Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Jövőre a felső tagozat épületei következnének

A legsürgetőbb feladatok elvégzésével kezdődött meg Csornán a Széchenyi István Általános Iskola alsó tagozatos épületének felújítása.
A tanév befejeztével kezdték meg Csornán a Széchenyi István Általános Iskola alsós épületének felújítását. A munka jelenlegi állásáról, várható befejezéséről és a további tervekről Papp József polgármestert kérdezte a Kisalföld.

– A Hunyadi-gimnázium rekonstrukciója után a következő lépés a Széchenyi általános iskola felújítása, amire EU-s pályázatot dolgozunk ki – mondta Papp József. – A legsürgetőbb teendőkre azonban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz pályáztunk: 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. Ez ugyan kevesebb, mint amit igényeltünk, de a hiányzó összeget az önkormányzat a saját költségvetéséből pótolja. A bruttó bekerülési összeg 52 millió 300 ezer forint. A munkát a közbeszerzési eljárás eredményeként kiválasztott Danép Kft. végzi. Ez az átfogó iskolarekonstrukció első üteme, s az elodázhatatlan feladatokat tartalmazza.

A polgármester elmondta: az építők – többek között – elvégzik a főfalak talajvíz elleni szigetelését, új tetőszerkezetet és héjazatot kap az épület, kicserélik a nyílászárókat. Új mellékhelyiségeket alakítanak ki, ugyanakkor teljesen megújulnak a régiek és rendbe teszik a padozatot is. A külső szigetelés és a vakolás azonban nem része az első ütemnek, az már a következő projekt tartalma lesz.

Papp József szerint szeptembertől már kulturált körülmények fogadják az alsósokat. Kifejtette: ha eredményes lesz az EU-s pályázat, a felső tagozat épületei is sorra kerülnek. Például az úgynevezett középső épületet tetővel látják el és a tetőtérben is termeket alakítanak ki.
– Abban bízunk, hogy ezt a munkát a jövő év nyári szünetében meg lehet kezdeni, de kizárólag a vakáció idején lehetetlen elvégezni. Ezért meg kell szervezni a tanítást a felújítással egy időben. A számítások alapján az elkövetkező időben elvégzendő teljes rekonstrukció mintegy 400 millió forintot igényel – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatos programok az egészséges életmód jegyében

Változatos programokat szerveznek maguknak a nyolc évvel ezelőtt alakult Életmód Klub tagjai… Tovább olvasom