Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jövőre májusban ér véget a tanév

Az építők néhány hét múlva elkezdik a csornai Hunyadi-gimnázium felújítását.
Csorna önkormányzata 262 millió forint címzett támogatást nyert a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a hozzá tartozó Szilágyi Erzsébet Kollégium felújítására. Új fejlemény, hogy aláírták a kivitelezői szerződést, a napokban „felvonulnak" az építők és a tervek szerint hamarosan elkezdik a munkát. Ugyanakkor az iskola is éli a mindennapi életét. Ezt a kettősséget kell összehangolniuk az elkövetkező hónapokban az illetékeseknek.

Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója elmondta: az intézmény és a kivitelező is arra törekszik, hogy egymás tevékenységét ne akadályozzák. Ezért a szakemberek elsőként a külső liftek építéséhez látnak hozzá – a tornatermet mint munkaterületet pedig a tavaszi szünet után foglalhatják el.

Az iskolai munkát úgy ütemezték, hogy néhány szombaton tanítanak és a téli szünetből is „elvesznek" három napot, hogy a tanévet 2005. május 27-én lezárhassák. Addig lezajlik az írásbeli érettségi, míg a szóbelit várhatóan a Széchenyi-iskolában tartják.

Természetesen a munka zömére csak azután kerül sor, ha a diákok elhagyják az épületeket. Pájer Imre azonban reméli, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően a 2005/2006-os tanévnyitót a jövő év szeptemberében kívül-belül megújult intézményben rendezhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálint Sándor: a tudós és az ember

Bálint Sándor, a jeles néprajztudós születésének centenáriumán egykori tanítványai és kollégái… Tovább olvasom