Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Jutalomat kapott a rablót követő fiú

Kapuvár–Győr - Emlékéremmel és jutalomtárggyal ismerte el a megyei rendőrfőkapitány annak a fiúnak a helytállását, akinek a segítségével a kapuvári rendőrség november 6-án, egy órával a rablás után elfogta az elkövetőt. A fiú egy bűnmegelőzési oktatáson hallotta, mi a teendő hasonló esetben.
A Kisalföld november 7-én számolt be arról, hogy előző nap a kapuvári piactér vegyesboltjába egy a teljes arcát takaró csuklyát viselő férfi rontott be nem sokkal három óra után. A támadó fenyegetőzött és tizenkét centiméteres pengéjű késsel követelte a bevételt az eladótól.

A boltból kiszaladó, még mindig csuklyát viselő rablóra felfigyelt a közelben tartózkodó Gavlirescu Dávid, s a kerékpárral menekülő férfi után eredt, a lakásáig követte.

A csornai Kossuth Lajos Szakiskola 9. osztályában tanuló Dávidot tegnap a megyei rendőr-főkapitányságra szállították a rendőrök délelőtt. Persze nem azért, mert valami rosszat tett, ellenkezőleg.

– A lehető legjobb döntést hozta Dávid, azt tette, amivel nem veszélyeztette sem a saját, sem mások testi épségét. Lélekjelenlétének köszönhetően nem kellett hosszú és költséges nyomozást folytatni, egy órával a rablást követően elfogta a rendőrség az elkövetéssel gyanúsítható férfit – mondta elöljáróban Gorgosilits Fábián ezredes, megyei rendőrfőkapitány, aki elismerés átadására fogadta a kapuvári fiút.

A főkapitány a rendőri munka segítése terén végzett eredményes tevékenységéért „Sárkányölő Szent György" emlékéremmel és egy 1800-as évekbeli, hatástalanított pisztollyal fejezte ki köszönetét Gavlirescu Dávidnak.

– Nem gondoltam, hogy ennyire megdicsérnek azért, amit teszek, tettem, amit kell. De nagyon nagy élmény – mondta szerényen Dávid.

Gavlirescu Dávid meglepődve, de nagy örömmel vette át a jutalmat Gorgosilits Fábián ezredestől.
Fotó: Tóth Gyula

„Sárkányölő Szent György" emlékéremmel és egy 1800-as évekbeli, hatástalanított pisztollyal jutalmazták Dávidot.

A történtekre így emlékszik vissza a fiú: – A piactér felé hajtott el a férfi, még akkor is csuklya volt a fején. Tíz-húsz méterről követtem, ő többször visszafordult. Majd amikor közelebb kerültem hozzá, a biciklijébe is belerúgtam, hogy ne tudjon menni. Ekkor csak annyit mondott, „ne bántsál". Amikor a házához ért, telefonáltam a rendőrségre, hol találják.

Arra a kérdésünkre, nem félt-e, Dávid annyit válaszolt: – Ha már elindultam, nem hagyhattam abba, így befejeztem.

Olvasóink írták

  • 1. Tomi 2008. január 10. 19:46
    „Grat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezzeg Bezi!

Bezi - Emelkedik Bezin a lakosságszám. A község vezetői szerint ez a tudatos… Tovább olvasom