Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Jóváhagyták Kapuvár tagságát

Az országos hatóságok jóváhagyták Kapuvár tagságát a Pro Comitatu társulásban. Az elnök szerint határ menti együttműködésekre és ökológiai fejlesztésekre pályáznak.

Szeptemberi alakuló ülését követően a minap tartotta szekciótalálkozóját négy rábaközi (Kapuvár, Bősárkány, Szany, Beled) és négy csallóközi település (Nagymegyer, Dunaszerdahely, Bős, Ekecs) társulása, a Pro Comitatu. Az Európai Unió ösztönzésével létrejött jogi személyiségű társulás térség- és településfejlesztésre alakult. A minapi ülést követően négy szekció kezdte meg munkáját: a területfejlesztés, a humánerőforrás-fejlesztés, az ökológia és az identitás témakörében.

Ahogy a társulás szakértője, Hutflesz Mihály elmondta, az első szekciónapon kidolgozzák a működési rendet és projektlistát állítanak össze.

– A hét elejétől jogképes pályázók vagyunk, hiszen az illetékes hatóság már jóváhagyta tagságunkat, a többi település jóváhagyása már folyamatban van – mondta Hámori György, a társulás elnöke, kapuvári polgármester. Hozzátette, a következő lépésben a Fővárosi Bíróságon bejegyzik a társulást. – A februári-márciusi beadási határidőig több témában is szeretnénk pályázatokat beadni, így többek közt a határ menti együttműködés és az ökológiai fejlesztések köréből – mondta Hámori György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes lesz korán kelni Osliban

A Mikulásnak öltözött osli lapterjesztő szombat reggel ajándékot ad a Kisalföld mellé. Németh László… Tovább olvasom