutatja menyire tőkős legény aztán a tőkét is vinni, kell a kórházba utána... Természetesen steril zacskóban és jegelve, hátha vissza lehet varrni. :-)”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmillióért állt az alku

Kovács Gergő, rábakecöli novellista a tv2 Áll az alku című műsorában szerepelt. Tovább olvasom