Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Jubilál a Gartai Népfőiskola

Tartalmas időszakot tudhat maga mögött a Gartai Népfőiskola. Amellett, hogy folyamatosan gyarapodott a taglétszám, vonzó programok várták az érdeklődőket az ötéves jubileumára készülő közösségben.
Öt évvel ezelőtt alakult meg Kapuváron a Gartai Népfőiskola. Az alakuló ülésen tizenhatan vettek részt, ám azóta gyarapodott a taglétszám, mára elérte az ötvenet.

– Az elmúlt évek során előadásokat, kirándulásokat, más civil szervezetekkel közös programokat szerveztünk – tekintett vissza az eltelt fél évtizedre Degovics István, a népfőiskola elnöke. – Tagjainkat támogatjuk abban, hogy hozzájáruljanak városunk környezeti, szellemi, művészeti, kulturális értékeinek, hagyományainak feltárásához, az egyetemes nemzeti keresztény kultúra értékeinek megismertetéséhez.

Degovics István elmondta, hogy az elmúlt években kialakult a népfőiskola tematikája, igyekeztek állandó programokat szervezni. Ilyenek voltak a komolyzenei hangversenyek a Kalot szellemében, valamint a Nagyboldogasszony-napi zarándoklat, melynek keretében felkeresték a környék templomait, megtekintették az adott táj nevezetességeit, természeti szépségeit. Az elnök szerint ezek a kirándulások fontosak a közösség összekovácsolódása szempontjából is. Hozzátette, hogy rendezvényeiket mindig az aktualitás szellemében szervezték. Tavaly például az európai uniós kérdések adták a fő témát. Ezt a témakört idén is folytatják, mivel Degovics István tapasztalatai alapján az EU-csatlakozással kapcsolatban még most is keveset tudnak az emberek.

– Úgy érzem, a városban elfogadták a népfőiskolát, amely több országos szervezetnek is tagja. Sokan ismerik a tevékenységét, amit az egyes előadások látogatottsága is bizonyít. Az ötéves jubileumra olyan kiadvány megjelentetését tervezzük, amely bemutatja a népfőiskola ötesztendős tevékenységét – nyilatkozta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötvenmilliós hiánnyal számolnak

Második nekifutásra, csütörtök délutáni rendkívüli ülésén elfogadta ez évi költségvetését a csornai… Tovább olvasom