Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Jövő héten nyit a második Gazdafesztivál

Kapuvár - A jövő hétvégén másodszor nyitja meg kapuit a kapuvári Gazdafesztivál. A háromnapos rendezvény kiemelkedő programja a szakmai nap, ahol neves szakemberek beszélnek az agrárium kérdéseiről. Szlovák napot is tartanak a rendezvényen.

Második alkalommal rendezik meg Kapuváron a Gazdafesztivált. A háromnapos rendezvénysorozat augusztus 28– 30-ig tart, részleteiről Németh Csóka Gábor alpolgármester nyilatkozott portálunknak.

– Ötven-hatvan kiállítót várunk a fesztiválra az ország több részéről, a Felvidékről és Burgenlandból is, ám sajnálattal kell megjegyeznem, hogy a környékbeli gazdák érdeklődése kissé visszafogott – mondta az alpolgármester. Úgy véli, e visszafogottságnak nemcsak a válság az oka, de azt hozzátette, a kiállítás új lehetőségeket teremt mind a megjelent gazdáknak, mind a fesztivál vendégeinek. – Célunk a nehéz gazdasági helyzet ellenére is az, hogy a fesztivál által növeljük a gazdák piacra jutási esélyeit, a vendégeket pedig megismertessük a különböző termékekkel – mondta az alpolgármester. Kijelentette, a fesztivál kiemelt rendezvénye az augusztus 29-én tartandó szakmai nap, melynek témái az agrárium kérdései és a célpályázatok köré csoportosulnak. A szakmai napon neves szakértők tartanak előadásokat a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrumban, ahol az érdeklődők találkozhatnak többek közt dr. Glatz Ferenccel, dr. Faragó Sándorral, a kapuvári születésű Kovacsics Imrével vagy dr. Albert Judittal.

– A gazdanapok fontos eseményének tartjuk az augusztus 30-i szlovák nemzeti napot, melyet a szomszédos ország nagykövetsége nyit meg – mondta Németh Csóka Gábor. Hangsúlyozta, a két ország közti politikai viták ellenére a szlovák nap elősegíti a Rábaköz és a szomszéd Szlovákia településeinek jobb megismerését, a határokon átnyúló kapcsolatok, közös pályázatokban való megjelenítését.

Kapuvár alpolgármestere hozzátette, a szakmai és szlovák programokon túl nem feledkeznek meg a szórakoztatásról sem, a pénteki napon Edda-koncert, szombaton ifj. Sánta Ferenc és népi zenekara, a fesztivál további napjain táncos és kulturális és további zenés programok várják a vendégeket a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum mellett.

Olvasóink írták

  • 3. Reális 2009. augusztus 27. 17:46
    „Ha echte szlovákok jönnek,akkor molotovot érdemelnének!A magyar nemzetiségű szlovákiában élő testvéreinket az Isten éltesse!”
  • 2. Dr.Horváth 2009. augusztus 25. 18:58
    „És ezzel megmutathatjuk, hogy nem vagyunk olyan hülye nácik, mint az ő vezető politikusaik, akik keltik odafent a hisztériát. (Szerintem)”
  • 1. Kapuvári.. 2009. augusztus 25. 13:45
    „Úgy van! A szlovákok nem engedik be a magyarokat, de mi tárt karokkal várjuk őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt útjavítás, kritikus szakaszok

Tárnokréti–Rábcakapi - A községeiket összekötő út javítására várnak a tárnokrétiek és a… Tovább olvasom