Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Júliustól új igazgató a könyvtárban

A csornai könyvtár igazgatójának 2011. június 30-ig Kovács Tamást nevezte ki a képviselő-testület.
Csütörtöki soros ülésén elsőként a Thököly utcai volt óvodaépület, valamint az Ipari és Logisztikai Parkban lévő 33 ezer 427 négyzetméteres terület értékesítéséről döntött a csornai képviselő-testület. Az előbbi ingatlan vételára bruttó 7 millió 500 ezer, utóbbié bruttó 16 millió 713 ezer 500 forint.

Nincs luxuslakás, de kell rendelet

Elfogadták a Kossuth Lajos Szakiskola szakmai munkájáról és a Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégium működéséről szóló beszámolót, s rendeletet alkottak a lakásbérletről, lakbértámogatásról és a lakás-elidegenítésről. Erre a lakástörvény módosítása miatt volt szükség. Ugyancsak rendeletet hoztak a

fiatalok életkezdési támogatásának kiegészítéséről. E szerint az önkormányzat az idén született és születésekor csornai lakóhellyel rendelkező gyermek életkezdési támogatásához születésének évében 20 ezer forint kiegészítő támogatást nyújt.

Szintén rendeletet alkottak a képviselők a luxusadó megállapításáról. Ugyanakkor az előterjesztés alapján Csornán nincs 100 millió forintot meghaladó értékű lakás, ám a rendeletalkotási kötelezettséget a törvény írja elő.

A Martincsevics Károly Városi Könyvtár igazgatói tevékenységének ellátásával július 1-jétől 2011. június 30-ig Kovács Tamást – aki jelenleg önkormányzati képviselő is – bízta meg a képviselő-testület. Az intézmény jelenlegi vezetőjének, Sebestyén Katalinnak pedig Papp József polgármester javaslatára címzetes igazgatói címet adományoztak.

Kórházi hődíjtartozás rendezése

Döntöttek a Margit Kórház 2004. évi hődíjtartozásának rendezéséről is. A határozat szerint a hátralék összegéből 11 millió 439 ezer forint átutalása a képviselő-testület januári határozata alapján megtörtént. A fennmaradó 10 millió 202 ezer 480 forint kiegyenlítésére 2007. december 31-ig vállal kötelezettséget a testület. A fennmaradt tartozásra a Csornahő Kft. a továbbiakban már késedelmi kamatot nem számít fel.

Gazdasági és televíziós döntések

Határoztak a központi konyha üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításáról, s engedélyezték a városnév használatát a megalakítandó Biogas-Energy Csorna Kft. nevében.
Végezetül a testület hozzájárulását adta egy önkormányzati tulajdonú és a Molnár Kft. által felajánlott, azonos értékű lakás cseréjéhez. Ahhoz is hozzájárultak a képviselők, hogy a Margit Kórház területéből értékbecslés alapján körülbelül ezer négyzetméteres beépítetlen ingatlanrészt a Molnár Elektronikai Kft. részére értékesítsenek. A vételár ellentételezéseként az adásvételi szerződés megkötésével egyidejűleg megbízzák a Molnár TV Kft.-t a Rábaközi Stúdió által készített műsorok közlésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élettársnak is joga, kötelessége

A temetőkről és a temetkezésről szóló törvényt 2005-ben módosította az Országgyűlés. A változások érintik az önkormányzatokat, a szolgáltatókat, de a temettető hozzátartozókat is. Csornán a napokban szervezett fórumon Prutkay János, a Belügyminisztérium munkatársa és dr. Ladocsy Géza, az Országos Temetkezési Egyesület elnökhelyettese tájékoztatta az érdeklődőket. Tovább olvasom