Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kábelváltás bontással

Kóny - Új kábel-tv-szolgáltató működteti a rendszert Kónyban. A váltás nem volt egyszerű, az E.ON például már a hálózat bontását is megkezdte oszlopairól.
Nem sokon múlt, hogy a napokban Kónyban megszűnjön a kábelszolgáltatás. Már az E.ON szakemberei is felvonultak a faluban, hogy a villanyoszlopokról levágják a vezetékeket. A község polgármestere időt kért, kapott és új szolgáltatót keresett. Az eredmény: a helyiek továbbra is zavartalanul élvezhetik a műsorokat.

A kónyi Kábel-tv Építő Társaság 1991-ben adott megbízást a S-Kábel jogelődjének a hálózat üzemeltetésére. Aller Imre polgármester szerint az elmúlt közel húsz évben voltak kisebb-nagyobb gondok. Többször megpróbáltak szolgáltatót cserélni, de nem sikerült. Az utóbbi években némi javulást tapasztaltak a kónyiak: lett helyi ügyfélszolgálat és egy szerelő is munkába állt. November elején azonban váratlan dolog történt.

– Nem hivatalos forrásból értesültem, hogy az E.ON lebontja a vezetékeket oszlopairól – tájékoztatott Aller Imre. – Azonnal hivatalos tájékoztatást kértem, mely szerint tömeges szabálytalanságok miatt szánta el magát a cég erre. Az is kiderült, hogy a két fél már nyár óta egyezkedik egymással eredménytelenül. Érdeklődésemre az E.ON-nál megtudtam, hogy november 24-én kezdik a bontást. Próbáltam időt nyerni és december 3-ig ez sikerült. Közben kerestük a kiutat, hiszen nem kockáztathattuk, hogy a kónyiak akár rövid időre is szolgáltatás nélkül maradjanak. Két vállalkozástól kértünk ajánlatot a további működésre, közben két rendkívüli képviselő-testületi ülés is volt. Az egyik cég ajánlatát fogadtuk el.

Végső határidő: Az E.ON szakemberei készen álltak, hogy lebontsák a kónyi kábelrendszert. Fotó: H. Baranyai Edina
Végső határidő: Az E.ON szakemberei készen álltak, hogy lebontsák a kónyi kábelrendszert. Fotó: H. Baranyai Edina

Az E.ON a végső határidő lejártával, december 3-án a helyszínre irányította munkatársait, akik megkezdték a hálózat leszerelését. Miközben ez tartott, a polgármesteri hivatalban az illetékesek tárgyaltak. Megállapodás is született, így az „E.ON-osok" eltették a csípőfogókat.

– Az új szolgáltató és az E.ON megegyeztek a folytatásról. A cég vállalta, hogy tíz nap alatt kijavítja azokat a hibákat, melyeket az E.ON legfontosabbnak talált – tette hozzá Aller Imre. – Miközben átveszi a régi hálózat üzemeltetését, megkezdi az új, a mai előírásoknak megfelelő csillagponti rendszer kiépítését. Ha úgy vesszük, a kónyiak még nyertek is a cserével, hiszen egy sokkal modernebb, több szolgáltatásra képes rendszert kapnak.

A polgármester szerint a lényeg az, hogy a helyiek nem maradtak kábel-tv nélkül. „Döntenünk kellett, hogy hivatalnok módjára végignézzük, mi történik, hiszen az önkormányzat nem állt szerződésben a szolgáltatóval, vagy közbelépünk. Ez utóbbi mellett határoztunk, hiszen egy széles körben igénybe vett szolgáltatásról van szó. Nekünk a lakosság érdekében a választóktól kapott bizalom és az önkormányzati törvény szellemében – mely szerint helyi közösséget érintő ügyről van szó – meg kellett akadályoznunk a szolgáltatás megszüntetését" – jegyezte meg Aller Imre.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2008. december 05. 17:31
    „Legjobb a "lavór".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábelvita: Kóny kontra E.ON

Kábeltv szolgáltatót váltottak a kónyiak. A dolog nem ment könnyen, kellett hozzá az E.ON is. A… Tovább olvasom