Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Jövőre megvalósul a kerékpárút

Bősárkány belépett a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásba, mivel elhárult az az akadály.

Bősárkány belépett a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásba, mivel a polgármester szerint elhárult az az akadály, amely miatt korábban kifogást emeltek. Jövőre hatodszor is pályáznak a csatornaberuházás támogatása érdekében.

Bősárkány és nyolc környékbeli település jövőre hatodszor is benyújtja pályázatát a csatornaberuházásra. A gesztorközség polgármestere, Szalay Imre reméli, hogy a 2006-os esztendő sikert hoz számukra és hozzáláthatnak végre a beruházáshoz.

Nélkülözhetetlen

– Nem adjuk fel, pályázunk, amíg nem kapjuk meg a beruházáshoz elengedhetetlen állami támogatást – jelentette ki Szalay Imre.
Jóval közelebb van a megvalósításhoz a községen átvezető, s egyre forgalmasabb 86-os főút mellé tervezett kerékpárút. Annál is inkább, mivel a szükséges pénz az eredményes pályázatnak köszönhetően rendelkezésre áll. Jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban, a kivitelezés várhatóan tavasszal kezdődik.

A közoktatás kikerült

Változás a korábbiakhoz képest, hogy Bősárkány is tagja lett a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásnak. A polgármester ekképpen kommentálta a képviselő-testületi döntést.
– A 2005. évi költségvetési törvényben módosították a többcélú társulásokról szóló részt, amelyből kikerült, hogy a közoktatási feladatokat csak a társulás láthatja el. Így maradt a korábbi rendszer, nevezetesen, hogy a tagtelepülések intézményirányító társulásban, illetve önkormányzati szinten láthatják el a közoktatási feladatot. Így a társulással szembeni fő kifogásunk okafogyottá vált. Ugyanakkor a 2006-os költségvetési törvénytervezet alapján pótlólagos támogatást kapnak azok az önkormányzatok, amelyek beléptek a többcélú társulásba. Képviselő-testületünk ezért döntött a csatlakozás mellett. Felvételünkről a társulási tanács novemberi ülésén döntött, és ezt mindegyik tagönkormányzatnak jóvá kell hagyni.

Aggasztó kilátások

Szalay Imre szerint aggasztóak a jövő évi kilátásaik. Elmondta, hogy Bősárkányban az idén komoly megszorító intézkedéseket vezettek be, minden intézményben csökkentették a dolgozói létszámot. Ilyen lépést jövőre nem terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz helyzetben a kistelepülések

Mennyi pénzzel gazdálkodhatnak jövőre az önkormányzatok? Megkérdeztük a kistelepüléseket. Tovább olvasom