Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Kamerák a biztonságért

Közel tízmillió forintot költhet a csornai önkormányzat térfigyelő kamerák felszerelésére. Pályázaton nyert támogatást a város a fejlesztésre, melyet már régóta terveztek a településen.
Régóta, több mint tíz éve tervezett és olyan beruházás valósulhat meg rövidesen Csornán, melyre nagy szükség van a városban. Az önkormányzat térfigyelő kamerarendszer kiépítésére nyert támogatást. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: a Belügyminisztérium pályázatán 9,5 millió forintot nyert a település.
A városban valamennyi közbiztonsággal foglalkozó fórumon vagy megbeszélésen elhangzott az utóbbi években: kamerákra van szükség a közterületeken. Pénz azonban soha nem volt erre a célra, a benyújtott pályázatok sem jártak sikerrel.

– A Csornán előforduló rongálások, a garázdaságok mind indokolják, hogy térfigyelőket helyezzünk el. Nem beszélve az utóbbi években óriási méreteket öltő illegális szemétlerakásokról – indokolta örömét dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – A korábbi években rendszeresen egyeztettünk a városi rendőrkapitányság munkatársaival arról, hogy hol lenne célszerű és hasznos a kamerákat felszerelni. Most újra felvesszük a kapcsolatot a kapitány úrral és aktualizáljuk az általuk tett javaslatot.

Az eredményes pályázattal sikerül megvalósítani a fejlesztést, mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
Az eredményes pályázattal sikerül megvalósítani a fejlesztést, mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin.


A polgármester hozzátette: a pályázaton nyert 9,5 millió forinthoz nem kell önerőt biztosítani.

Korábban a csornai városházán nyolckamerás rendszer ki-
építéséről volt szó. Az előzetes egyeztetések szerint a Köztársaság és a Kossuth utcák kereszteződésébe, a Dózsa utca és a Tátra utca találkozásához, a Lehel térre, a Soproni út és a Szeder utca, valamint a Laky Döme utca és az Andrássy utca kereszteződésébe szerelnének fel egyet-egyet. Jutna a nyugati körforgalomhoz, az Andrássy utcába és a Soproni út keleti bevezetőjéhez. A rendőrök hatásvizsgálatokat is végeztek és megjelölték a bűnügyileg fertőzött és veszélyeztetett helyeket. A kamerák a tapasztalatok szerint a bűnmegelőzésben is nagy szerepet játszanak. Azokon a településeken, melyeken működik a rendszer, csökkent a bűnözés. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ravatalozó összefogásból

Több mint tizenegymillió forintból és szinte a teljes község összefogásával készült el a farádi katolikus temető ravatalozója. Tovább olvasom