Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Kamasz fiú vezetett a rabló nyomára

Kapuvár - Egy tizenöt éves kapuvári fiú tegnap a házáig követett egy rablót. Az ő segítségével fogták el a rendőrök. A fiatal előadáson hallott arról, mi a teendő, ha tanúja egy bűntettnek.
A kapuvári piactér vegyesboltjába egy teljes arcát takaró csuklyát viselő férfi rontott be tegnap délután, nem sokkal három óra után. Fenyegetőzött és tizenkét centiméter pengehosszúságú kését az eladó hasának szegezve követelte a bevételt. „A kasszából adja át a pénzt" – kiabálta.

A negyven év körüli eladóhölgy első ijedségében azonnal egy táskába pakolta az aznapi bevételt. Az álarcos az aprót is követelte.

A pénzt tartalmazó táskával elillanni készült a hívatlan látogató, amikor a boltba egy férfi lépett be, aki az eladó segélyhívására a futó rablót megpróbálta elgáncsolni, sikertelenül. A boltból már ketten szaladtak ki. A továbbiakat egy épp arra járó, tizenöt éves fiú mesélte el lapunknak.
– A piactéren át épp hazafelé mentem, amikor a boltból kirohanó férfiakra lettem figyelmes – mesélte G. D. Elmondása szerint az üldöző már segítségért kiabált, a menekülő férfi pedig egy kerékpárra pattanva elhajtott. A fiú Dózsa utcai házáig követte a rablót.

`Az elkövetőt látásból ismerem, vásárolni azonban nem nálunk szokott` – mondta Varga Margit, a bolt tulajdonosa. Jobbra a nyomozás vezetője. Fotó: Turbók Attila

Rövid ideig gondolkodott a teendőkön, aztán eszébe jutott egy többször hallott előadás, a DADA, amelyen a rendőrök elmondták az ilyenkor ajánlott tennivalókat.

A kamasz egyik barátja mobiltelefonjáról hívta fel a 107-et, ahonnan kapcsolták a kapuvári rendőröket. Az akkor már a rablót kereső nyomozók perceken belül, a saját házánál fogták el a negyven év körüli férfit, aki a kihallgatás során beismerte tettét.

– Az elrabolt mintegy hatvanezer forint hiánytalanul megkerült. Az eljárás során felmerült a férfi ittassága, a kollégáim nyomoznak az ügyben – mondta lapunknak Varga Krisztián százados, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üresen áll és eladó a Baditz-kastély

Magyarkeresztúr - Ismét eladó a magyarkeresztúri Baditz-kastély. Tulajdonosa családi okok miatt akar… Tovább olvasom