Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kamera les a Gödrökre is

Térfigyelő kamerarendszert építtet ki a csornai önkormányzat. Pályázaton nyert a város támogatást a fejlesztésre, a hálózat bővíthető lesz.

Tizennégy térfigyelő kamerát szerelnek fel rövidesen Csorna közterületein. A városvezetők azt remélik, a kis-csornai illegális hulladéklerakók is megszűnnek, hiszen jut a berendezésekből a Gödrökhöz is. A beruházás 10 millió forintba kerül, amihez mindössze félmilliós saját erőt biztosít az önkormányzat.

Bella Rudolf: ˝A kamerák mindkét utat figyelik majd, melyeken a szemetelők a területet megközelíthetik.˝
Bella Rudolf: ˝A kamerák mindkét utat figyelik majd, melyeken a szemetelők a területet megközelíthetik.˝

A képviselő-testület csütörtöki ülésén arról is döntött, hogy melyik cég építheti ki a rendszert. A győri Patent Biztonságtechnikai Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. Szalainé dr. Németh Annamária aljegyző elmondta: a város 9,5 millió forintot nyert a térfigyelők felszerelésére. Ezt egészítik ki 500 ezer forinttal. Két kamerát helyeznek el a 86-os főút északi bevezető szakaszán, az Őrangyal-temetőnél. A 85-ös főúton, a tejporgyárnál szintén kettőt. Lesz kamera a Laky Döme utca és az Andrássy utca kereszteződésében, két darab a városházánál, kettő a Soproni út és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében. Ugyancsak két berendezést raknak ki a nyugati körforgalomnál, egyet a Soproni út és a Botond út kereszteződésénél, illetve kettőt a kis-csornai Gödröknél. Utóbbiak feladata lesz, hogy az illegális hulladéklerakókat figyelje a 85-ös főúttal párhuzamos földúton, illetve a Rét utcában.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester megjegyezte: a kamerarendszer bővíthető.

Bella Rudolf, a kis-csornai városrész önkormányzati képviselője évek óta hangoztatja, hogy a szemetelést a kamerák felszerelésével lehet megszüntetni.

– Biztos vagyok benne, hogy a kamerák kihelyezése után megszűnik ez a probléma. Az önkormányzat saját erőből nem tudja felszámolni a fertőzött helyszíneket, de bízom benne, hogy megfelelő pályázati támogatással sikerül rendet rakni a városrészben – fejtette ki Bella Rudolf.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az édesanyákat köszöntötték Kapuváron - fotók

Tovább olvasom