Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kamerák kerülhetnek a közterületekre

Nyolc térfigyelő kamera kihelyezését tervezi a csornai önkormányzat. Pályáztak, és közel tízmillió forintos támogatást remélnek a beruházáshoz.
Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére nyújtott be pályázatot a csornai önkormányzat. Ha a Belügyminisztériumban kedvezően bírálják el az igényt, nyolc kamerát szerelhetnek fel a városban. A rendőrök évek óta mondják: szükség lenne a beruházásra.

A csornai kamerák telepítése összesen 13,6 millió forintba kerülne. Ehhez önerőként az önkormányzatnak 4,2 milliót kellene biztosítania. Egyelőre nyolc helyszínt jelöltek ki, ám a rendszer folyamatosan bővíthető lesz.

Egy-egy kamerát helyeznének ki a Kossuth és Köztársaság utcák kereszteződésében, a Dózsa és a Tátra utca sarkára, a Lehel térre, a Soproni út és a Szeder utca találkozásánál, a Laky Döme utca és az Andrássy utca kereszteződésében, a Bartók Béla úti körforgalomhoz. Úgynevezett virtuális kapu kerülne a Soproni útra és az Andrássy utcába. A kamerák rendelkeznének éjszakai funkcióval és rendszámfelismerő „képességgel". A felvett képet a rendőrségre továbbítanák.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Kenesei Gáborné alpolgármester elmondta: a helyi rendőrkapitányság szakembereinek javaslata alapján vázolták a kamerák helyét.

Erdős István csornai rendőrkapitány valamennyi fórumon hangoztatja: a térfigyelő kamerák felszerelése előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. A városvezetők bíznak benne, hogy most eljött az idő és a beruházáshoz megkapják a támogatást. A rendőrök korábban elvégezték már a kamerákkal kapcsolatos hatásvizsgálatokat, megjelölték a bűnügyileg fertőzött és veszélyeztetett tereket, utcákat. Tizennyolc veszélyeztetett területet, kilencvenhét veszélyeztetett objektumot jegyeztek fel az önkormányzati épületektől kezdve a benzinkutakig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok a temetőben - sírrongálók Szanyban

A szanyi temetőben több sírt rongáltak meg egy hét alatt. A történtek miatt elképzelhető, hogy… Tovább olvasom