Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jövőre már csak az új rendezési terveket lehet alkalmazni

Egy év alatt több mint félszázzal növekedett a csornai kiemelt építésügyi hatóság által kezelt ügyek száma.
Egy év alatt több mint félszázzal növekedett a csornai kiemelt építésügyi hatóság által kezelt ügyek száma. Amíg 2005-ben ezernyolcvanhárom, addig 2006-ban ezeregyszáznegyvennyolc akta került a hatóság munkatársainak asztalára.

Stipkovits Tamás, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője – aki felügyeli az építési hatóság munkáját is – elmondta: a hatóság illetékességi területén az építési engedélyek száma is nőtt. Tavalyelőtt négyszáztíz, az elmúlt évben ötszázöt engedélyt adtak ki. Ezzel szemben 2006-ban kevesebb használatbavételi engedély született, mint egy évvel korábban. Számuk száznyolcvanháromról százhatvannyolcra csökkent.
Csornán az elmúlt esztendőben ötvennyolc új lakást engedélyeztek, míg egy évvel korábban csak tizenhetet. A használatba vett lakások száma nyolccal, 25-ről 33-ra emelkedett.

Az osztályvezető közölte: illetékességi területükön egyre nagyobb számban készülnek az új településrendezési tervek. OTÉK alapú – Országos Településrendezési és Építési Követelményeknek megfelelő – rendezési terv huszonöt községben és Csornán készült. OÉSZ alapú – Országos Építésügyi Szabályzat szerinti – rendezési tervből még tizenegy van hatályban.

Stipkovits Tamás hozzátette: az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi törvény hatálybalépésekor a korábbi jogszabályok rendelkezései szerinti tartalmi követelményeknek megfelelően készített, érvényes településrendezési terveket a módosításukig – de legfeljebb 2003. december 31-ig – változatlanul alkalmazni kellett a megyei jogú városok, városok, a főváros, valamint a fővárosi kerületek esetében. A többi településen 2007. december 31-ig maradnak hatályban, tehát a jövő év elejétől – ha a jogszabályt nem módosítják – csak az új előírásoknak megfelelő rendezési terveket lehet alkalmazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszázmilliós hiánnyal kezdenek

Az idei költségvetésben ötszázmillió forint hiánnyal kezdenek Kapuváron. A hiány legnagyobb tétele a kórház adóssága. Az ideit az erőgyűjtés évének szánják. – 2007 végére kezelhető mértékűre kell szorítanunk a költségvetés hiányát – mondta a képviselő-testület minapi ülésén Hámori György polgármester. A városatyák első körben tárgyalták a kapuvári büdzsét. Tovább olvasom