Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

József Attiláról nevezték el az iskolát

Új néven, új igazgatóval, felszereltségében is fejlődve működik az idei tanévtől a bágyogszováti iskola.

Az idei tanévtől új igazgató irányítja a bágyogszováti, nevében is megújult iskolát. Kiss Zoltán, a körzet legfiatalabb intézményvezetője 27 esztendős. Nyolc éve dolgozik már az iskolában, és egy hónapja a szolgálati lakást is elfoglalta családjával a faluban. A fiatal szakember az iskolát érintő változásokról, fejlesztésekről és terveiről a Kisalföldnek elmondta:
– Legfontosabb változás intézményünkben, hogy nevet választottunk magunknak, azaz szeptember elsejétől József Attila Általános Iskolaként működünk. Ezenkívül nyáron több fejlesztést is végrehajtottunk az épületben, persze ezek nagy része még nyugdíjba vonult elődöm nevéhez fűződik. Pályázati támogatásból például korszerűsítettük a fűtést, csöveket cseréltettünk és új radiátorokat szereltettünk fel. Fejlődött iskolánk számítógépes felszereltsége is, így jelenleg tizennégy géppel rendelkezünk.
Ezek egy részét a bennünket támogató alapítványtól kaptuk, kettőt az informatikai normatívából vásároltunk, a többit a győri Jedlik-iskola adta át. Tanulóinknak internet-hozzáférést tudunk biztosítani.

A bágyogszováti iskolában az informatikai tantermet is bővítették. Ugyanígy új helyre költöztették a kémia- és fizikaszertárt. Változás még, hogy felújították a szomszédos kultúrház nagytermét, ahol a gyerekeknek a tornaórákat tartják. Folyamatosan szépítik az iskola környezetét. A beruházásokat a fenntartó finanszírozta. További terveik között szerepel a kézilabdapálya kapuinak és azok hálóinak rendbetétele, cseréje és a számítástechnikai rendszer további fejlesztése is.

Kiss Zoltán szervezeti változásokról is beszámolt:
– Három új kolléga érkezett hozzánk, így most már kilencven százalékban szaktanárok dolgoznak iskolánkban. Jelenleg 130 tanulónk van. Nemrégen a kisbaboti önkormányzattal fenntartói megállapodást kötöttünk, tehát ma már három faluból, Bágyogszovátról, Bodonhelyről és Kisbabotról járnak hozzánk diákok. Úgy tűnik, a minimumlétszámot a jövőben is biztosítani tudjuk, 2010-ig biztosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi fér bele még a ciklusba?

A településfejlesztés nem választásfüggő feladat – állítják a rábaközi polgármesterek. Ezért az önkormányzatok az elvégzendő feladatokat sem a jövő őszi megméretés miatt időzítik a ciklus utolsó hónapjaira. Egy év van hátra az újabb helyhatósági választásokig. Ennyi idő áll rendelkezésükre a jelenleg hivatalban lévőknek arra, hogy terveiket, elképzeléseiket megvalósítsák. Tovább olvasom