Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Júniusban nyit a termálfürdő

A csornai önkormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy júniusban megnyissák a termálfürdőt.

Csorna képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén elfogadta az önkormányzat tavalyi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót, s azután döntött a Rábaköz Védelméért Közalapítvány létrehozásáról.

Ugyancsak elfogadta a plénum a döriek javaslatát felsőseiknek a csornai Széchenyiben történő oktatásáról. Egyetértettek a képviselők a Hunyadi-gimnázium és a Szilágyi Erzsébet Kollégium rekonstrukciója során szükségessé vált kiegészítő építkezésekről. Döntöttek arról is, hogy a polgármesteri hivatal tetőzetének felújításához pályáznak, a 3 millió 921 ezer 300 forintos felújításhoz 2 millió 352 ezer 780 forint támogatást igényelnek. A saját forrást az idei költségvetésben biztosítják. A belterületi utak és járdák karbantartására – burkolati jelek festése, földutak gréderezése, murvapótlása, utak kátyúzása – egyszerű közbeszerzési eljárást rendeltek el.

Határozatban rögzített feltételekkel módosították az önkormányzati termálfürdő és a kemping értékesítését a Kert Park Kft.-nek. A határozatban többek között az szerepel, hogy az önkormányzat ragaszkodik a fürdő június elsejei megnyitásához, de hozzájárul ahhoz, hogy az idén még szeptember 15-én bezárják a létesítményt. Döntés született az Interreg-pályázat benyújtásáról Európa-ház létrehozására. E program keretében megvalósulhatna a művelődési központ régóta esedékes felújítása és az intézmény szolgáltatásainak a megváltozott igényekhez való igazítása. Elfogadták egy nemzetközi tanácsadó kft. együttműködési ajánlatát is a Vilmos park egészségturisztikai projekt előkészítéséhez.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletgenerátor a kistérségi fejlesztésekért

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás tavalyi megalakulásakor ötvenmillió forint állami támogatást kapott. Ebből egy új informatikai rendszert (EFOG) vettek. Ennek lényege, hogy összegyűjtik és fel is dolgozzák a kistérségben élők fejlesztési elképzeléseit, javaslatait. A rendszer változást hoz az eddigi pályázati gyakorlathoz képest. Tovább olvasom