Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Jól kezdődik az idei tanév

Két új tantermet és tornacsarnokot adtak át szombaton Rábapatonán az ünnepélyes tanévnyitó keretében. Az új létesítményekkel sikerült pótolni azt a tantermet, amelyet tavaly az épület alapjainak megsüllyedése miatt le kellett zárni.
(illusztráció)
Kovács László, Rábapatona polgármestere elmondta, a település tizenhatmillió forintot nyert az életveszélyessé vált tantermek pótlására kiírt állami pályázaton. A megyei területfejlesztési tanács céljellegű, decentralizált alapjából ötmillió forintot kapott Rábapatona és huszonkétmillió forint önrésszel megoldotta a már régen égető helyhiányt.
A tornacsarnokot – amelynek megépültéhez három és fél milliót adott az Ifjúsági és Sportminisztérium – a művelődési ház két nagyterméből alakították ki, hozzá öltözőt, fürdőt építettek. A helyiség egyben a helyi fiataloknak is szabadidős, sportolási lehetőséget nyújt. A beruházással megoldódott még a könyvtár problémája is, a községi és iskolai apró könyvtárakat összevonta az önkormányzat, a régi tornaterem most csaknem kilencezres állománynak ad helyet. A tágas olvasóteremben könyvtári órákat, foglalkozásokat is tarthat az iskola.

A tanévnyitón Áder János, a község országgyűlési képviselője vágta át a szalagot, miközben kétszázhúsz rábapatonai gyermek búcsúzott a szünidőtől. Közülük huszonöten most lépik át először az iskola kapuját. Pk már fűtött, tágas összekötő folyosón közlekedhetnek, a hely kihasználtsága megfelel a törvényi előírásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszók: a nagyapa kezdte, az unoka folytatta

Egykoron népszerű színjátszó csoport működött Csornán, amely csaknem négy évtizede tartotta utolsó… Tovább olvasom